Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo Trucks rikkoi jälleen ennätyksiä Suomessa 2023 – kaikkien aikojen korkein raskaiden kuorma-autojen volyymi

Volvo Trucks on Suomen raskaiden kuorma-autojen ykkönen kolmatta vuotta peräkkäin. Vuonna 2023 Volvo toimitti asiakkailleen kaikkien aikojen suurimman määrän raskaita kuorma-autoja.

Volvo Trucks on Suomen raskaiden kuorma-autojen markkinajohtaja kolmatta vuotta peräkkäin.

Volvo Trucks teki kaikkien aikojen parhaan suorituksensa Suomessa vuonna 2023. Se toimitti asiakkailleen 1173 raskasta (> 16 t) kuorma-autoa. Suomen suurimpana kuorma-automerkkinä Volvon markkinaosuus oli 41 % yli 16 tonnisten kuorma-autojen segmentissä.

Kohti vähäpäästöisempää ja turvallisempaa tulevaisuutta

Viime vuonna Volvo toi markkinoille useita uudistuksia, joiden avulla on parannettu kuorma-autojen polttoainetehokuutta ja turvallisuutta. Esimerkiksi uusi 500 hevosvoiman LBG-kaasukuorma-auto pystyy suorittamaan vaativia, pitkän matkan kuljetustehtäviä ja samalla vähentämään CO2-päästöjä. ”Suomessa uusi tehoversio yhdessä 10 prosenttia suuremman kaasusäiliön kanssa on otettu hyvin vastaan”, kertoo Volvo Finlandin myyntijohtaja Veli Pusa.

Suunnannäyttäjä sähkökuorma-autoissa

Kuljetusalalla on suuri paine siirtyä nollapäätöisiin maantiekuljetuksiin. Volvo aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019. Nykyään sillä on alan laajin tuotevalikoima ja se pystyy tarjoamaan kaikki mallit täyssähköisinä. Vuonna 2023 Volvo oli sähkökuorma-autojen (>10 t) markkinajohtaja Suomessa huikealla 65,6 prosentin markkinaosuudella.

Viime syksynä Volvo aloitti testaamaan DB Schenkerin kanssa 68 tonnin kokonaispainoista täyssähköyhdistelmää. Ensimmäiset kokemukset näyttävät lupaavilta. ”Haluamme näyttää, että täyssähköiset ratkaisut toimivat hyvin myös tehtävissä, joissa on suuret kokonaispainot ja korkea käyttöaste. Yhdessä DB Schenkerin ja muiden kumppaneiden kanssa keräämme kokemuksia sähkökuorma-autosta HCT-käytössä”, Veli Pusa sanoo.

Täyssähköinen Volvo FH Electric valittiin kansainväliseksi Vuoden kuorma-autoksi 2024. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun palkinto myönnettiin sähkökuorma-autolle. Saavutuksella Volvo FH Electric symboloi uuden, päästöttömän aikakauden alkua kuorma-autoliikenteessä. 

Taustalla koko henkilöstön aito asiakkaiden kuuntelu

Volvo Trucksin tiimi on panostanut viimeisen parin vuoden aikana erityisen paljon asiakaskokemuksen kehittämiseen. Volvo Finlandilla on esimerkiksi useita kehitystyöryhmiä, jotka tekevät yhteistyötä yli organisaatiorajojen parantaakseen asiakaskokemusta koko auton elinkaaren aikana. Kohtaamispisteitä ja prosesseja on kehitetty henkilökunnalta ja asiakkailta saadun palautteen perusteella.

”Kuuntelemme aktiivisesti asiakkaitamme ja haluamme aidosti ymmärtää heidän tarpeitaan. Se toimii perustana kehitystoimenpiteillemme. Henkilöstöltä ja asiakkailta saadun palautteen perusteella olemme siinä myös onnistuneet. Kiitos siitä kuuluu koko verkostomme henkilöstölle”, kertoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Markkinaosuustietojen lähde: Bisnode

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi