Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ammattipätevyystiedot ja ajokorttiluokka nyt kätevästi netistä

sample_trafiAmmattikuljettajat voivat tarkistaa omat ammattipätevyystietonsa maksutta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin uudesta nettipalvelusta. Palvelusta on saatavissa kuorma- ja linja-autonkuljettajan sekä taksinkuljettajan ammattipätevyyden perus- ja jatkokoulutustiedot.

Ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisen siirtymäaika päättyy henkilöliikenteen osalta 10.9.2013 ja tavaraliikenteen osalta vuotta myöhemmin. Uusi palvelu auttaa omien tietojen hallinnassa, siitä voi tarkistaa esim. kuinka monta päivää ammattipätevyyskoulutuksesta on suoritettu, ja tiedot voi tarvittaessa myös tulostaa.

Taksinkuljettajien osalta palvelusta puuttuu vielä vanha ammattiajolupa, joka tulee uusia 1.1.2015 mennessä. Tiedot päivitetään järjestelmään toukokuussa 2013 ja siihen asti ne saa tilattua Trafin nettisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Ammattipätevyystietojen tarkistuspalvelu on maksuton, mutta se edellyttää tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Ammattilainen, osallistu ajoterveyskyselyyn

Trafi kutsuu tieliikenteen ammattikuljettajia vastaamaan myös ajoterveyskyselyyn osoitteessa www.trafi.fi/ajoterveyskysely2013. Kysely tehdään, sillä nykytiedon valossa tieliikenteen ammattikuljettajien terveydentila vaikuttaisi olevan muuta väestöä heikompaa, vaikka hyvä havaintokyky, vireys ja näkökyky ovat työn kannalta erittäin tärkeitä.

Trafi toteuttaa kyselyn ja vastaa tietojen ehdottoman luottamuksellisesti käytöstä. Vastaamiseen kuluu aikaa 10 minuuttia ja kysely on auki huhtikuun loppuun.

Tuliko ajoneuvovero maksettua, kesäauto käyttöön – apu Trafin sähköisistä palveluista

Ammattipätevyystietojen lisäksi uutuutena on myös palvelu, josta voi hakea henkilötunnuksen perusteella tiedot suoritetuista ajokorttiluokista sekä ajokortin myöntämispäivästä. Palvelusta ei kuitenkaan näe vielä tällä hetkellä, onko ajo-oikeus voimassa. Palvelu toimii vain henkilötunnuksella, ei nimellä. Palvelu maksaa 3,50 euroa.

Uusien kuljettajapuolen palveluiden lisäksi Trafin nettisivuilta löytyvät maksullisina tutut ajoneuvotietopalvelut, joista saa yksittäistä ajoneuvoa koskevia omistaja-, teknisiä tai historiatietoja, auton liikennekäytöstäpoisto ja –otto sekä rekistöintitodistuksen tilaus.

Maksamattomien ajoneuvoverojen tarkistuspalvelusta voi tarkistaa ilmaiseksi rekisterinumeron perusteella auton erääntyneet ja erääntyvät verotiedot esim. käytetyn auton ostoa harkittaessa tai jos ajoneuverolippu on kadonnut. Palvelu edellyttää tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

”Sähköisiä palveluja kehitetään jatkuvasti ja tarkoituksena olisi saada mahdollisimman suuri osa Trafin palveluista helposti netin kautta käytettäviksi”, kertoo johtava asiantuntija Maaria Toikka: ”Nyt palveluihin tunnistautuminen onnistuu myös mobiilivarmenteen avulla, mikä lisää palveluiden käyttömahdollisuutta entisestään.”

Kaikki Trafin sähköiset palvelut osoitteessa www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut

[rivi korkeus=1]

Lisätietoja ajoterveyskyselystä: http://www.trafi.fi/tietoa_trafista/ajankohtaista/2127/trafi_kutsuu_ammattikuljettajat_vastaamaan_ajoterveyskyselyyn

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi