Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudesta Ford B-MAXista on tullut nopeasti Euroopan myydyin kompakti tila-auto

Ford B-MAX on noussut kompaktien tila-autojen luokan myydyimmäksi autoksi Euroopassa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tiedot perustuvat analyysiin, jonka Ford on tehnyt Polkin rekisteröintitilastoista.*

[rivi korkeus=2]

Ford_BMAX_Euroopan_myydyin_kompakti_tilaautoFord B-MAXin markkinaosuus kolmen ensimmäisen kuukauden ajalta oli 15,3 prosenttia*, mikä tarkoittaa 18 500 myytyä autoa 19 maata kattavalla markkina-alueella. B-MAXin tuotanto alkoi vuoden 2012 puolivälissä, ja se on ollut saatavana kaikkialla Euroopassa marraskuusta lähtien.

B-MAXin taakse jäivät Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz ja Opel Meriva.

Yli puolet eurooppalaisista asiakkaista on ostanut Titanium-varustellun mallin. Kolme neljästä on halunnut autoonsa Ford SYNC -yhteydenpitojärjestelmän ja 42 prosenttia 1.0 litran EcoBoost-bensiinimoottorin.

“Uuden B-MAXin myynti on lähtenyt loistavasti käyntiin Euroopassa erityisesti yksityisasiakkaiden joukossa”, kertoo Roelant de Waard (Vice President Marketing, Sales and Service, Ford of Europe). “Upea muotoilu, uudenlainen ovijärjestelmä ja uudet teknologiat ovat muuttaneet käsitystä siitä, mitä asiakkaat voivat odottaa pienikokoiselta autolta.”

B-MAXin saranoidut etuovet ja takaliukuovet helpottavat niin matkustajien autoon astumista kuin tavaroiden lastaamista, kun keskipilari on integroitu oviin. Euro NCAP:n törmäystesteissä B-MAX sai täydet viisi tähteä.

B-MAX voitti viime vuonna kansainvälisen “AUTOBEST 2013” -palkinnon. Saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden lukijat puolestaan palkitsivat sen lukijaäänestyksessä “Most Beautiful Minivan of 2012” -tittelillä.

Ford B-MAX Suomessa

Suomessa B-MAXin segmenttiosuus on 16.8 prosenttia.

”Suomessa B-MAX on kiinnostanut tilaratkaisujensa puolesta ennenkaikkea iäkkäämpiä henkilöitä, joille B-MAXin tarjoama esteetön sisäänkäynti ja korkea istuinasento ovat ominaisuuksia, joita he arvostavat. Mutta myös lapsiperheet ovat löytäneet auton sen käytännöllisyyden vuoksi. Kulkeminen takapenkeille ja sieltä pois, lasten hoitaminen ja tavaroiden lastaaminen on B-MAXissa helppoa. Automaattivaihteistolla varustettu B-MAX kasvattaa niinikään osuuttaan. Autoon on helppo kehittää ratkaisuja, joilla helpotetaan muun muassa pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden arkea”, kertoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

[rivi korkeus=2]

* Tulokset 19 maan markkina-alueelta Euroopasta Fordin tekemän segmenttijaottelun mukaan. Rekisteröintitiedot on saatu R L Polk & Co -yhtiöstä. Uusimmat tiedot ovat tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä.

[rivi korkeus=2]

  • Ford B-MAX on saavuttanut 15,3 prosentin markkinaosuuden kompaktien tila-autojen luokassa oltuaan myynnissä vasta muutaman kuukauden. Tiedot käyvät ilmi Polkin rekisteröintitilastoista, jotka ovat vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä.
  • Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myytiin 18 500 B-MAXia.
  • Yli 75 prosentissa autoista on Ford SYNC ja 42 prosenttia asiakkaista on halunnut autonsa 1.0-litraisella EcoBoost-bensiinimoottorilla.
  • B-MAXin uudenlainen ovijärjestelmä on vertaansa vailla. Autoon saa myös Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmän.
  • Suomen segmenttiosuus on 16.8 prosenttia

[rivi korkeus=2]

Lähde: Mynewsdesk.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi