Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Jukka Haanpää voitti Suomen YETD-kilpailun

469359_highres_Ajotaitorasti_1Jukka Haanpää Haapajärveltä voitti Scanian Young European Truck Driver (YETD) -kilpailun Suomessa. Kakkossijalle ylsi Ville Pöllä Kannuksesta ja kolmossijalle Janne Hötti Kuopiosta. Jukka Haanpää edustaa Suomea YETD-finaalissa 25. huhtikuuta Södertäljessä Ruotsissa, jossa pääpalkinto on uusi R-sarjan Scania.

Suomessa Scanian nuorten kuljettajien kilpailuun ilmoittautui tällä kertaa 766 henkilöä. Näistä 50 teoriakokeessa parhaiten menestynyttä kutsuttiin Jurvaan Botniaringin moottoriradalle kilpailemaan 11. ja 12. huhtikuuta Suomen parhaan nuoren kuljettajan tittelistä. Kahden päivän aikana kuljettajat testasivat taitojaan viidellä eri tehtäväasemalla: hätäensiapu, toiminta onnettomuuspaikalla, ajoonlähtötarkastus ja kuormansidonta, puoliperävaunuyhdistelmän käsittely sekä taloudellinen ja turvallinen ajaminen.

Kokemus oli valttia

Kymmenen parhaan joukossa viisi ensimmäistä sijaa meni kuljettajille, jotka ovat aiemminkin olleet mukana Scanian nuorten kuljettajien kilpailun Suomen loppukilpailussa.

Voiton vei 31-vuotias Jukka Haanpää. Hän on osallistunut Scanian YETD-kilpailuun myös vuosina 2007, 2010 ja 2012 ja selvittänyt tiensä kahdesti aiemmin Suomen loppukilpailuun. Jukka Haanpää teki erittäin tasaisen ja vahvan suorituksen kaikilla kilpailuasemilla. Hän sai kilpailun huippupisteet ensiapu-, onnettomuuspaikka- sekä ajoonlähtötarkastus- ja kuormansidonta-asemilta.

Toiseksi sijoittunut Ville Pöllä on myös kokenut kilpailija. Hänkin oli mukana YETD-kilpailussa jo 2007 ja vuosina 2010 ja 2012 sijoittui Suomen loppukilpailussa kolmanneksi. Nyt sijoitus parani siis yhdellä sijalla.

Kolmanneksi sijoittui vuoden 2012 Suomen YETD-kilpailun voittaja Janne Hötti.

Top 10

1. Jukka Haanpää, Haapajärvi
2. Ville Pöllä, Kannus
3. Janne Hötti, Kuopio
4. Petri Ojala, Kouvola
5. Tero Ala-Korpela, Kurikka
6. Samuel Forsblom, Pietarsaari
7. Petri Viitala, Mäntsälä
8. Mikko Kaleva, Teuva
9. Antti Heikkilä, Huittinen
10. Patrik Puranen, Suomussalmi

Euroopan finaalin voittaja saa upouuden R-sarjan Scanian

Euroopan YETD-finaali järjestetään 25.4. Södertäljessä, Ruotsissa. Mukana ovat kansalliset voittajat 26 Euroopan maasta. Voittajan palkinto on upouusi R-sarjan Scania, jonka arvo on 100 000 euroa.

Laaja joukko yhteistyökumppaneita

Scanian Young European Truck Driver -kilpailu on nuorille eurooppalaisille ammattikuljettajille tarkoitettu ammattitaitokilpailu, jonka tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, lisätä kuljettajien ammattitaitoa sekä nostaa kuljettajien ja koko kuljetusalan arvostusta.

Suomessa kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kuljetus ja Logistiikka – SKAL, Rahtarit, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Suomen Punainen Risti, Pelastusopisto, Dimex, Ekeri, PNO, Teboil, Viking Line ja Scania Finans. Kilpailun alusta alkaen sen Euroopan laajuisia yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Euroopan Unionin Komissio ja Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU.

YETD on kilpailu, jossa eurooppalaiset kuljettajat kilpailevat keskenään. Tämänkertainen kilpailu oli avoin kaikille 1.1.1979 tai sen jälkeen syntyneille ammattikuljettajille. Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran. Scanian kuljettajakilpailuja järjestetään myös Australiassa, Kaukoidässä, eteläisessä Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Scanian kuljettajakilpailuihin on tänä vuonna osallistunut yli 100 000 kuljettajaa ympäri maailmaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi