Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Alppila-yhtiöihin kuuluva Vistema liittyi Top Truck -korjaamoketjuun

Vistema liittyi keväällä Top Truckiin, yhteen Euroopan suurimmista raskaan kaluston korjaamoketjuista. Yhteistyön odotetaan nopeuttavan monimerkkikorjaamon huoltopalveluja, takaavan laadukkaiden varaosien saannin ja edulliset hinnat.

 

Suomen raskaan kaluston huoltomarkkinat saivat uuden vahvan toimijan viime kevättalvena, kun autoalan teknisen kaupan monialayritys Koivunen Oy luotsasi eurooppalaisen Top Truck-korjaamoketjun Pohjolan perukoille. Koivunen on etsinyt kumppaneita Suomesta ja yksi mukaan lähteneistä on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo Vistema. Yrityksellä on jo entuudestaan vahva jalansija pääkaupunkiseudulla, yli 20 kokemus alasta, Ivecon merkkihuolto Vantaan ja Keravan toimipisteissä sekä MANin merkkihuolto Keravalla.

Silti Top Truckiin liittyminen nähtiin Alppila-yhtiöön kuuluvassa Vistemassa hyvänä ajatuksena.

– Asiakaskunnallamme on lähes kaiken merkkistä kalustoa, Top Truckin myötä kykymme palvella asiakkaita paranee entisestään. Samalla varmistamme varaosien saatavuuden myös tulevaisuudessa kilpailukykyiseen hintaan. Top Truckilla on laajat ja laadukkaat hankintakanavat, Matti Kuokkanen Vistema Vantaalta pohtii.

Viimeisin tieto

Samaan tapaan kuin henkilöautopuolella tietotekniikka ohjaa raskaan kaluston huoltoa yhä voimakkaammin. Myös vapailla monimerkkikorjaamoilla on oikeus saada eri autovalmistajilta tieto, joka on tarpeen autojen korjaamiseksi ja huoltamiseksi, mutta käytännössä uusin tieto tulee usein viiveellä.

– Top Truck on niin vahva ja pitkään toiminut organisaatio Euroopassa, että sillä on paremmat edellytykset saada ajantasainen tieto kuin yhdellä yksittäisellä pienellä yrityksellä. Heillä on muun muassa Euroopan ainut raskaan puolen monimerkkikorjausopas, Kuokkanen kertoo.

Elokuussa Vistemassa oli jo avattu tietoväylät uuden kumppanin kanssa. Selvitystyössä oli, tarvitaanko jotain uutta testeripuolella.

– Aika paljon meillä on jo entuudestaan, mutta Top Truckissa on ennen kaikkea kyse pitkän aikavälin kehitystyöstä. Heillä on muun muassa oma koulutusjärjestelmä. Se on merkittävä tekijä, kun rakennetaan pitkäjänteisesti parempaa kykynä palvella asiakkaita. Ketju mahdollistaa myös kansainvälisen yhteistyön. Top Truck -konsepti kattaa 14 maata, joissa toimii yhteensä yli 1 000 raskaan kaluston huoltopistettä.

Vistema on yhä pääbrändi

Yhtenä Suomen suurimmista korjaamoalan tukkureista Koivunen on jo entuudestaan tuttu kumppani Vistemalle.

– Koivunen on hyvä kumppani. Uskon, että he pystyvät hallinnoimaan ketjua niin, että kansainväliset asiat sovitetaan Suomen oloihin, sanoo Ari Lietzén Vistema Keravalta.

Vaikka Top Truckin punavalkoinen kyltti pian ilmestyneekin keravalaiseen maisemaan, Lietzén vakuuttaa, ettei Visteman logoja oteta pois.

– Vistema on yhä pääbrändimme. Toimintamme perustuu yhä asiakkaan tarpeiden ymmärtämiselle ja joustavuudelle, se näkyy kaikessa, muun muassa joustavina palveluaikoina ja laajana palvelusalkkuna.

Jälkimmäiseen kuuluvat muun muassa hydrauliikkaletkujen teko, piirturihuolto, alkolukkojen ja monien muiden elektronisten lisälaitteiden asennus. Alkuvuonna palettiin tuli lisäksi mukaan Continentalin ja Colmecin renkaiden myynti ja asennus.

– Tärkeintä on miettiä, mitä asiakas tarvitsee. Rengasasennus alkoi, kun pohdittiin, mitä muuta autolle voi samalla tehdä, kun se joka tapauksessa seisoo huollossa. Meidän tehtävämme on huolehtia, että autot pysyvät liikkeessä ja huoltopysähdyksiä olisi mahdollisimman vähän.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi