Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kuljetusliikkeitä palkittiin turvatekniikan osaamisesta

Polttoainekuljetusseminaarissa palkittiin kuljetusliikkeitä ansiokkaasta säiliöajoneuvojen turvatekniikan osaamisesta. Vas. Jari Välikangas Välikangas Oy:stä, Seppo Lukkarinen Kuljetusliike Lukkarinen Oy:stä, Sami Asunmaa ja Hemmo Asunmaa Ahon Liikenne Oy:stä sekä Aarni Isotalo Kuljetusliike Aarni Isotalo Oy:stä.

Kuljetusliikkeitä palkittiin ansiokkaasta säiliöajoneuvojen turvatekniikan osaamisesta Öljy- ja biopolttoainealan polttoainekuljetusseminaarissa Jyväskylässä huhtikuun lopussa. Priimuspalkinnon saivat Kuljetusliike Lukkarinen Oy Rovaniemeltä, Välikangas Oy Härmästä sekä Ahon Liikenne Oy Lentilästä. Erikoispalkinto annettiin Kuljetusliike Aarni Isotalo Oy:lle Salosta.

Öljy-yhtiöt valitsivat kukin tahollaan yhteistyökumppaneistaan kuljetusliikkeen, joka vuosina 2015-2016 on pitänyt parasta huolta ajoneuvokaluston tekniikasta ja sen toimivuudesta. Tuloksiin laskettiin ajoneuvokaluston kerralla hyväksymiseen johtaneet vuositarkastusprosentit vuosina 2015 ja 2016 sekä huomioitaviin korjauskohteisiin käytetty aika.

Vuosittaisessa autotarkastuksessa tarkastetaan, kirjataan, mitataan ja varmistetaan 275 kohdetta jokaisesta säiliöajoneuvoyhdistelmästä. Liikenneteknisistä syistä erityistä valvontaa kohdistetaan vetolaitteille ja akselistolle sekä rakenteille.

Tulosten perusteella palkitaan turvallisuusasiat hyvin hoitaneita kuljetusliikkeitä Öljy- ja biopolttoaineala ry:n Polttoainekuljetukset – Ajoneuvotekniikka ja Turvallisuus -seminaarissa, joka järjestetään joka toinen vuosi, tänä keväänä kolmannen kerran.

Palkitut yritykset esimerkillisiä toimijoita

Nyt palkitut kuljetusyritykset ovat omalla alallaan esimerkillisiä toimijoita. Teboilin yhteistyökumppani Kuljetusliike Lukkarinen Oy selvisi tarkastuksista 100 prosentin hyväksymistasolla. Lähelle samaa ylsivät myös Nesteen yhteistyökumppani Välikangas Oy ja NEOTin yhteistyökumppani Ahon Liikenne Oy.

Erikoispalkinto annettiin isolle 30 auton yritykselle, Kuljetusliike Aarni Isotalo Oy:lle, jolla on yhteistyökumppanina useita öljy-yhtiöitä ja joka selvisi lähes 100 prosentin hyväksymistasolla. Yrityksellä on jo vuosien ajan ollut esimerkillisen tarkka tarkastusprosessi kalustolle. Tänä keväänä yritys järjesti lisäksi yhteiskoulutuksen omalle henkilökunnalle, ulkopuolisen huoltokorjaamon henkilökunnalle sekä katsastusaseman henkilökunnalle liittyen turvatarkastuksiin.

Varmistetaan turvalliset lastaukset ja toimitukset

Polttoainekuljetusseminaari keskittyy kuljetuskaluston tekniseen kehitykseen ja kuljetusten turvallisuuskysymyksiin. Se kerää yhteen suuren joukon alan ammattilaisia kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tällä kertaa osallistujia oli noin 150.

-Kuljettaminen on osa logistiikkaketjua, jossa tarvitaan samaa ymmärrystä ja turvallisuusajattelua kaikilta muiltakin kuin liikennöitsijöiltä ja kuljettajilta kuten esimerkiksi säiliövalmistajilta, tarkastajilta ja huoltajilta, kouluttajilta, viranomaistaholta sekä komponentti- ja varustemyyjiltä, toteaa erityisasiantuntija Tina Sammi Öljy- ja biopolttoaineala ry:stä. Säiliöajoneuvojen turvatarkastukset varmistavat osaltaan sitä, että lastaukset ja öljyn toimitukset asiakkaalle tapahtuvat turvallisesti.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi