Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kuopion Hurja mäkiautoralli – Ilmaistapahtuma toukokuussa

Hurja mäkiautoralli on ilmaistapahtuma, joka pidetään Kuopion kesäkauden avajaisten yhteydessä 26.5.2018. Tavoitteena on vuosittain toistuva, eli pysyvä mäkiautotapahtuma Kuopioon.

Paikallishenkeä nostattamassa

Hurja Mäkiautoralli Ilmaistapahtuma ajetaan Kuopion kesäkauden avajaisten yhteydessä 26.5.2018. Mäkiautorallin aikaan Kuopion keskustan tori on siis täynnä tekemistä, ohjelmaa, ruokaa ja hyvää mieltä. Tapahtumat täydentävätkin toisiaan erinomaisesti.

Tapahtumaan ovat tervetulleita niin yritykset kuin kaveriporukatkin.

”Haluamme olla mukana nostattamassa paikallishenkeä. Tapahtumaan osallistuminen pidetään mahdollisimman matalalla kynnyksellä, jotta jokainen voisi kerätä oman tiiminsä työpaikalta tai kaveriporukasta ja lähteä mukaan pitämään hauskaa”, kertoo tapahtuman koordinaattori Saku Määttä.

Tapahtumalla halutaan haalia alueelle matkailijoita ja sen vuoksi tapahtuman ajankohta on tarkoin mietitty.

”Huomasimme, että toukokuussa alueella ei ole liikaa merkittäviä tapahtumia ja siten ajoitimme tapahtuman. Uskomme, että tapahtumasta muodostuu myös merkittävä matkailun vetovoimatekijä”, Määttä jatkaa.

Tyyli muotoilu, tarina, performanssi ja aika

Mäkiautotapahtumia on järjestetty Suomessa ja maailmalla lukuisia kertoja ja kilpailuissa on kyse muustakin kuin ajasta. Kisassa ajetaan toinen toistaan hurjemmilla itse tehdyillä autoilla, mikä on omiaan tuomaan tapahtumaan väriä ja jännitystä. Mäkiautossa ei saa olla mitään voimanlähdettä tai moottoria antamassa vauhtia. Mäkiautotiimi antaa vauhtia lähtölavalta, jonka jälkeen kuljettaja ja painovoima hoitavat auton maaliin – jos pystyvät.

Hurja Mäkiautorallin asiantunteva tuomaristo antaa pisteitä mäkiautotiimin pukeutumisesta, mäkiauton muotoilusta, lavaperformanssista, tiimin tarinasta sekä kilpailuajasta. Voittajatiimin täytyy siis omata monenlaisia kykyjä.

Tapahtuman sarjat:

1. tehdasvalmisteinen sarja. Sarjassa joukkueet kisaavat tehdasvalmisteisilla mäkiautoilla. Joukkueet saavat tehdasvalmisteiset autot lainaan tapahtumajärjestäjältä.

2. omavalmisteinen sarja. Sarjassa joukkueet kisaavat omavalmisteisilla mäkiautoilla. Mäkiautojen rakentamiseen on vain mielikuvitus rajana, kunhan mäkiautot täyttävät kisan säännöt ja kriteerit.

Nostoja tapahtumasta

  • Tapahtumaa varten Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky) on perustanut autotehtaan. Opiskelijat tekevät mäkiauton runkoja tehtaalla, minkä päälle tiimit voivat rakentaa oman luomuksensa.
  • Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen pitää halukkaille tiimeille ilmaisutaidonkurssin, missä sparrataan tiimin lavaperformanssia.
  • Tapahtuman on juontamassa Juuso Ikonen ja Timo Ripatti.
  • Lähtölava on Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa ja maalialue on Puijonkadun ja Koljonniemenkadun kulmassa.
  • Tapahtuma-alueella on toiminnallisia pisteitä perheille ja lapsellisille aikuisille.
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi