Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Porsche hyväksynyt Dunlop Sport Maxx Race 2 -renkaan the 911 GT3:een


[rivi korkeus=1]

  • Dunlop Sport Maxx Race -renkaiden seuraava sukupolvi suunniteltu erityisesti uuteen Porsche 911 GT3:een
  • Sport Maxx Race 2 tarjoaa erinomaista kuivan kelin suorituskykyä äärimmäiseen ratakäyttöön soveltuvalle henkilöautolle

Dunlop esitteli uuden Sport Maxx Race 2 -renkaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Tämä Sport Maxx Race -renkaan seuraaja kehitettiin yhteistyössä Porschen kanssa uuden 911 GT3:n tiukkoihin vaatimuksiin sopivaksi. Edellisessä GT3-mallissa alkuperäisvarusteena käytettyjen Sport Maxx Race -renkaiden ensimmäinen sukupolvi saa näin jatkoa Dunlopin erityisesti Porschen autoihin suunnittelemiin renkaisiin.

”Olemme iloisia saamastamme mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Porsche 911 GT3:n taustalla olevan tiimin kanssa”, sanoi Consumer PBU EMEA -yksikön merkkijohtaja Martijn de Jonge. ”Se tarjosi meille mahdollisuuden toimittaa rengas, joka siirtää auton potentiaalin täydellisesti suorituskykyyn maantieajossa.”

Dunlop on jo näyttänyt kyntensä Porschen alkuperäisvarusteena alkuperäisessä 911 GT3:ssa, Cayman GT4:ssä ja 911 GT3 RS:ssä.

FIA World Endurance -maailmanmestaruuden ja Le Mans -sarjan Euroopan mestaruuden vuoden 2016 voittajien valintana Dunlopilla on ollut merkittävä rooli inspiroivien ratasuorituskykyjen tuottamisessa moottoriurheilun kovimmissa tapahtumissa, kuten Le Mansin ja Nürburgringin 24 tunnin kisoissa. Kun Porsche valitsi Dunlopin kehittämään renkaan, joka sopisi uusimpaan 911 GT3:een kuin hansikas käteen, se asetti kaksi vaatimusta: luoda rengas, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn kuivilla alustoilla ja joka auttaa saavuttamaan äärimmäisen hyviä ratakierrosaikoja.

”Dunlop kehitti renkaan, jonka ominaisuudet sopivat erinomaisesti vaatimuksiimme. Sport Maxx Race 2 tarjoaa tarvittavan suorituskyvyn kuivilla alustoilla sekä hyvän pidon ja ohjauskäsiteltävyyden”, sanoi Porschen Jan Frank.

Äärimmäisiä ratakierrosaikoja

Kokemuksestaan GT3:n kanssa ja kestävyysajoissa tunnettu Dunlop, jolla on enemmän voittoja Nürburgringin ja Le Mansin 24 tunnin kisoista kuin millään muulla rengasvalmistajalla, pystyi tarjoamaan tarvittavan suorituskyvyn kisakokemuksensa pohjalta.

Avaintekijöitä äärimmäisten ratakierrosaikojen tuottamisessa ovat pito ja ohjauskäsiteltävyys. Optimoimalla renkaan kehän suuntaisen muodon Dunlop pystyi tasapainottamaan paineen jakautumisen koko kosketuspinnan alueelle, jolloin kuljettaja saa paremman ajotuntuman kaarreajossa ja ohjauskäsiteltävyys paranee.

Luonnossa esiintyvistä tukirakenteista inspiraation saaneet ns. sillat, joita on SportMaxx Race 2 -renkaan urien välissä, parantavat renkaan jäykkyyttä. Tämän kevyen tukirakenteen ansiosta insinöörit pystyivät vähentämään kumin määrää ja kehittämään jäykemmän ja kevyemmän renkaan, jonka kokonaispaino pysyy näin minimissä.

Erinomaiset kuivan kelin ominaisuudet

Uusi Sport Maxx Race 2 valmistetaan ainutlaatuisesta, moottoriurheilukilpailuja varten kehitetystä seoksesta, jonka merkitys on ratkaisevan tärkeä suorituskykyisten ajoominaisuuksien kehittämisessä. Tämä kisakäyttöön kehitetty seos lämpenee tavallisia seoksia nopeammin, mikä parantaa renkaan ja tien välistä kitkaa ja tuottaa äärimmäisen pidon ja pitkällä aikavälillä tasaisen suorituskyvyn, kun rengasta käytetään suorituskykyisissä autoissa.

Saksassa Nordschleifen radalla ja Porschen Nardòn testauskeskuksessa tehtyjen intensiivisten testien jälkeen Sport Maxx Race 2 hyväksyttiin alkuperäisvarusteeksi 911 GT3 -malliin, joka on Porschen ratakäyttökeskeinen, tiekäyttöön sopiva suorituskykyisille autoille omistautuneille kuljettajille kehitetty auto.

 

Goodyear Dunlop Nordic, jonka pääkonttori on Tukholmassa, on Baltian maissa ja Pohjoismaissa kahdeksaa maata edustava liiketoimintayksikkö. Goodyear Dunlop Nordicilla on noin 140 työntekijää, ja osa tuotetesteistä suoritetaan Suomen ja Ruotsin pohjoisosissa. Goodyear Dunlop Nordicin tuotemerkkeihin kuuluvat Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Kelly ja Debica. Goodyear on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. Yrityksen palveluksessa on noin 66 000 työntekijää, ja se valmistaa tuotteita yli 48 tuotantolaitoksessa 21 maassa ympäri maailmaa. Dunlop on yksi maailman johtavista korkean suorituskyvyn renkaiden valmistajista. Yrityksellä on menestyksekäs historia moottoriurheilussa ja se hyödyntääkin kilparenkaiden innovatiivisia teknologioita henkilöauton renkaiden kehittelyssä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi