Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tavoitteena nolla hirvikolaria – Hirvimerkki!-kiertue rullaa läpi Suomen

Hirvikolareiden vähentämiseen tähtäävä Hirvimerkki!-kampanja kulkee tänä vuonna pohjoisesta etelään. Trafin, Autokoululiiton ja Metsästäjäliiton yhteistyökumppaneineen järjestämä kiertue on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia ja sitä voi seurata myös somessa.

Hirvimerkki!-kampanja toteutetaan tänä vuonna viikon mittaisena kiertueena 9.-13.10.2017 Rovaniemeltä Mäntsälään. Kiertueen avaustapahtuma on Nokian ajoharjoitteluradalla 6.10.

”Halusimme lähteä tänä vuonna tien päälle, jotta pystymme mahdollisimman tehokkaasti tavoittamaan ihmisiä eri puolelta Suomea. Hirvimerkki!-kiertue näkyy aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa, jotta osallistuminen olisi myös mahdollista niiltä paikkakunnilta, joiden lähellä emme tällä kertaa pysähdy”, kertoo kiertueen juontava Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Seuraa somessa #hirvimerkki-hashtagilla tai livenä

Hirvimerkki!-kiertue jalkautuu myös sosiaaliseen mediaan. Kiertueen tapahtumia voi seurata päivitysten lisäksi myös videolla niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instagramissakin. Kiertueen aikana somessa jaetaan myös vinkkejä hirvionnettomuuksien välttämiseen sekä faktaa asiasta.

Myös Yrmy, tuo liikenteen antisankari kantaa kortensa kekoon hirvionnettomuuksien ehkäisemiseksi. Uudella videollaan Yrmy tapaakin hirven yrmymäiseen tapaan.

Kiertueohjelma pohjoisesta etelään

Kiertuepaikkakunnilla voi testata DRIVE!-ajosimulaattoria, osallistua ja saada vinkkejä ensiapunäytöksestä. Mukana on myös Autokoululiiton jäsenkoulujen ajo-opettajia ja metsästäjiä muistuttamassa tielläliikkujia pimeän vuodenajan haasteista, kertomassa hirvieläinvahinkojen ehkäisemisestä sekä siitä, kuinka toimia kolarin sattuessa. Lisäksi kunkin aseman 150 ensimmäiselle vieraalle jaetaan huomioliivipaketti sekä heijastimia. Tilaisuudet juontaa Trafin Jussi Pohjonen.

  • Pe 6.10. Avajaistapahtuma Nokian ajoharjoittelurata (klo 10-12.30)
  • Ma 9.10. Shell HelmiSimpukka Napapiiri (klo 14–18)
  • Ti 10.10. Shell HelmiSimpukka Zeppelin (klo 14–18)
  • Ke 11.10. Shell HelmiSimpukka Siilinjärvi (klo 14–18)
  • To 12.10. Shell HelmiSimpukka Hirvaskangas (klo 14–18)
  • Pe 13.10. Shell HelmiSimpukka Mäntsälä (klo 14–18)

Kampanjan taustaa

Metsästäjäliitto ja Autokoululiitto käynnistivät kampanjan hirvieläinonnettomuuksien vähentämiseksi vuonna 2015. Hanke kouluttaa autoilijoita ennakoimaan hirvikolareita, kehittää tapoja varoittaa riskialueista ja opastaa, kuinka toimia kolarin sattuessa.

Järjestäjinä toimivat Trafi, Metsästäjäliitto sekä Suomen Autokoululiitto ja mukana ovat myös Shell/ST1, Veho, Suomen Punainen Risti, Suomen Palopäällystöliitto ja Hätäkeskuslaitos.

Kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi