Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi rekkaparkki ja raskaan liikenteen ajoreitit otettiin käyttöön Vaalimaalla 4.1.2017

Järjestelyt sujuvoittavat liikennettä Suomen ja Venäjän rajalla

Uusi raskaan liikenteen odotusalue eli ns. rekkaparkki sekä siihen liittyvä väylät avattiin 4.1.2017 liikenteelle Vaalimaalla. Uudessa rekkaparkissa on 410 pysäköintipaikkaa Venäjälle mentäessä ja 51 Suomeen tultaessa. Kuljettajien käytettävissä ovat myös wc- ja suihkutilat. Rekkaparkin käyttö on maksutonta.

Nykyisestä 160-paikkaisesta rekkaparkista otetaan Venäjältä saapuvan rekkaliikenteen käyttöön 51 paikkaa. Loput aiemmasta pysäköintialueesta varataan Venäjälle menevälle henkilöliikenteelle. Uudet järjestelyt sujuvoittavat liikennettä rajalla, parantavat liikenneturvallisuutta sekä vähentävät raskaasta liikenteestä ympäristölle aiheutuvia haittoja. Uusi rekkaparkki on osa E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritiehanketta.

Rajanylitystä odottavien rekkojen muodostamat jonot ovat menneinä vuosina ulottuneet pahimmillaan jopa 65 kilometrin päähän raja-asemalta ja aiheuttaneet liikenteen ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Uuden rekkaparkin ansiosta rekat voivat pysähtyä uudelle pysäköintialueelle tiellä jonottamisen sijaan.

Ensimmäinen moottoritieosuus avataan helmikuussa

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien ensimmäinen, noin 5 km mittainen moottoritieosuus Lelusta Kattilaisiin Haminassa, avataan liikenteelle helmikuussa 2017. Moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa ja koko moottoritien arvioidaan valmistuvan keväällä 2018.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi