Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Fiksu Assa -tapahtumassa esitellään liikkumisen uutuuksia Lahden matkakeskuksessa

Fiksu Assa -tapahtuma on keskiviikosta 18.4. lauantaihin 21.4. Lahden matkakeskuksessa. Voit tutustua mm. älypenkkiin, turvalliseen pyörätelineeseen ja sähköpotkulautaan. Pop-up-esittelypisteet vaihtelevat päivittäin.

​Lahden Fiksu Assa -tapahtumapaikkana on matkakeskuksen asemarakennus ja sen piha-alueet sekä Asemapäällikön talo. Tapahtuma-alueella on esittelypisteitä ja toimintaa keskiviikosta 18.4. perjantaihin klo 7–17.30 ja lauantaina 21.4. klo 9–14. Yritysten pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee päiväkohtaisesti.

Lahden Fiksu Assan ohjelma:

https://www.asemanseutu.fi/fiksuassa/lahti-yritykset/

Fiksu Assa on esillä samaan aikaan myös Helsingissä (Oulunkylä), Espoossa (Leppävaara), Vantaalla (Aviapolis ja Tikkurila) ja Tampereella sekä Lempäälässä.

Kokeile uudenlaista sähköajoneuvoa ja testaa erilaisia pyöräilyyn liittyviä tuotteita

Lahdessa voi kokeilla uudenlaista sähköajoneuvoa, älypenkkiä, sekä uusia pyöräilyyn ja niiden säilytykseen liittyviä tuotteita. Asemarakennuksen esittelypisteillä jaetaan tietoa liikkumisesta sekä Lahden radanvarren ja Orimattilan Hennan alueen kehittämisestä.

Asemapäällikön talolla esitellään mm. Geopark-hanketta ja luontoliikuntapalveluita. Voit osallistua myös LAMK:in kiertotalouden ja uusiutuvan energian testauspisteisiin. Merkkivaatteiden myyntilaatikko tulee myös asemarakennukseen parin viikon ajaksi.

Lauantaina ohjelmallisempi päivä

Lauantaina on esittelypisteiden lisäksi ohjelmassa muun muassa koeajoa Pyöräiäinen-laatikkopyörällä. Miikka Kallio ja Fillaripianisti viihdyttävät yleisöä sekä asemalla että ulkona matkakeskusalueella. Lisäksi tarjolla on kaksi fatbike-pyöräretkeä Salpausselän harjumaisemiin.

Tapahtuma osa laajempaa Asemaseutujen kehittämistyötä

Yksi tapahtuman teemoista on vähähiilinen liikkuminen, kuten yhteiskäyttöautojen tuominen asemille sekä citylogistiikan ja toimivan liityntäpysäköinnin kehittäminen. Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua asemille pysyvästi. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa Ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi