Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Liikenteen murros tapahtuu tässä ja nyt ‒ Neste ja Telia rakentavat yhdessä älykkäämpää liikkumista

Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen on ennennäkemättömän nopeassa muutoksessa kasvavien kulutustarpeiden ja digitalisaation myötä. Samanaikaisesti liikenteeseen kohdistuu yhä enemmän odotuksia päästöjen vähentämiseksi: esimerkiksi Euroopan komissio julkisti aiemmin tässä kuussa esityksen, jonka mukaan raskaan liikenteen tulisi leikata hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Neste ja Telia kehittävät ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin liikenteessä uudenlaisella yhteistyöllä.

“Liikenteen paljon puhuttu murros tapahtuu tässä ja nyt. Yritysasiakkaamme ovat toivoneet uusia ratkaisuja päästöjen vähentämiseen ja liiketoiminnan tehostamiseen. Yhdistämällä vahvuutemme Telian kanssa voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin”, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen kertoo.

“Uusilla teknologioilla ja liiketoimintamalleilla voidaan yhdessä kehittää vastuullisia ratkaisuja useille toimialoille. Liikenteen haasteet ovat niin suuria, että niiden ratkaisemiseen tarvitaan strategista, syvälle ulottuvaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Neste on meille luonteva kumppani nimenomaan erilaisiin liikenteen tulevaisuuden ratkaisuihin, joiden ratkaisemisessa haluamme olla mukana”, Telian Head of IoT Sales Kalle Mehtola sanoo.

Neste SmartTruck -palvelulla älykkäämpää liikennöintiä

Yhteistyön ensimmäinen konkreettinen ratkaisu on raskaalle liikenteelle suunnattu Neste SmartTruck -palvelu. Se mahdollistaa yrityksille yhden käyttöliittymän kautta erilaisia sovelluksia kuten polttoaineen kulutuksen optimoinnin, ajopiirturin tietojen siirron automatisoinnin ja ammattiautoilijalle kehitetyn mobiilitankkauksen. Mobiilitankkaus nopeuttaa tankkaamista ja tekee siitä entistä turvallisempaa, kun maksamiseen ei vaadita erillisiä kortteja tai käteistä. Lisäksi palvelun tarjoama GPS-paikannus auttaa kaluston hallinnassa sekä ajojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

“Neste SmartTruck -palvelun on tarkoitus toimia tulevaisuuden alustana yhä uusille ominaisuuksille ja sovelluksille. Se on ensimmäinen yhteinen askel kohti uudenlaisia palveluita. Raskaan liikenteen digitalisointi on vasta alkanut, ja mikä vain on mahdollista esimerkiksi turvallisuuden parantamisen saralla. Yksi erittäin mielenkiintoinen avaus on EEE Innovationsin, Liikenneviraston ja Trafin hanke raskaan liikenteen valjastamisesta säätietojen keräämiseksi ja tieturvallisuuden parantamiseksi”, Hyötyläinen summaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi