Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi A-sarja luo Geneven autonäyttelyyn vahvan Suomi-virityksen

Geneven autonäyttelyssä on tänä keväänä vahva Suomi-viritys, sillä yksi koko näyttelyn odotetuimmista uutuusmalleista on Mercedes-Benzin uusi A-sarja. A-sarjan hinnasto julkaistaan maaliskuun puolivälin jälkeen, ja uutuus esitellään Suomessa toukokuun alussa.

Genevessä ensi kertaa laajemmassa julkisuudessa nähtävä A-sarja on todellinen Made in Uusikaupunki -malli, sillä Valmet Automotive aloittaa sen valmistuksen. A-sarja tarjoaa lisää pituutta, leveyttä sekä jalka- ja tavaratilaa sekä kokonaan uuden autoalalla vallankumouksellisen digitaalisen MBUX-käyttöliittymän auton eri toimintojen hallintaan.

C-sarja esittäytyy monipuolisesti, tähtinä Mercedes-AMG C 43 4Matic -sedan ja farmari

Toinen Geneven Suomessa myynnillisesti merkittävistä kohokohdista on C-sarjan facelift, josta esitellään sedan ja farmari sekä molempien korimallien AMG-versiot. C-sarja tulee Suomeen vuoden toisella puoliskolla. C-sarjasta nähdään myös uusi malliversio C 300 de – Mercedesin ensimmäinen ladattava dieselhybridimalli. Genevessä nähtävät uuden sukupolven Mercedes-AMG C 43 4Matic sedan ja farmari on varustettu 3-litraisella V6-kaksoisturbomoottorilla, jonka teho on 287 kW (390 hv) ja vääntö 520 Nm. Tehoa on 17 kW (23 hv) aikaisempaa enemmän. Autossa käytetään AMG:n räätälöimää Speedshift TCT 9G -automaattivaihteistoa, jonka ominaispiirteitä ovat hyvin lyhyet vaihtamisajat Sport+ -tilassa ja käsin vaihdettaessa. Vakiovarusteena olevan 4Matic-nelivedon vetojakauma etu- ja taka-akselin välillä on 31:69. Auton tunnistaa esimerkiksi kaksipuolaisesta etusäleiköstä, jota aikaisemmin on käytetty V8- moottorien ja AMG 45 -sarjan tunnusmerkkinä sekä sisällä uuden sukupolven AMG-ohjauspyörästä.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé debytoi Geneven autonäyttelyssä

Enemmän tilaa, voimaa ja hienostunutta laatua – Geneven autonäyttelyssä ensi kertaa esiteltävä Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé tarjoaa tämän kaiken ja laajentaa AMG-malliston aivan uusiin ulottuvuuksiin. Uusi coupé-mallin auto on ensimmäinen Affalterbachissa valmistettava neliovinen urheiluauto ja jatkaa suoraan legendaaristen SLS:n ja AMG GT -malliston menestystarinoita.

Mercedes-AMG tuo näyttelyyn myös uuden sukupolven Mercedes-AMG G63- tehoversion.

Mercedes-Benzin alkuvuosi toi lisäpotkua yritysmyyntiin

Mercedes-Benzin suosio yritysautoasiakkaiden joukossa on ollut kasvussa koko alkuvuoden. Kahdessa kuukaudessa on ensirekisteröity yrityskäyttöön 364 uutta Mercedes-Benziä. Tämä on 34,8 prosenttia enemmän kuin 270 autoa alkuvuonna 2017. Yritysmyynnissä Mercedes-Benz on nyt maan 7. suosituin automerkki 6,8 prosentin osuudella (2017: 5,6 %). Yritysasiakkaiden suosiossa ovat erityisesti C- ja A-sarjat, joiden kummankin suosio on yli 80 prosentin kasvussa.

Mercedes-Benz-henkilöautojen huoltoverkosto laajenee Oulun seudulla

Mercedes-Benz-henkilöautokannan hyvin jatkunut noususuhdanne näkyy myös huoltoverkoston puolella. Mercedes-Benz oli vuonna 2017 Suomen myydyin premium-auto, minkä lisäksi merkki johtaa myös käytettynä maahantuotujen automerkkien tilastoa. Autokannan kasvu tuo lisää kysyntää merkkiverkoston piirissä toimiville huoltopalveluille. Oulun seudulla Mercedes-huoltoverkosto laajeni kun Suomen Autohuolto Oy (os. Takojantie 1) aloitti virallisena Mercedes-Benz-merkkihuoltona 1. maaliskuuta. Virallisia avajaisia vietetään 23.-24.3.

Daimler ja HERE tuovat huipputarkat HD Live –kartat autokäyttöön

Daimler ja karttavalmistaja HERE vahvistavat yhteistyötään kehittämällä autonomisen ajamisen uutta teknologiaa. Ensimmäinen askel ovat huipputarkat ja reaaliajassa päivittyvät HD Live –kartat, jotka esitellään seuraavan sukupolven Mercedes-Benz-malleissa. Jo nykyiset E- ja S-sarjan autot sekä uudet A- ja C-sarjat käyttävät HERE-karttoja. Uusi karttasovellus mahdollistaa auton näkemisen ”kulman taakse” ja tarkentaa huomattavasti paikannustietoa, joka on tulevan automaattisen ajamisen perusedellytys. Karttainformaatio myös päivittyy jatkuvasti: tieympäristön muutokset kuten rakennustyöt ja onnettomuustiedot saadaan reaaliajassa, jolloin navigointiohjeet pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi