Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Nelostie sujuvammaksi – Kirri-Tikkakoski -moottoritien suunnittelu käynnistyi

Destia on valinnut A-Insinöörit väyläsuunnittelijaksi yhteen Suomen suurimmista käynnissä olevista tiehankkeista. Uusi moottoritie valtatiellä 4 parantaa Suomen teollisuuden valtaväylää ja Keski-Suomen liikenneyhteyksiä merkittävästi.

Väylän käynnistämän tiehankkeen tavoitteena on parantaa valtatietä 4 Jyväskylän pohjoispuolella välillä Kirri-Tikkakoski ja Vehniä. Väylä ja Destia allekirjoittivat sopimuksen hankkeen toteutusvaiheesta maaliskuussa. A-Insinöörit vastaa Destian kumppanina väyläsuunnittelusta ja väylien geotekniikasta.

– Hanke on tärkeä nelostien sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta, ja merkittävä myös Jyväskylän kaupunkirakenteelle. Tieosuus on Suomen vilkkaimmin liikennöityjä kaksikaistaisia teitä ja esimerkki siitä, että suuria liikennemääriä on pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin, sanoo yksikönjohtaja Markus VentolaA-Insinööreistä.

– A-Insinöörit on erittäin kokenut ja luotettava suunnittelukumppani väylien toteutuksessa. Yhtiöllä oli myös kykyä vastata kiireelliseen aikatauluun, ja vankkaa digitaalista tiesuunnitteluosaamista. Tietomallinnuksella on iso rooli Destian työmailla, projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen Destiasta sanoo.

25 kilometriä uutta väylää pyöräilijöille ja jalankulkijoille

A-Insinöörien pääsuunnittelija työskentelee useamman päivän viikossa projektitoimistossa paikan päällä.

– Suunnittelijan ja rakentajan välinen yhteistyö on tiivistä ja jatkuvaa. Tampereen Rantatunneli osoitti, että välitön vuorovaikutus edistää sujuvaa ja tehokasta hankkeen toteutusta, Markus Ventola sanoo.

Rinnakkaisväylä avataan liikenteelle loppukesällä 2020. Sen yhteyteen valmistuu vuoteen 2023 mennessä suurin osa uusista kevyen liikenteen väylistä. Niitä rakennetaan valtatien varteen 25 kilometriä työmatkapyöräilyä, koulumatkoja ja liikuntaa varten.

Vt4 avataan liikenteelle syksyllä 2022. Viimeistelytyöt valmistuvat vuonna 2023. Väylähankkeen kustannusarvio on 139 miljoonaa euroa. 17,5 kilometriä pitkän moottoritien lisäksi siihen kuuluu kuusi eritasoliittymää ja 29 siltaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi