Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lucid Airista tulee markkinoiden nopeimmin ladattava sähköauto 900V+ arkkitehtuurillaan – latausnopeus 32 kilometriä minuutissa

Lucid Air tarjoaa asiakkailleen rajoittamattoman kolmivuotisen 350 kW:n pikalatauksen Yhdysvaltain valtakunnallisessa verkostossa yhteistyössä Electrify America -yhtiön kanssa sekä Lucidin kaksisuuntaisen kotilatausaseman QMeritin kanssa.

NEWARK, CA, 19. elokuuta 2020 — Lucid Motors, joka pyrkii asettamaan uudet standardit kestävälle kuljetukselle edistyneellä ja ylellisellä sähköautollaan on ilmoittanut, että Lucid Airista tulee markkinoiden nopeimmin ladattava sähköajoneuvo: se latautuu jopa 32 kilometriä (20 mailia) minuutissa. Todellisissa olosuhteissa Lucid Airin omistaja voi saavuttaa 483 kilometrin toimintasäteen vain 20 minuutin latauksella.

Uuden vertailuarvon latausnopeudelle mahdollistavat erittäin korkea 900 V+:n sähköarkkitehtuuri, räätälöidyt litium-ioni-akkukennot, erittäin hienostunut akku- ja lämmönhallintajärjestelmä ja Lucid Airin tehokas voimansiirto. Tehokkuudella on suora ja korvaamaton merkitys Lucid Airin latausnopeudelle määrittäen mittarilukeman erillään energian virtausnopeudesta.

Lucidin kehittämässä ainutlaatuisessa ja innovatiivisessa Wunderbox-latauslaitteessa on yhdistetty useita yleensä toisistaan erotettuja toimintoja tehokkaasti pakettiratkaisuksi ja rakenteellisesti integroiduksi koteloksi. Tämän ansiosta Lucid Air on täydellisen yhteensopiva julkisen latausinfrastruktuurin kanssa, mukaan lukien jatkuvasti kasvava, 350 kW:n pikalatausinfrastruktuuri.

”Olemme suunnitelleet Lucid Airin ja sen alustan hypertehokkaaksi jokaisen yksityiskohdan osalta aina voimansiirrosta aerodynamiikkaan saalla. Olemme saavuttaneet useita uusia vertailuarvoja, mukaan lukien sähköautojen pisin toimintasäde 832 kilometriä EPA-standardilla mitattuna” Lucid Motorsin autosuunnittelusta vastaava johtaja Eric Bach sanoo. ”Äärimmäisen korkeajännitteisen 900 V+:n arkkitehtuurimme ja patentoidun Wunderboximme ansiosta olemme merkittävästi pystyneet lisäämään, kuinka nopeasti saamme energiaa autoon, sen ympärille ja jopa siitä ulos. Tuloksena on maailman nopeimmin latautuva sähköauto, joka on varusteltu tulevaisuuden latausominaisuuksilla.”

Lucid Air on uraauurtava sähköauto myös latausominaisuuksiensa suhteen ja sisältää:

• Pikalatauksen (DC) jopa 32 kilometriä minuutissa, yli 300 kW:n huipputeho

• 900 V+n sähköinen arkkitehtuuri

• 19,2 kW: n vaihtovirtalaturi, joka tukee vaihtovirtalatauksen nopeutta jopa 129 kilometriä tunnissa

• Integroitu lisälataus ja laaja valikoima latausyhteensopivuutta vaihtovirtatasoista 1 ja 2 aina tehokkaimpaan tason 3 tasavirtalatauspisteeseen saakka hyödyntämällä yleistä CCS-liitinstandardia yhteyksiin ja nopeaan lataamiseen missä tahansa julkisessa latausverkossa.

• Täysi kaksisuuntaisuus edistyneille V2X-ominaisuuksille, jotka mahdollistavat tulevaisuuden V2G- ja V2V-ominaisuuksien käyttöönoton.

Tien päällä lataus

Suunniteltu yhdistetyn latausjärjestelmän CCS-standardien mukaisesti ja yhteensopiva minkä tahansa avoimen DC-pikalatausaseman kanssa. Lucid Air kasvattaa tarvittaessa automaattisesti jännitettä ladatakseen nopeimmalla mahdollisella nopeudella missä tahansa paikassa. Yhteistyössä Electrify America -yhtiön kanssa Lucid Air -omistajat saavat Yhdysvalloissa kolmen vuoden ajan latauspalvelua ilmaiseksi *. Electrify America rakentaa laajinta valtakunnallista ultranopeaa 150 kW: n verkkoa 350 kW: n latausasemien kautta. Nopeasti laajeneva valtakunnallinen verkko tarjoaa tällä hetkellä 2 000+ yksittäistä latausasemaa. Lucid-omistajat pystyvät helposti paikantamaan ja näkemään Electrify America -latauspaikkojen reaaliaikaisen saatavuuden Yhdysvalloissa ja navigoimaan paikkoihin ennalta suunnitellun reitin kautta.

* Ei voimassa Suomessa

Kotilataus

Kotona lataus on yksi sähköauton omistamisen tärkeimmistä eduista. Jokaisen Lucid-ajoneuvon mukana toimitetun vakiona olevan Lucidin mobiilin latausjohdon lisäksi Lucid on kehittänyt myös Lucid-kotilatausaseman, joka on yksi ensimmäisistä kaksisuuntaisista latausasemista. Kaksisuuntaisella latauksella omistajat voivat nauttia kustannustehokkaammasta latausmenetelmästä ja käyttää myös Lucid Air -laitetta väliaikaisena energiavarantona kotinsa energiatarpeisiin, mukaan lukien loma-asunnot. Lucid tekee yhteistyötä Qmeritin kanssa, joka tarjoaa saumattomamman asennusprosessin Lucid Connected Home Charging Station -asemalle. Lucid Airin omistajat aloittavat vastaamalla yksinkertaiseen digitaalisen kyselyyn, ja Qmerit käyttää tuloksia koko asennusprosessin hallintaan valtakunnallisesti koulutettujen ja lisensoitujen sähköasentajien verkoston kautta.

Katse tulevaisuuteen

Lucid kehittää staattisia energiansäästöjärjestelmiä (ESS) hyödyntäen yrityksensä itse kehittämää akkua, tehoelektroniikkaa ja kuuluisaa akunhallintajärjestelmän (BMS) ohjelmistotekniikkaa, jotka luovat perusteet edistyneelle energian varastoinnille. Sen avulla Lucid luo kestävän elinkaaren Lucid Air -akkujen uudelleenkäyttöä varten. Samalla se edistää maailmaa, jossa kestävällä energian varastoinnilla saavutetaan valtavia etuja huippukäytössä, tasapainoisissa verkoissa, kustannuksissa ja ympäristön kannalta. Ensimmäinen ESS-prototyyppi on jo asennettu Lucidin Silicon Valleyn pääkonttoriin, missä tiimi työskentelee aktiivisesti ESS-tuotteiden tuotteistamisessa.

Tuotantoversio Lucid Airista paljastetaan 9.9.2020. Tilaisuudessa kerrotaan auton lopullisesta sisä- ja ulkokuoren muotoilusta sekä annetaan uutta tietoa tuotannosta, saatavilla olevista konfiguraatioista ja hinnoittelusta.

Lucid Motors

Lucidin missiona on edistää kestävää liikennettä luomalla kiehtovimmat sähköajoneuvot, joiden keskipisteessä on käyttäjän kokemus. Yrityksen ensimmäinen auto, Lucid Air, on omaa luokkaansa oleva luksussedan, jonka Kalifornian inspiroima muotoilu perustuu autokisoissa todistettuun tekniikkaan. Air-mallissa on ylelliset sisätilat yhdistettynä keskikokoiseen ulkokuoreen. Lucid Air tuotetaan Lucidin uudessa tehtaassa Casa Grandessa, Arizonassa, ja sen asiakastoimitukset alkavat vuoden 2021 alkupuolella.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi