Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uuden Opel Insignian ennakkomyynti alkaa: markkinoiden kilpailukykyisin neliveto

Opelin lippulaiva uusi Insignia saapuu Suomeen vielä vuonna 2020, ja tuo tullessaan koko joukon merkittäviä uudistuksia. Ehdottomina kohokohtina ovat markkinoiden kilpailukykyisin neliveto, luokassaan ensimmäistä kertaa esiteltävät Intellilux LED Pixel -ajovalot, uusi houkuttelevasti hinnoiteltu GSi sekä täysin uudistunut moottorivalikoima. Uudistuneen Insignian takuu on viisi vuotta tai 100 000 kilometriä. Uuden Insignian kokonaan automaattivaihteisen malliston hinnat alkaen 32 390 €; nelivetoautomaatit alkaen 39 390 €. Saatavana on heti sekä viisiovinen Grand Sport että huomattavan tilava Sports Tourer -farmari.

Uusi Insignia saapuu Suomeen kolmella eri varustetasolla, joista jo edullisin Innovation Plus on huomattavan kattava; sisältäen muun muassa Full LED -ajovalot, Multimedia Navi Pro -navigointijärjestelmän, digitaalisen mittariston, Keyless Go -järjestelmän sekä ergonomiset AGR-urheiluistuimet edessä. Maltilliseen lisähintaan saatavissa olevat Executive- ja Executive GS -varustetasot lisäävät vakiovarusteluun esimerkiksi nahkaistuimet hierontatoiminnolla, sähkösäädöillä, kahdella muistipaikalla sekä ilmastoinnilla. Executive GS -varusteltu Insignia on poikkeuksellisen tyylikäs; 20” erikoisvanteilla, GS Line -ulkopaketilla sekä Bose-äänentoistojärjestelmällä. Lisäksi saatavana on erikoismalli GSi, jossa on aina 230-hevosvoimainen turbomoottori nelivedolla ja automaatilla sekä huomattavan kattava varustelu 49 395 euron hintaan.

Suomen talvisia olosuhteita silmällä pitäen yksi uuden Insignian ylpeydenaiheista on hienostunut nelivetojärjestelmä älykkäällä voimanjaolla. Nelivetoinen automaatti on saatavissa huomattavasti kilpailijoita edullisemmin –  Grand Sport -korimallina 39 390 eurolla. Uuden Insignian Twinster-nelivedossa taka-akselin tasauspyörästö on korvattu kahdella monilevykytkimellä, joiden avulla voidaan kiihdyttää pyöriä yksitellen sekunnin murto-osassa. Kaarteessa ulommalle takapyörälle ohjataan enemmän vääntömomenttia, mikä samalla parantaa hallittavuutta. Moottorista ja varustetasosta riippuen vakiovarusteena oleva Flexride-alustajärjestelmä sähköisellä iskunvaimennuksella lisää ajamisen mukavuutta ja dynaamisuutta upeasti yhdessä uuden Twinster-nelivetojärjestelmän sekä uusien 8- ja 9-vaihteisten automaattivaihteistojen kanssa.

Uusi Opel Insignia tarjoaa entistä näyttävämmän ulkonäön ja paremman näkyvyyden pimeässä. Innovation Plus -varustetasoon valinnaisvarusteena sekä muissa malleissa vakiovarusteena tarjottavat mukautuvat IntelliLux LED® Pixel -ajovalot sisältävät yhteensä 168 LED-elementtiä. Valot reagoivat nopeammin ja tarkemmin kuin koskaan aiemmin, ja antavat Insignian kuljettajalle optimaalisen näkyvyyden ilman häikäisyä vastaantulevalle tai edessä menevälle liikenteelle.

Opelin suunnittelijat ovat edelleen parantaneet Insignian korkealaatuista sisustusta. Ergonomiset sertifioidut AGR-istuimet monilla mukavuustoiminnoilla ovat saatavana erilaisilla kangas- ja nahkaverhoiluvaihtoehtoina. Innovation Plus -varustetasossa AGR-istuimet ovat vakiona kangasverhoillut; kaikissa muissa malleissa vakiona on nahkaverhoilu hierontatoiminnolla, sähkösäädöillä, kahdella muistipaikalla sekä ilmastoinnilla.

Säästäväiset ja voimakkaat moottorit

Uusi Insignia-sukupolvi on saanut myös uudet tehokkaat bensiini- ja dieselmoottorit. Uudet 8- ja 9-vaihteiset automaattivaihteistot vähentävät polttoaineenkulutusta ja lisäävät ajomukavuutta. Aktiivinen etumaskin sulkeutumistoiminto parantaa uuden Insignian aerodynamiikkaa, ilmanvastuskertoimen ollessa segmenttinsä paras lukemalla 0,25 Cd. WLTP-polttoaineenkulutus on edeltäjään verrattuna jopa 18 prosenttia pienempi.

Bensiinimallistossa saatavana on 2.0-litrainen 200 hevosvoiman turbomoottori peräti yhdeksänvaihteisella automaattivaihteistolla. Saman moottorin tehokkaampi versio on käytössä GSi-erikoismallissa 230-hevosvoimaisena, aina nelivedon yhteydessä. Dieselmoottoreita mallistossa on kaksi: 1.5-litrainen 120-hevosvoimainen ja 2.0-litrainen 175-hevosvoimainen. Dieselmoottoreiden yhteydessä automaattivaihteisto on 8-vaihteinen. 175-hevosvoimainen diesel on saatavana myös nelivetoisena automaattina houkuttelevaan 39 390 euron hintaan.

Tyylikäs ulkoasu

Ulkoasussa uusi Insignia jatkaa edelleen rohkean ja puhtaan suunnittelun linjalla. Uusi kromattu etumaski on leveämpi ja siinä on näyttävä säleikkö; kromisiivekkeen keskellä oleva Opelin logo näyttää suuremmalta. Krominen siiveke ulottuu oikealle ja vasemmalle LED-päiväajovaloihin, jotka sijaitsevat nyt ajovalon alareunassa. Insignia näyttää matalammalta ja leveämmältä myös integroitujen sumuvalojen ansiosta. Selkeät linjat määrittelevät myös Insignia Grand Sportin and Sports Tourerin takaosaa.

Suunnittelun ohuet, vaakasuuntaiset linjat jatkuvat sisustuksessa. Viimeistellysti sijoitetut kromisomisteet korostavat tyylikästä tunnelmaa.

Innovatiiviset järjestelmät kuljettajan apuna

Uuteen Insigniaan on saatavana kattava valikoima avustin- ja viihdejärjestelmiä. Koko mallistossa vakiona on muun muassa kaistallapitoavustin, automaattinen hätäjarrutus alhaisissa nopeuksissa, jalankulkijoiden tunnistus sekä pysäköintitutka eteen ja taakse. Valinnaisvarusteena tarjottava teknologiapaketti täydentää varustelua mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja HUD-tuulilasinäytöllä; kuljettajan avustinpaketti puolestaan risteävän liikenteen varoittimella, katvealueen hälyttimellä sivupeileissä, digitaalisella peruutuskameralla sekä valinnaisena vielä edistyneellä pysäköintiavustimella.

Valinnaisvarusteena oleva risteävän takaliikenteen hälytys lisää turvallisuutta entisestään esimerkiksi pysäköintipaikalta peruutettaessa. Järjestelmä havaitsee tutka-antureilla esteitä, jotka ovat 90 astetta vasemmalle ja oikealle Insignian takana – jopa 20 metrin etäisyydellä. Näytön varoitukset ja äänimerkit varoittavat kuljettajaa.

Koko Insignia-mallistossa vakiona oleva Multimedia Navi Pro -järjestelmä tarjoaa Apple Car Play- ja Android Auto -toiminnot sekä huippuluokan navigointipalvelut. Reaaliaikaisten liikennetietojen, online-karttapäivitysten ja ennustavan navigoinnin avulla ajomatkoista tulee rentouttavampia. Multimedia Navi Pro -järjestelmän tietoja välitetään kuljettajalle vakiona olevan digitaalisen mittariston 8” näytön sekä valinnaisvarusteena tarjottavan HUD-tuulilasinäytön kautta.

Opel Insignian hinnat

  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 200 Turbo A                           36 990 €
  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 120 D Turbo A                        32 390 €
  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 175 D Turbo A AWD              39 390 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 200 Turbo A                         38 385 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 120 D Turbo A                      33 661 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 175 D Turbo A AWD            40 738 €
  • Insignia Grand Sport GSi 230 Turbo A AWD                                     49 395 €
  • Insignia Sports Tourer GSi 230 Turbo A AWD                                   50 905 €
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi