Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Mazda MX-30 saavutti täyden 5 tähden Euro NCAP tuloksen

Täyssähköinen Mazda MX-30 on saavuttanut täydet viisi tähteä Euro NCAP testissä, saavuttaen 91% ja 87% tulokset aikuisen ja lapsimatkustajien kategorioissa. 91% on paras aikuisen matkustajan tulos mitä yksikään auto on saavuttanut viimeisimpien, 2020 Euro NCAP standardien tultua voimaan.

Mazda MX-30 saavutti täydet pisteet niin sivusuunnan törmäyksen testissä kuin myös 6 ja 10 -vuotiaan lapsen kolaritestissä niin etu- kuin sivusuunnasta. Mazda MX-30 on ensimmäinen Mazda mikä saavuttaa täydet viisi tähteä uuden, tiukempien kriteerien 2020 Euro NCAP standardien törmäystesteissä. 2020 testit sisältävät uusia mittauksia matkustajien turvallisuudessa ja törmäysten jälkeisissä tapahtumissa. Myös viimeisimmät kuljettajaa avustavat teknologiat vaikuttavat tulokseen merkittävästi.

Täyssähköinen uutuusmalli on hyvässä seurassa sillä myös CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 ja CX-30 (molemmat 2019) ovat myös saavuttaneet täyden viiden tähden Euro NCAP tuloksen.

Mazda MX-30 suoriutui erinoimaisesta kaikissa Euro NCAP testin katergorioissa: Aikuinen matkustaja 91%, lapsi matkustaja – 87%, jalankulkijan turvallisuus – 68%, kuljettajaa avustavat järjestelmät – 73%. Tulos on kolmen avaintekijän ansiota: uusi Skyactiv-Vehicle Architecture kori on vahva, törmäysvoimia vaimentava mutta silti kevyt rakenne. Laaja kattaus kehittyneitä i-Activsense turvallisuusteknologioita mitkä vähentävät törmäyksen ja loukkaantumisen todennäköisyyttä ja auttavat kuljettajaa havaitsemaan potentiaalisia vaaroja. Lisäksi panostukset jalankulkijoiden turvallisuuteen paransivat tulosta.

Massasta erottuvat freestyle-ovet ovat jatkumoa vuonna 2003 myyntiin tulleelle Mazda RX-8:lle. Freestyle ovet eivät kuitenkaan heikennä auton turvallisuutta lainkaan. Itse asiassa ’etupuolelta törmäystestetun auton korin analyysin tuloksena todettiin että MX-30:n  rakenne ei aiheuta riskiä matkustajille etupuolen törmäyksen voimasta.’ Testaajat sanoivat. ’sekä sivuttaisessa törmäystestissä – mikä muistuttaa törmäystä toisen ajoneuvon kanssa, kuin myös rajummassa sivuttaisessa pylvästörmäyksessä, matkustajien turvallisuus on hyvä ja auto saavutti täydet pisteet näissä kahdessa mittauksessa.’

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi