Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

VR lisää liikennettä – sarjaliput nyt noin 25 prosenttia edullisemmin

Elokuu on monelle arkeen paluun aikaa, kun kesälomakauden päätyttyä palataan hiljalleen töiden, koulun ja harrastusten pariin. Matka arkeen taittuu edullisesti junalla, sillä sarjaliput ovat elokuun loppuun saakka ostettavissa noin -25 %:n tarjoushintaan. VR on myös lisännyt liikennettä elokuussa, ja erityisesti moni työmatkustajille tärkeä junavuoro palasi raiteille maanantaina.

VR helpottaa paluuta arkeen tarjoamalla 10 matkan Eko-luokan sarjaliput nyt noin -25 %:n alennushintaan sekä kauko- että lähiliikenteen matkoille.Sarjalipun alennushinta koskee myös lasten, opiskelijoiden ja eläkeläisten jo alennettuja sarjalippuja. Tarjoushintaisia sarjalippuja voi ostaa 11.8.-31.8.2020 VR Matkalla -sovelluksesta ja verkosta osoitteessa uusi.vr.fi. Lähiliikenteen sarjalippuja voi ostaa myös lippuautomaateilta. Tarjoushintaisten sarjalippujen matkustusaika on neljä kuukautta ostopäivästä.

”Sarjalippu on edullisin vaihtoehto sellaiselle matkustajalle, joka matkustaa usein samalla reitillä. Koronan vuoksi yrityksillä ja kouluilla on erilaisia käytäntöjä syksyn lähityön ja -opetuksen suhteen, ja sarjalippu sopii hyvin myös heille, jotka suosivat edelleen etätöitä mutta käyvät kuitenkin säännöllisesti opiskelu- tai työpaikallaan”, kertoo VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola.

Sarjalippu on edullisin vaihtoehto sellaiselle matkustajalle, joka matkustaa usein samalla reitillä

Työmatkaliikenteen suositut vuorot palasivat liikenteeseen maanantaina

VR lisäsi 10.8. lähtien liikenteeseen useita työmatkustajille tärkeitä junavuoroja ja liikennöi nyt noin 90 prosenttia normaalista, epidemiaa edeltäneestä vuorotarjonnastaan. Samalla R-, D-, T- ja Z-lähijunat palasivat normaaleihin vuoroväleihin, kun Väyläviraston siltatyöt Pukinmäessä päättyivät. Myös Riihimäen ja Lahden välisen G-junayhteyden vuorotarjonta palasi normaaliksi.

Kaukoliikenteen junissa matkamäärät ovat lisääntyneet pitkin kesää, mutta heinäkuussa matkoja tehtiin kuitenkin noin 35-40 prosenttia vähemmän viime vuoteen verrattuna. Ruuhka-aikojen ulkopuolella junissa on edelleen hyvin tilaa, ja suosittelemmekin matkustamaan mahdollisuuksien mukaan hiljaisempina aikoina”, Ketola kertoo.

VR:llä on edelleen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi käynnissä noin sata toimenpidettä, joilla huolehdimme matkustajien turvallisuudesta. Lisäksi VR toi hiljattain myyntiin kaksi uutta korona-ajan lisäpalvelua, tyhjän viereisen paikan sekä koko hytin varauksen. Tyhjän viereisen paikan voi ostaa kertalipulle vr.fi-sivustolla, ja sarjalipulla matkustavat voivat varata tyhjän viereisen paikan soittamalla asiakaspalveluumme. Koko hytti on mahdollista varata omaan käyttöön ainoastaan kertalipulla VR Matkalla -sovelluksessa.

10 matkan sarjalippujen esimerkkihinnat, kaukoliikenne:

  • Helsinki-Tampere, aikuinen 126€ (norm. 168€) / opiskelija 89€ (norm. 118€)
  • Helsinki-Turku, aikuinen 120€ (norm. 160€) / opiskelija 84€ (norm. 112€)
  • Helsinki-Lahti, aikuinen 90€ (norm. 120€) / opiskelija 63€ (norm. 84€)
  • 10 matkan sarjalippujen esimerkkihinnat, lähiliikenne:
  • Helsinki-Järvenpää, aikuinen 33,00€ (norm. 44,00€) / opiskelija 16,50€ (norm. 22,00€)
  • Helsinki-Lahti, aikuinen 70,20€ (norm. 93,60€) / opiskelija 35,10€ (norm. 46,80€)
  • Helsinki-Riihimäki, aikuinen 64,80€ (norm. 86,40€) / opiskelija 32,40€ (norm. 43,20€)

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi