Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

BMW:n uusi 4-sarjan Gran Coupé huokuu tyylikästä urheilullisuutta

BMW esittelee toisen sukupolven täysin uuden 4-sarjan Gran Coupén. Uutuusmallin täsmällinen muotokieli, sisätilojen viimeistelty laatu sekä tuorein teknologia luovat aitoa ajamisen nautintoa.

Neliovinen Coupé tuo keskikokoisten premium-autojen luokkaan uuden ajonautinnon, tyylikkään urheilullisuuden sekä modernin toiminnallisuuden tiennäyttäjän. Uuden 4-sarjan Gran Coupén muotokieli korostaa näyttävää munuaisenmuotoista jäähdyttimen säleikköä, matalia etuvaloja, pitkiä ja kehyksettömiä ovia, sulavasti madaltuvaa kattolinjaa ja näyttävää takaosaa.

Heti kun 4-sarjan Gran Coupén myynti käynnistyy marraskuussa, BMW esittelee myös siitä erittäin suorituskykyisen M-mallin. BMW M440i xDrive Gran Coupén (yhdistetty kulutus: 8,5–8,0 l/100 km ja yhdistetyt CO2-päästöt 193–181 g/km (WLTP) kuusisylinterisen moottorin teholukemat ovat 275/374 kW/hv.

Myynnin käynnistyessä tarjolla on myös kaksi nelisylinteristä bensiinimoottoria ja yksi nelisylinterinen dieselmoottori. M-sarjan moottorissa ja dieselmoottorissa käytetään kevythybriditeknologiaa.

Uusi BMW 4-sarjan Gran Coupé on kasvanut reippaasti edellisversiosta. Ulkomitat ovat venähtäneet 143 millimetriä pituutta, 27 millimetriä leveyttä, 53 millimetriä korkeutta, ja akseliväli on nyt 46 millimetriä pidempi. Näin se on huomattavasti edeltäjäänsä tilavampi ja käytännöllisempi. 470 litran takakontti kasvaa penkit kaadettuna 1290 litraan.

Auton suunnittelussa on painotettu urheilullisuutta. Rungon rakenteessa ja korin teknologiassa on pyritty minimoimaan auton paino ja jäykkyyttä on lisätty esimerkiksi keulaan asennetulla jäykistyslevyllä. Leveän rengasvälin ja matalan painopisteen sekä 50:50-painojakauman ansiosta auto on ketterä ja helppo hallita vaativissa olosuhteissa. Auton ilmanvastuskerroin on vain 0,26.

Vakioalustaa voi valinnaisesti jäykistää M Sport -jousituksella, adaptiivisella M Sport -jousituksella, jossa on sähkösäätöiset iskunvaimentimet, M Sport -jarruilla tai M Sport -tasauspyörästön lukolla.

Mallistossa on 8-portainen Steptronic-vaihteisto vakiona. BMW M440i xDrive Gran Coupé -mallissa on 8-portainen Steptronic Sport -vaihteisto, jonka saa myös muihin malleihin valinnaisena varusteena.

Autoissa on vakiona 12,3 tuuman ja 10,25 tuuman kosketusnäyttö Pohjoismaissa. Niissä on vakiovarusteena urheilulliset istuimet, nahkapintainen urheiluratti ja kolmen vyöhykkeen ilmastointi. Mallistoon on tarjolla noin 40 valinnaista kuljettajan avustintoimintoa.

Suomessa myynti käynnistyy viidellä malllilla. Uuden 420d A MHEV Gran Coupén autoverollinen alkaen-hinta on 49 391 euroa, 420i A Gran Coupén 50 374 euroa ja M440i xDrive MHEV Gran Coupén 86 584 euroa

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi