Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Formula 1 -maailmanmestari Nico Rosberg on Continentalin uusi brändilähettiläs

Kaksi tunnettua nimeä liikkuvuuden maailmasta yhdistää voimansa uuden yhteistyön muodossa: vuoden 2016 Formula 1 -maailmanmestari ja kestävään kehitykseen panostava yrittäjä Nico Rosberg on päättänyt ryhtyä kansainvälisen rengasvalmistaja Continentalin uudeksi brändilähettilääksi.

“Nico Rosberg ja Continental ovat kuin luotuja toisilleen. Nico on saavuttanut valtavaa menestystä autourheilussa ja hän on myös monin eri tavoin sitoutunut ympäristönsuojeluun”, Continentalin EMEA-alueen rengasyksikön johtaja Philipp von Hirschheydt sanoo.

Yhteiset arvot siivittävät yhteistyötä

Premium-renkaiden johtavana kehittäjänä ja valmistajana Continental takaa korkeimman turvallisuuden ja parhaan suorituskyvyn kaikissa ajo-olosuhteissa. Samalla Continental noudattaa erittäin tiukkaa kestävän kehityksen strategiaa.

”Olemme uranuurtajia ympäristöä säästävien teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja olemme myös asettaneet itsellemme erittäin korkeat tavoitteet hiilineutraalien ja kestävien liiketoimintamenettelyjen suhteen koko arvoketjun osalta”, von Hirschheydt toteaa.

“Olen erittäin ylpeä saadessani työskennellä yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka asettavat kestävän kehityksen, teknologian ja turvallisuuden toimintansa keskiöön. Continental on vahvasti sitoutunut mahdollistamaan kestävää liikkumista. Rengasalan kehitys ja innovaatiot ovat tälle työlle olennaisia. Katson yhteistyömme perustuvan yhteisiin arvoihimme ja odotan innolla sen alkamista”, Nico Rosberg korostaa.

Continental on Extreme E:n pääsponsoreita

Hyvä esimerkki yhteistyökumppaneiden yhteensopivuudesta saatiin tämän vuoden huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Saudi-Arabian erämaasta. Uuden Extreme E -sarjan historian ensimmäisessä osakilpailussa Rosbergin Xtreme Racing -tiimi ajoi voittoon Continentalin renkailla.

Continental on myös yksi Extreme E:n pääsponsoreista. Maastoautojen kilpasarja ajetaan maailman kaukaisimmissa kolkissa erityisesti sitä varten kehitetyillä sähköautoilla.

Extreme E keskittää huomion kestävään kehitykseen ja sarja syntyikin erityisesti halusta nostaa esiin ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja taistella niitä vastaan kilpailupaikkojen ilmastonsuojeluhankkeita edistämällä. Nico Rosberg ja hänen uusi kilpatallinsa Rosberg X Racing ja Continental kuuluvat Extreme E:n tukijoihin.

Maailmanmestari Nico Rosberg panostaa ilmastotoimiin

Nico Rosberg on yksi kansainvälisen moottoriurheilun tunnetuimpia nimiä. 35-vuotias Rosberg saavutti menestyksekkään kilpailu-uransa huipun voittaessaan Formula 1 -maailmanmestaruuden vuonna 2016. Tämä jälkeen Rosberg lopetti aktiivisen kilpa-autoilun ja on sittemmin keskittynyt ilmastotoimiin.

Rosberg haluaa edistää esimerkiksi siirtymistä kestäviin liikkumisratkaisuihin ja ympäristöystävällisiin teknologioihin. Sijoittajana Rosberg tukee useita erilaisia kestäviä startup-yrityksiä, jotka kehittävät ja toimittavat innovatiivisia tuotteita ja palveluita. Rosberg on saanut useita palkintoja toiminnastaan mm. eurooppalaisen kulttuuripalkinnon ympäristön- ja ilmastonsuojelun alalta.

Viime vuosina Rosberg on käyttänyt myös Maailman talousfoorumia alustana vaihtoehtoisten liikkumisratkaisujen esittelylle. Rosbergin osallistuu Extreme E:hen juuri tätä kilpailua varten muodostetun Rosberg X Racing -kilpatallin perustajana ja toimitusjohtajana. Tämä tuo selkeästi esiin, kuinka vakavasti hän ottaa ajatuksen kestävästä autourheilusta.

“Extreme E ajetaan paikoissa, joissa ilmastonmuutoksen seuraukset ovat jo selvästi nähtävillä. Sarja tekee yhteistyötä useiden kansainvälisten ja paikallisten toimijoiden kanssa, jotta näitä seurauksia voitaisiin lievittää. Annamme tälle tärkeälle kysymykselle näkyvyyttä sekä ruokimme samalla kiinnostusta sähköistä liikkuvuutta ja ympäristöystävällisiä innovaatioita kohtaan”, Rosberg selittää.

Continental panostaa tutkimus- ja kehitystyöhön

Konkreettisiin, kestävää liikkuvuutta edistäviin toimiin sitoutuminen on Nico Rosbergiä ja Continentalia yhdistävä tekijä uudessa yhteistyökumppanuudessa. Omalta osaltaan Continental kanavoi merkittäviä investointeja tutkimus- ja kehitystyöhön, joka tähtää kaikkien Continentalin renkaiden täysin hiilineutraaliin valmistukseen viimeistään vuonna 2040.

Yrityksen rengasdivisioona on jo nyt resursseja tehokkaimmin käyttävä toimija alallaan. Pyrkimyksenä on vähentää veden ja energian kulutusta tuotannossa vielä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi