Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Trukkiin asennettu stereokamera varoittaa vaarasta

SICKin stereokamera-anturi Visionary-B CV varoittaa vaaroista haarukkatrukin takana.

Visionary-B CV on stereokameratekniikkaan ja konenäköön perustuva anturi. Se vakuutti myös Imerys Fused Minerals Laufenburg GmbH:n luotettavalla törmäyksenvaroituksellaan. Tämä maailman johtava mineraalipohjaisten tuotteiden toimittaja varusti haarukkatrukkinsa Visionary-B CV -anturilla, jonka antaman kuvan ja varoitusten pohjalta trukin kuljettajan on helpompi keskittyä raskaiden kuormien siirtelyyn.

Erityisesti varastohallien ahtailla käytävillä ja ulkotiloissa, missä vesisade ja sumu voivat heikentää näkyvyyttä, trukkien taakse muodostuu katvealueita joiden valvominen on kuljettajalle haastavaa. Erityisesti peruutettaessa kuljettajan on oltava tarkkana, että ajoreitillä ei ole ketään.

Imerys asensikin trukkiinsa SICKin Visionary-B CV -anturin, joka varoittaa näyttölaitteen ja äänimerkin avulla kuljettajaa ajoneuvon takana mahdollisesti olevasta vaarasta. Näin se tehostaa trukkikuljettajan työtä ja keventää kuskiin kohdistuvaa rasitusta.

Visionary-B CV -anturin konenäkö osaa tunnistaa ja luokitella havaitsemansa kohteet ja se voidaan ohjelmoida esimerkiksi jättämään huomioimatta seinät ja pienet esineet. Se toimii myös ulkona eri sääoloissa sekä heijastavien pintojen äärellä kuten myös suorassa auringonpaisteessa.

Kaksoiskamerarakenteen mahdollistaman stereonäön ansiosta anturi pystyy mittaamaan myös havaitun esteen sijainnin, eli suunnan ja etäisyyden trukkiin. Anturi voidaan asentaa hyvin erilaisiin ajoneuvoihin, ja tarvittaessa ajoneuvon molemmat kulkusuunnat voidaan kattaa kamera-anturilla.

Imerys ei ole ainoa yritys, joka on vaikuttunut kamerajärjestelmän erinomaisuudesta. Samvardhana Motherson Peguform (SMP), joka on yksi Saksan suurimmista autonvalmistajista, suunnittelee myös ottavansa SICKin valmistaman kuljettajan avustusjärjestelmän käyttöön kaikissa tuotantolaitoksissaan onnistuneen kokeilujakson jälkeen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi