Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Alfa Romeon uusi Tonale -malli tulossa myös ladattavana hybridinä

Täysin uusi Alfa Romeo Tonale paljastettiin torstaina Suomessa. Kyseessä on legendaarisen automerkin ensimmäinen sähköinen automalli, joka saapuu kahtena eri hybridiversiona.

”Tonale aloittaa Alfa Romeon sähköisen aikakauden. Tonale viitoittaa Alfa Romeo -brändin sähköistymistä kahdella eri hybridiversiolla: kevythybridillä ja myöhemmin syksyllä lanseerattavalla ladattavalla hybridillä. Alfa Romeo sähköistyy vauhdilla tulevina vuosina. Merkki on täysin sähköinen vuoteen 2027 mennessä”, kertoo Alfa Romeon Brand Director Staffan Johansson Astara Finlandin maahantuonnista.

Alfa Romeo Tonalessa on Suomessa vakiona viiden vuoden tai 100 000 kilometrin tehdastakuu. Kyse on premium-merkille ainutlaatuisesta takuusta, mikä kuvastaa valmistajan luottamusta Alfa Romeon ensimäistä sähköistä automallia kohtaan. Tähän saakka Alfa Romeo -mallien takuu on ollut kolme vuotta tai 100 000 kilometriä.

”Tonale on Alfa Romeon kaikkien aikojen modernein ja laadukkain tuote niin teknologialtaan, ominaisuuksiltaan kuin sisätilojen materiaaleiltaan. Valmistajan myöntämä viiden vuoden tehdastakuu on vahva osoitus Alfa Romeon kyvystä valmistaa kiehtovia automalleja, jotka vastaavat sähköistymisellään markkinoiden kysyntään”, sanoo Alfa Romeon tuotepäällikkö Sampo Salovuori Astara Finlandin maahantuonnista.

Tonale kunnioittaa ikonisen autobrändin perinteitä sähköistymisestään huolimatta. Tonalessa yhdistyvät aito italialainen tyyli ja urheilullisuus, jotka ovat keskeinen osa Alfa Romeon DNA:ta. Samalla se tarjoaa moderneja voimalinjoja ja ensiluokkaista liitettävyyttä tehden siitä C-segmentin upeimman SUV:n. 

Hinnat alkavat 42 290 eurosta

Alfa Romeon ensimmäisen sähköisen automallin hinnat alkavat 42 290 eurosta. Kyseessä on Tonalen kevythybridiversio 130 hv Super-varustetasolla.

Tonalen mallisto koostuu alkuvaiheessa viidestä eri varustetasosta: Super, Sprint, Ti, Veloce sekä huippuvarustelu Edizione Speciale -lanseerausmalli. Tarjolla on kaksi kevythybridiversiota 130 hv ja 160 hv bensiiniturbomoottoreilla. Mallisto laajenee loppuvuodesta 275-hevosvoimaisella ladattavalla hybridiversiolla, jonka hinnat julkistetaan syksyllä.

Sähköllä jopa 80 kilometriä

Alfa Romeo esittelee Tonalessa 160 hv Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) 1,5 -moottorin, joka on ainutlaatuinen merkille. Sen muuttuvageometrinen turboahdin yhdistettynä 7-vaihteiseen TCT-kaksoiskytkinvaihteistoon ja 48 V/ 15 kW, 55 Nm “P2” -sähkömoottoriin mahdollistaa moottorin pyörittämisen myös silloin, kun polttomoottori sammutetaan. Vaihteisto mahdollistaa käynnistyksen ja ajon sähköajotilassa alhaisilla nopeuksilla, pysäköidessä ja rullauksen yhteydessä. Tonalen kevythybridi tarjoaakin autenttisen sähköisen ajokokemuksen.

”Tonale on sähköteknologialtaan edelläkävijä. Kevythybridimalli on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja sillä voi ajaa pieniä nopeuksia puhtaasti sähköllä”, kertoo Sampo Salovuori.

Uuden Tonalen todellinen lippulaivamalli on Q4-nelivedolla varustettu 275 hv Plug-in Hybrid (15,5 kWh), joka kiihtyy 0-100 km/h vain 6,2 sekunnissa. Sen toimintamatka sähköllä on jopa 80 km kaupunkiajossa ja jopa 60 km yhdistetyssä ajossa, jotka ovat myös luokkansa parhaimmistoa. Plug-in Hybrid -voimansiirron yhteydessä vakiona oleva Q4-neliveto takaa vertaansa vailla olevan turvallisuuden ja ajonautinnon. Tonalen ladattava hybridi lanseerataan Suomessa vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Huima ennakkokysyntä

Täysin uusi Alfa Romeo Tonale herätti suurta mielenkiintoa Euroopassa ennen sen lanseerausta. Merkin ensimmäisestä sähköisestä autosta tehtiin yli 4000 ennakkovarausta. Lisäksi autosta oli yli tuhat tilausta, mikä oli vahva osoitus mielenkiinnosta niin autoa kuin Alfa Romeo -brändiäkin kohtaan.

Uusi Alfa Romeo Tonale valmistetaan juuri sille luodulla kokoonpanolinjalla Pomigliano d’Arcossa, Napolissa, joka on yksi konsernin edistyneimmistä ja palkituimmista tuotantolaitoksista. Voidaankin sanoa, että Tonale edustaa Alfa Romeon brändin uuden aikakauden metamorfoosia.

Uusi Tonale on 4,53 m pitkä, 1,84 m leveä ja 1,60 m korkea. Näihin kompakteihin mittoihin on tuotu Giulia GT:n elegantin urheilullista tyyliä, joka muistuttaa myös ikonisesta 8C Competizione -mallista. Tonalen tuotantoversion muotoilu on ollut uskollinen Alfa Romeon Centro Stile -muotoilukeskuksen luomalle alkuperäiselle konseptiautolle, joka käynnisti koko projektin.

Tonalen muotokieli on erottuvaa, sensuellia ja tulevaisuuteen suuntautuvaa. Keulaa hallitsee jäljittelemätön Alfan “Trilobo” -muotoilu ja ”Scudetto” jäähdyttimen säleikkö, joka toimii keskipisteenä koko keulan muotoilulle. Vastaavasti “3+3” ajovalot uudella Full-LED Adaptive Matrix -teknologialla tuovat mieleen SZ Zagaton tai Proteo -konseptiautojen itsevarman ilmeen.

Alfa Romeon kilpahistorian inspiroima sisätilojen suunnittelu on keskittynyt vahvasti kuljettajaan. Kaikki ohjainlaitteet ovat helposti saatavilla turvallisen ja nautinnollisen ajokokemuksen takaamiseksi. Lisäksi sisätilojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin yhdistettynä sisätilojen materiaalien ja verhoilun korkeaan laatuun.

Alfa Romeolle uusi Tonale merkitsee uuden aikakauden alkua sähköisten voimalinjojen osalta. Strategiansa mukaisesti Alfa Romeo asettaa sille vaatimuksen: sähköistymisen on palveltava tuotemerkkiä ja sen DNA:ta. Alfa Romeo haluaa sitoutua tulevaisuuden kestävään liikkuvuuteen pysyen samalla uskollisena sen perusarvoille. 

Innovatiivista uutta teknologiaa

Alfa Romeon strategiana on tukea kuljettajan ajokokemusta uusien innovatiivisten ohjelmistojen ja liitettävyyden avulla säilyttäen samalla merkille tyypillinen urheilullinen ajonautinto. Uuden Tonalen tärkeimpiä uusia teknologisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi integroitu Amazon Alexa -ääniavustaja. Alexa tarjoaa päivityksiä ajoneuvon tilasta, lataus- ja/tai polttoainetason, etsii kiinnostavia kohteita, löytää auton viimeisimmän sijainnin, lähettää lukitus-/avauskomentoja etänä ja paljon muuta.

Uusi Tonale on varustettu täysin uudella infotainment-järjestelmällä, jonka Android-käyttöjärjestelmän ja 4G-yhteyden ansiosta se tarjoaa sisältöä, toimintoja ja palveluita, jotka ovat aina ajan tasalla. Uusi järjestelmä omaa täysin digitaalisen 12,3” näytön, 10,25” pääkosketusnäytön ja sujuvan käyttöliittymän, jonka ansiosta informaatio on helppo havaita yhdellä silmäyksellä.

Uusi teknologia palvelee myös turvallisuutta ja mukavuutta, sillä uusi Tonale on varustettu tason 2 autonomisen ajon Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) -järjestelmillä, jotka toimivat Alfa Romeon filosofian mukaisesti. Tässäkin uusi innovatiivinen ohjelmisto on brändin DNA:n palveluksessa, painopisteen ollessa edelleen kuljettajassa ja järjestelmien toimiessa häiritsemättä kuljettajan ajokokemusta, jolloin hallinta ja ajodynamiikka säilyvät mahdollisimman ennallaan maksimaalisen ajonautinnon takaamiseksi.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi