Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

BMW esittelee täysin uuden X1-sarjan – nyt myös täyssähköinen malli

BMW julkistaa täysin uuden kolmannen sukupolven X1-sarjan. Se on muotoilultaan rohkea, kokoluokassaan erittäin tilava ja pitkälle digitalisoitu. BMW iX1 on ensimmäinen täyssähköinen X-sarjan malli kompaktien SAV-autojen luokassa.

BMW iX1-malli tuo sähköisen ajamisen nautinnon entistä suuremman ajajakunnan ulottuville.

BMW iX1 -mallissa on kaksi sähkömoottoria, yksi etuakselille ja yksi taka-akselille. Molempien moottorien teho ja erittäin nopeasti reagoiva luistonesto tasapainottavat auton renkaiden pitoa ja maksimoivat suorituskyvyn haastavissa ajo-olosuhteissa.

BMW iX1 -mallin tämänhetkisen kehitystason perusteella energiankulutuksen odotetaan olevan 18,4–17,3 kWh/100 km (WLTP) ja toimintamatkan 413–438 kilometriä.

BMW X1-sarjan jykevät ja monikäyttöiset autot ilmentävät vapautta arkiajossa ja pitkillä matkoilla. Autojen sisätilojen muotoilu on ottanut askelia eteenpäin edellisestä sukupolvesta, ja vakiovarustelu on laajentunut.

Uuden X1-sarjan ulkomuotoa leimaavat voimakkaat mittasuhteet, lähes neliömäiset pyöräkotelon aukon kaaret ja X-sarjan tyylittely keulassa ja takaosassa. Keulassa ledivalot ovat kapeat, munuaisen muotoinen säleikkö on lähes neliö ja X:n muotoiset koristeviivat säteilevät kylkiin. Ilmeikkäät pinnat ja pitkä kattolinja ovat auton siluetin erottuvimmat piirteet.

Uuden X1-sarjan tuotanto käynnistyy heinäkuussa BMW X1 sDrive 18i -bensiinimallilla. Täyssähköisen iX1:n ja hybridimallien X1 xDrive25e- ja X1 xDrive30e -mallien tuotanto seuraa perässä.

Autoissa on nyt myös uusimman sukupolven BMW iDrive -käyttöjärjestelmä sekä BMW Curved Display -kosketusnäyttö, joka yhdistää 10,25 tuuman infonäytön ja 10,7 tuuman ohjausnäytön yhdeksi kokonaisuudeksi. Kosketusnäytön ja ääniohjauksen ansiosta painikkeiden ja hallintalaitteiden määrää on saatu vähennettyä.

Mallien vakiovarustukseen kuuluvia kuljettajan avustintoimintoja on lisätty aiempaan malliin verrattuna, ja lukuisia ajoavustimia on tarjolla lisävarusteina. BMW Maps -navigointijärjestelmä on nyt vakiovarusteena. Auton takapenkit taittamalla tavaratilan kokoa voi kasvattaa 540 litrasta 1 600 litraan.

Kaikissa malleissa on 17 tuuman kevytmetallivanteet. xLine- ja M Sport -paketeissa valittavana on 18 tai 19 tuuman vanteet tai ensimmäistä kertaa X1-sarjassa jopa 20 tuuman vanteet.

Ennakkomyynti alkaa kesäkuussa täyssähköisellä iX1 xDrive 30 -mallilla ja X1 sDrive18i -mallilla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi