Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Megane E-tech electricille täydet 5 tähteä EuroNCAP testissä

Korkeasti suojaavan korirakenteen sekä yhteensä 7 turvatyynyn ansiosta uusi Megane E-Tech electric sai 85 % aikuismatkustajien ja 88 % lapsimatkustajien suojasta. Muiden tielläliikkujien turvallisuudesta auto sai 65 % ja turvajärjestelmistä 79 %.

Täysin uusi Megane E-Tech electric on saanut täydet 5 tähteä EuroNCAP:n vuoden 2022 testissä.

EuroNCAP:n arvioimien osa-alueiden lisäksi on uudessa Megane E-Tech electricissä niin kutsuttu palomiesluukku. Innovaatio on syntynyt Renaultin ja ranskalaisten palomiesten yli 10 vuoden yhteistyön tuloksena ja sen avulla mahdollisen akkupalon yhteydessä sammutusaika on huomattavasti lyhyempi.

Uuden Megane E-Tech electricin tuulilasissa on QR-koodi, mikä on suunniteltu helpottamaan pelastushenkiöstön tehtävää. QR-koodi avaa pääsyn auton rakenteellisiin tietoihin ja siitä näkee heti ensimmäisenä helposti, että kyseessä on sähköauto. Kun pelastushenkilöstöllä on nopeasti käytössä tiedot esim. akun ja turvatyynyjen sijainneista, paikat korin nopeaan ja riskittömään leikkaamiseen, voi onnettomuuden mahdollisen uhrin irrottamiseen käytettävä aika lyhentyä jopa 15 minuuttia.

Palomiesluukku sekä QR-koodi ovat esimerkkejä asioista, joiden avulla turvataan optimaalinen turvallisuus Renaultin käyttäjille. Yleisemmällä tasolla turvallisuuden varmistaminen niin teillä kuin työpaikoillakin kuuluu Renault Yhtymän kestävän kehityksen politiikkaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi