Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mercedes-Benzin sähköautomallisto laajenee pieniin tila-autoihin

Mercedes-Benz EQT on odotettu sähköinen uutuusmalli pienten tila-autojen kokoluokkaan. Uutuus sopii harrastajien ja perheiden aktiiviseen elämäntyyliin ja tarjoaa moneen käyttöön riittävät tilat viidelle ihmiselle ja matkatavaroille. EQT:n tilauskirjat ovat aukeamassa vuoden 2023 alkupuolella, ja mallisto laajenee pitkäakselivälisellä versiolla jo ensi vuoden aikana. EQT tulee pidemmän akselivälin myötä saataville myös 7-paikkaisena.

Mercedes-Benz EQT on odotettu sähköinen uutuusmalli pienten tila-autojen kokoluokkaan.

Mercedes-Benz Vansin strategiaan kuuluu koko tuotanto- ja arvoketjun muuttaminen CO2-neutraaliksi vuoteen 2039 mennessä. Mercedes-Benzin Ambition 2039 -toimintaohjelma koskee tuotekehitystä, alihankintaa ja omaa autonvalmistusta sekä sähköisten automallien osalta esimerkiksi uustiutuvan energian käytön lisäämistä ja autojen kierrätystä. Mercedes-Benz investoi sähköautojen tuotekehitykseen 40 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä. Jo tämän vuosikymmenen puolivälistä lähtien Mercedes-Benzin esittelemät uudet pakettiautomallit ovat sähköautoja ja perustuvat  VAN.EA-alustaratkaisuun.   

Ulkoa ja sisältä aito premium-tason sähköauto

Uuden Mercedes-Benz EQT:n (L1-koripituus) mitat ovat (pituus/leveys/korkeus): 4498/1859/1819 mm. Akseliväli on 2716 milliä. Vakiovarusteena on ylös avautuva takaluukku, ja pariovet ovat saatavana valinnaisvarusteena. Lastauskorkeus on ainoastaan 561 milliä. Auton sisään kuljetaan molemmin puolin liukuovista, joiden avautuessa syntyy 614 milliä leveä ja 1059 milliä korkea kulkutila. Takaistuimelle voidaan asentaa rinnakkain peräti kolme lastenistuinta. Myös etumatkustajan istuimella on iSize- ja TopTether- kiinnityspisteet turvaistuinta varten.

Korimuotoilun lihaksikas hartialinja, selvästi erottuvat pyöränkaaret, mustat taustapeilit ja Black Panel -keulamaski erottavat EQT:n kilpailijoistaan ja yhdistävät mallin saumattomasti muuhun Mercedes-EQ-perheeseen. Iso ikkunapinta-ala takaa erinomaisen näkyvyyden ja valoisat matkustamotilat. Vakiotasolla pyörät ovat 16-tuumaiset, ja lisävarusteena saatavana ovat myös 17-tuumaiset renkaat viisipuolaisilla kevytmetallivanteilla. Ulkovärejä on kymmenen, joista kuusi on metallisävyjä.

Matkustamon sisäilmettä hallitsee kaareva, siiven muotoinen kojelauta, jossa katse kiinnittyy luonnollisesti 5,5-tuumaiseen mittaristoon ja 7-tuumaiseen MBUX-monitoiminäyttöön.

280 sähköistä kilometriä 45 kWh:n akulla, lataus 10–80 % välillä jopa 38 minuutissa

EQT:n sähkömoottori on tyypiltään vierasmagnetoitu tahtimoottori, ja se välittää voiman etupyörille. Moottorin teho on 90 kW (122 hv), vääntö 245 Nm ja keskikulutus (WLTP) 19 kWh/100 km. Kuljettaja voi valita Comfort- ja ECO-ajo-ohjelman ja kolme energian talteenotto- eli rekuperaatiotasoa: D-, D tai D+. Taso valitaan keskikonsolin valitsimella. EQT:n latausteho DC-laturilla on 80 kW, jolloin akku latautuu 10–80 prosenttiin jopa 38 minuutissa. Latausaukko löytyy auton keulasta. Energiasisällöltään 45 kWh:n akku on sijoitettu alustaan taka-akselin eteen. Etuakselilla pyöräntuenta perustuu McPherson-rakenteeseen (joustintuet ja kallistuksenvaimennin). Takana hyödynnetään jäykkää akselia ja Panhard-tankoa.

Uuden Mercedes-Benz EQT:n (L1-koripituus) mitat ovat (pituus/leveys/korkeus): 4498/1859/1819 mm. Akseliväli on 2716 milliä.

Mercedes-Benz EQT: Tekniset tiedot (ennakkotietoja)

Teho90 kW (122 hv)
Vääntö245 Nm
Huippunopeus134 km/h
Kulutus (WLTP)19 kWh/100 km
CO2-päästöt0 g/km
Toimintamatka (WLTP) jopa280 km
LatausstandardiCCS
Latausaika (AC-laturi, 22 kW)2,5 h (0–100 %)
Latausaika (DC-laturi, 80 kW)38 min. (10–80 %)
Latausjännite400 V
Litiumioniakun energiasisältö (netto)45 kWh
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi