Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Nissan aloittaa täysin uuden täyssähköisen Nissan Townstar EV:n tuotannon

Täysin uusi Nissan Townstar EV on merkittävä virstanpylväs Nissanin tavoitteessa sähköistää valikoimansa ja edistää tavoitettaan olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Se on merkittävä saavutus matkalla kohti Nissan Ambition 2030 -strategian toteutumista. Asiakkaille se tarjoaa lisää vaihtoehtoja sähköisen liikkumiseen ja kuljetuksiin.

Täysin uusi Townstar EV jatkaa e-NV200 -mallin menestystä. Se hyödyntää Nissanin pitkää asiantuntemusta sähköisistä hyötyajoneuvoista ja se on suunniteltu suorituskykyiseksi, luotettavaksi ja kestäväksi kumppaniksi yrittäjille.

Nissan-Renault-Allianssin yhteiselle CMF-C -alustalle rakennettava ajoneuvo valmistetaan Allianssin tehtaassa Ranskan Maubeugenissa.

Täysin uuden täyssähköisen Townstar EV:n voimalinja on optimoitu älykkäällä energianhallinnalla ja nestekiertoisella akun jäähdytyksellä ja lämmityksellä. Aerodynaamisen suunnittelun ja sen luoman tehokkuuden ansiosta, täysin uuden Townstar EV:n toimintamatka on jopa 291 kilometriä (WLTP). Townstar EV:n 45 kWh akku tuottaa 122 hevosvoimaa ja 245 Nm vääntömomentin. Latausvaihtoehtoina 11 – 22 kW (AC) tai CCS -pikalataus (DC). Pikalataus mahdollistaa akun lataamisen 15 prosentista 80 prosenttiin 37 minuutissa.

“Townstar EV on suunniteltu täyttämään asiakkaidemme tarpeet sekä vastaamaan ympäristöystävällisten voimalinjojen kasvaneeseen kysyntään. Luokkansa johtavaa toimintamatkaa edustava Townstar EV auttaa entistä useampia pakettiautojen omistajia huomaamaan sähköistymisen tuomat edut ja samalla tekemään osansa Euroopan kaupunkien päästöjen pienetämisessä”, sanoo Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director, Nissan Europe.

Täysin uudessa Townstar EV:ssa on Nissanin uudesta mallistosta tuttu, tuore ja nykyaikainen, muotoilu. Erottuva aerodynaaminen etusäleikkö pitää sisällään Kumiko -kuvion, joka heijastaa Nissanin japanilaista DNA:ta.

Sisäpuolelta, Townstar EV laittaa asiakkaiden viihtyvyyden ja ergonomian etusijalle. Kuljettaja pääsee nauttimaan nykyaikaisista teknologioista, jotka varmistavat turvallisuuden ja nautinnollisen ajokokemuksen. Teknologiat pitävät sisällään yhteyspalvelut, tietoviihdejärjestelmän sekä kuljettajaa avustavat turvallisuusominaisuudet. Townstar EV edustaa kehittyneintä pakettiautoa Nissanin tämänhetkisessä mallistossa.

Täyssähköinen Townstar EV tuo Nissanin kuljettajaa avustavan järjestelmän, ProPILOTin, hyötyajoneuvojen valikoimaan. Nämä teknologiat yhdessä Nissanin älykkään Around View Monitor -kamerajärjestelmän kanssa tuo kuljettajalle lisää varmuutta. Lisäksi matkustusmukavuuden varmistaa lämmitettävä tuulilasi ja etupenkit. Lämpöpumppu varmistaa ohjaamon miellyttävän lämpötilan kaikissa tilanteissa jakamalla lämpöä akusta matkustamoon.

“Meidän asiantuntemuksemme ja pitkä kokemuksemme hyötyajoneuvojen sähköistymisen segmentissä on ollut kriittinen tekijä täyssähköisen Townstar EV:n kehittämisessä”, Emmanuelle Serazin jatkaa. ”Olemme varmoja, että Townstar EV:n kehittyneet turvallisuusominaisuudet, muokattavuus ja käyttöominaisuudet sopivat monenlaiseen yrittämiseen.”

Suurin hyötykuorma on 600-800 kg ja suurin vetomassa 1 500 kg*. Townstar EV:n monipuolinen tavaratila vaihtelee 3,3 – 4,9 m3 välillä, riittävästi jopa kahden eurolavan kuljettamiseen.

Kuljettajaa avustavat turvateknologiat pitävät sisällään esimerkiksi kuolleenkulman varoitusjärjestelmän, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeussäätimen, älykkään hätäjarrutustoiminnon jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, sivutuulen avustimen sekä perävaunun vakautusjärjestelmän.

Jokaisella Nissanin hyötyajoneuvolla on erinomainen 5 vuoden / 160 000 km:n takuu. Lisäksi Townstar EV:ssa on 8 vuoden takuu ajoakkulle (akun kunto vähintään 70 %).

Ajoneuvojen lisäksi Nissan pyrkii olemaan aidosti kestävä yritys ja tekee työtä kokonaisvaltaisen sähköautojen ekosysteemin kehittämisen eteen.

*Odottaa tyyppihyväksyntää

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi