Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täyssähköiselle Ford E-Transitille kultaa Euro NCAP -testeissä

Täyssähköisen Ford E-Transitin kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat tuoneet mallille Gold Award -palkinnon puolueettomissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä.

Testeissä analysoitiin eri teknologioita, kuten törmäyksenestoavustin aktiivisella jarrutustoiminnolla ja ajoneuvojen, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden tunnistuksella, kaistapitoteknologia ja liikennemerkkien tunnistus.

E-Transitin saaman palkinnon myötä Ford tarjoaa nyt 2 tonnin segmentissä ainoat kaksi mallia, joille on myönnetty kultainen palkinto kuljettajaa avustavista teknologioista. Ensimmäisenä palkinnon sai Transitin dieselmalli joulukuussa 2020.

“Euro NCAP on merkki ajoneuvojen turvallisuudesta, ja E-Transitin saama Gold Award -palkinto on osoitus Fordin sitoutumisesta asiakkaiden turvallisuuteen”, toteaa Stuart Southgate, Director, Safety Engineering, Ford of Europe. “E‑Transitin edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät auttavat pitämään huolta sekä kuljettajista että muista tienkäyttäjistä. Lisäksi teknologiat auttavat autojen hyötykäytön maksimoimisessa ja voivat vähentää vakuutus- ja korjauskustannuksia.”

E-Transitin kuljettajaa avustaviin teknologioihin kuuluvat muun muassa törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella,  aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella,  kuolleen kulman varoitusjärjestelmä kaistavahtijärjestelmällä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, 360-asteen kamera ja jarruavustin peruutettaessa. 

Euro NCAP testasi kuljettajaa varoittavia ja aktiivisia turvallisuusteknologioita erilaisissa simuloiduissa tilanteissa, kuten lähestyttäessä pysäköityjä autoja tai hitaampaa liikennettä sekä tilanteessa, edellä ajavan auton tehdessä äkkijarrutuksen. Testeihin kuuluivat myös tilanteet, joissa lapsi juoksi yllättäen tielle sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkuminen tiellä ja tien ylittäminen  – kaikki mahdollisia tilanteita kaupunkiympäristössä, jossa Ford arvioi suurinta osaa E-Transiteista käytettävän.

E-Transitin Gold Award -palkinto vahvistaa Fordin johtavaa asemaa pakettiautojen turvallisuusteknologioissa, sillä myös Transit Custom on Gold Award -voittaja. Ford on ainoa valmistaja, jolla on Gold Award -palkinnon saaneet pakettiautot tonniluokassa, 2 tonnin segmentissä ja sähköautosegmentissä.

Ford pilotoi parhaillaan E-Transit -malleja valittujen asiakasyritysten tyypillisessä päivittäisessä käytössä eri Euroopan maissa. Mallin asiakastoimitukset alkavat Euroopassa kevään 2022 aikana. Suomessa E-Transitin myynti on käynnistynyt ja auto lanseerataan tämän vuoden toisen puoliskon aikana.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi