Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täyssähköisen Ford E-Transitin asiakastoimitukset käynnistyivät – Ford Pro sähköistää tuottavuutta

Ensimmäiset täyssähköiset Ford E-Transitit ovat valmiina lähtöön eurooppalaisille asiakkaille Ford Otosanin tehtaalta Turkin Kocaelista.

Hetkeä juhlistettiin Gölcükin tehtaalla tilaisuudessa, johon osallistui Turkin hallituksen edustajia, sijoittajia, työntekijöitä ja median edustajia.

Ford Otosan siirtyy nyt E-Transitin volyymituotantoon. Mallin kysyntä on ollut erittäin suuri ja yhtiö on vastaanottanut jo yli 5000 E-Transitin asiakastilausta.

“Ford Otosanin Kocaelin tehdas on Euroopan Transit-tuotannon sydän ja E-Transitin tuotannon käynnistyminen aloittaa uuden sähköistetyn luvun jo ennestään vahvassa yhteistyössämme”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe. “Tämä on ensimmäinen askel Kocaelin tehtaan muutoksessa merkittäväksi sähköisten hyötyajoneuvojen tuotantolaitokseksi Euroopassa.”

E-Transit on maailman myydyimman pakettiauton täyssähköinen versio ja toimii Ford Pron lanseerauksen keihäänkärkenä Euroopassa. Ford Pro sisältää kattavat ohjelmistot, lataus- ja huoltopalvelut ja rahoitusratkaisut täysin integroituina laajaan sähkö- ja polttomoottorimalleja käsittävään hyötyajoneuvomallistoon. Kokonaisuus auttaa parantamaan yritysten tuottavuutta ja kaluston hyötykäyttöä, laskee kustannuksia ja antaa mahdollisuuden hallinnoida kalustoa yhden sähköiseen ja digitaaliseen aikakauteen suunnitellun alustan kautta. Palvelut lanseerataan Euroopan maissa eri aikaan.

“E-Transitin valmistus Kocaelin tehtaallamme, jossa sähkö tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla, on meille ylpeyden aihe ja uusi käännekohta kasvavassa roolissamme Fordin sähköistymisstrategiassa”, sanoo Güven Özyurt, General Manager, Ford Otosan. “Uskomme, että legendaarisen Transitin sähköistäminen on yksi merkittävimmistä kehitysaskeleista ja tärkeä merkkipaalu Ford Otosanille Fordin sähköistettyjen hyötyajoneuvojen valmistuksessa.”

Suuret investoinnit hyötyajoneuvojen sähköistämiseen

Vastatakseen tulevaisuuden sähköistettyjen Ford-mallien kysyntään ja kasvattaakseen tuotantokapasiteettia Ford Otosan investoi tuotantolaitokseensa 2 miljardia euroa ja palkkaa noin 3000 työntekijää lisää. Kocaelin tehtaalla valmistetaan myös seuraavan sukupolven Transit Custom -mallit.

Ford ilmoitti äskettäin, että Ford, SK On Co., Ltd. and Koç Holding ovat allekirjoittaneet ei-sitovan yhteisymmärryspöytäkirjan Turkkiin perustettavasta uudesta alan johtavasta yhteisyrityksestä. Lopullisen sopimuksen toteutuessa kolme yhteistyökumppania suunnittelevat rakentavansa Turkkiin Ankaran läheisyyteen yhden Euroopan suurimmista sähköautojen akkuja valmistavista tehtaista. Tuotanto on tarkoitus käynnistää jo vuosikymmenen puolivälissä, ja vuotuinen kapasiteetti on todennäköisesti noin 30 – 45 gigawattituntia.

Ford jatkaa ikonisten Transit-malliensa sähköistämistä asiakkaiden eri tarpeisiin. Vuoteen 2024 mennessä Transit-mallistoon liittyy neljä uutta täyssähköistä mallia E-Transitin lisäksi Fordin siirtyessä kohti koko ajoneuvomyynnin nollapäästötavoitetta ja hiilineutraaliutta eurooppalaisissa tuotantolaitoksissa, logistiikassa ja toimitusketjuissa vuoteen 2035 mennessä.

E-Transit – erittäin kilpailukykyinen ja suunniteltu parantamaan tuottavuutta

E‑Transitin mallisto erittäin kilpailukykyinen ja laaja. Mallin sähköinen toimintamatka on jopa 318 kilometriä. Auton kehityksessä on otettu myös huomioon, että yritysten on helppoa sähköistää kalustonsa ja samalla parantaa tuottavuutta Ford Pron tarjoamien palveluiden ansiosta.

Fordilla on tällä hetkellä käynnissä pilottiohjelma, jossa yhteensä 60 esituotannon E-Transitia on käytössä asiakasyritysten tyypillisessä päivittäisessä toiminnassa Ranskassa, Saksassa, italiassa, Alankomaissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa. Pilotoinnista saadun tiedon perusteella on mahdollista optimoida Ford Pron tarjoamia tukipalveluita ja -tuotteita, jotta yritykset voivat toimia mahdollisimman tehokkaasti ja tuottavasti.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi