Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Toyotan uusi bZ Compact SUV -konsepti esitellään Los Angelesin autonäyttelyssä

Toyota bZ Compact SUV -konsepti on Beyond Zero -teeman mukainen muotoilututkielma. Siinä yhdistyvät täyssähköisyys ja kestävä tulevaisuus. Konsepti esittelee samoissa kauniissa kuorissa nollapäästöt, kestävän kehityksen mukaiset materiaalivalinnat, upean suorituskyvyn ja ajettavuuden, huomisen teknologiaa ja tietenkin tyylikkään ulkomuodon.

Toyota bZ Compact SUV -konsepti
  • Toyotan täyssähköinen konseptimalli esittelee puhdaslinjaista muotokieltä yhdistettynä kestävän kehityksen mukaisiin materiaaleihin
  • Modernit sisätilat – matkassa mukana älykäs, henkilökohtainen avustaja
  • Konsepti avaa Toyotan bZ-malliston tulevaisuutta

Uusi Toyota bZ Compact SUV -konsepti nähdään ensimmäistä kertaa Los Angelesin autonäyttelyssä

Konseptimallin huippuunsa hiottu aerodynaamisuus saa lähelle korin kulmia sijoitettujen pyörien avulla lähes aggressiivisen ulkonäön, joka on kuin suoraan tulevaisuudesta – muodon, joka on liikkeellä myös paikoillaan. Lyhyet koriylitykset ja loivat kulmat luovat kuvaa teknisesti edistyksellisestä autosta, jonka maltillisesti kapeneva matkustamomuoto ilmentää matalaa ilmanvastuskerrointa.

Kulmikas muotokieli jatkuu saumattomasti erottuvan näyttäviin sisätiloihin, joissa premium-luokan materiaaleilla luodaan viihtyisä ympäristö. Erityistä huomiota on kiinnitetty useisiin ekologisiin materiaaleihin. Tästä esimerkkinä istuinverhoilu, joka on tehty kasvipohjaisista ja kierrätetyistä materiaaleista – Beyond Zero -teeman parhaimpien oppien mukaisesti, sillä miksi kehityksen tulisi pysähtyä nollapäästöihin? Ajoneuvo on varustettu henkilökohtaisella avustajalla, joka toimii yhteytenä kuljettajan, matkustajien ja ajoneuvon välillä vastaten sekä äänellä että väreillä etu- tai takaistuimelta välitettyihin komentoihin tai pyyntöihin.

Beyond Zero -ajatuksen mukaisesti Toyota visioi tulevaisuuden, jossa hiilineutraalius saavutetaan käytännöllisellä tavalla. Tuo tapa on tuoda markkinoille edistyksellisiä vaihtoehtoisia voimalinjoja sisältäen niin vaihtoehtoisia polttoaineita kuin nollapäästöisiä ajoneuvoja. Monipuolinen ja laaja sähköistettyjen ajoneuvon mallisto auttaa Toyotaa saavuttamaan tavoitteensa maailmanlaajuisesta hiilineutraaliudesta vuoteen 2050 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi