Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turun ammatti-instituutin Ruiskadun kampuksella parannetaan liikenneturvallisuutta

Turun ammatti-instituutti järjestää Ruiskadun kampuksella tiistaina 22.11.2022 klo 8–13 liikenneturvallisuuspäivän, jolla edistetään alueen liikenneturvallisuutta. Liikenneturvallisuuspäivä on suunnattu sekä Turun ammatti-instituutille että samassa kiinteistössä toimivalle Luolavuoren koululle.

Liikenneturvallisuuspäivässä TAIn opiskelijat osallistuvat Liikenneturvan luennoille, joilla käsitellään mm. sähköpotkulautojen ja polkupyörien väistämissäännöistä ja mopojen, mopoautojen ja koppimönkijöiden liikenneturvallisuutta. Lisäksi TAIn lähihoitaja- ja perustason ensihoitajaopiskelijat opastavat Luolavuoren koulun 1.–9. luokan oppilaita liikenneturvallisuusasioissa.

Liikenneturvallisuuspäivän aikana on myös mahdollista tutustua TAIn logistiikka-alan opiskelijoiden johdolla kuorma-autojen ohjaamoihin. Samalla havainnollistetaan näkyvyyttä ja ison ajoneuvon katvealueita.

Ruiskadun kampuksen liikenneturvallisuus puhuttaa

Ruiskadun kiinteistö on liikenneturvallisuuden kannalta haastava. Kiinteistössä opiskelee ja työskentelee päivittäin yli 2000 henkilöä pienistä alakoululaisista aina ammattikoululaisiin asti. Osa oppilaista tulee kouluun taksikyydillä, osa kulkee jalan tai polkupyörällä ja monet TAIn opiskelijat tulevat paikalle mopoilla, mopoautoilla, mönkijöillä tai autoilla. Lisäksi koulurakennus sijaitsee keskellä pientaloaluetta.

– Ruiskadun kampuksella on tehty paljon toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Ajoreitit ja pysäköintialueet on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi. Silti olen edelleen huolissani nopeuksien nousemisesta asuinkaduilla ja erilaisten liikennevälineiden ja havainnointikyvyltään erilaisten ihmisten liikkumisesta alueella. Siksi asennekasvatus on äärimmäisen tärkeää. Liikenneturvallisuustapahtumassa TAIn opiskelijat pääsevät opastamaan nuorempia oppilaita, mikä osaltaan sitouttaa heitä itseäänkin turvalliseen liikkumiseen, kertoo koulutuspäällikkö Kalle Ojanen. 

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Ruiskadun liikenneturvallisuuspäivään osoitteeseen Ruiskatu 8 tiistaina 22.11.2022 klo 8–13.

Aikataulu:

  • Paikalle tuleville oppilaille ja opiskelijoille jaetaan heijastimia ja polkupyörän lamppuja klo 7:45–8
  • Kuorma-autot ja logistiikka-alan opiskelijat paikalla klo 9–13 Ruiskadun puoleisella pysäköintialueella
  • Liikenneturvan luennot klo 9.00, 10.15 ja 12.30 auditoriossa 4129
  • TAIn opiskelijat opastavat peruskoululaisia klo 8.15–13 välillä luokissa

Liikenneturvallisuuspäivä järjestetään yhteistyössä OPH:n rahoittaman KESTU – Kestävän tulevaisuuden ammattilaiset -hankkeen kanssa. KESTU-hankkeen tarkoituksena on muokata TAIn toimintakulttuuria huomioimaan kestävyysnäkökulmat entistä paremmin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi