Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Ford Ranger Platinum nostaa avolava-auton ylellisyyden uudelle tasolle

Uusi Ranger Platinum on osa täysin uutta, uuden sukupolven Ranger-perhettä ja on maantieajoon suunnattujen mallien lippulaivatuote. Ainutlaatuiset ulkoiset yksityiskohdat ja viimeistely korostavat Rangerin jo ennestään tunnistettavaa muotoilua, ja sama tyyli ja nykyaikaisuus toistuu myös sisätiloissa.

Uusi Ranger Platinum avolava-auto nostaa Ranger-malliston ylellisyyden täysin uudelle tasolle.

Mallissa on Fordin 240 hevosvoimainen 3,0 litran V6-turbodieselmoottori ja voimansiirto, jonka suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota viimeistelyyn. Tämä takaa Ranger Platinumille tasaisen ja vaivattoman suorituskyvyn sekä poikkeuksellisen vääntömomentin, joten kuorman kuljettaminen ja hinaus onnistuvat vaivattomasti.

“Ford Ranger on jo aiemmin asettanut standardit suorituskyvylle, monikäyttöisyydelle ja kyvykkyydelle avolava-autosegmentissä. Nyt se asettaa standardit myös ylellisyydelle. Upea uusi Platinum sopii asiakkaille, jotka arvostavat huippulaatua ja teknologiaa, mutta haluavat autoltaan samat loistavat ominaisuudet, joiden ansiosta Ranger on Euroopan myydyin avolava-auto”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe.

Ranger Platinum-mallin valmistus käynnistyy Fordin tehtailla Etelä-Afrikassa maaliskuun alussa, ja se on nyt Euroopassa tilattavissa. Ensimmäisten eurooppalaisten asiakkaiden odotetaan saavan autonsa loppukeväästä. Suomeen malli on odotettavissa vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla.

Ranger Platinum on saatavana ainoastaan viisipaikkaisena ja double-cab -ohjaamolla.

Erottuvaa tyyliä, ylellisyyttä ja suorituskykyä samassa paketissa

Mallin voimanlähteenä oleva Fordin 3,0-litrainen V6-turbodieselmoottori on käytössä myös Pohjois-Amerikassa myytävissä luksusmaastureissa ja F-150 -mallissa. Moottorissa on tehoa 240 hevosvoimaa ja vääntömomenttia 600 Nm. Ranger Platinumissa on Rangerin uusi elektronisesti ohjattu jatkuvasti käytössä oleva nelivetojärjestelmä ja Fordin 10-vaihteinen automaattivaihteisto, joka vaihtaa vaihteet mukautuvasti. Vaihteiston hienostuneisuutta lisäävät uudelleen suunnitellut kiinnikkeet.

Tuloksena on kaikissa olosuhteissa nopeasti reagoivaa ja hienostunutta suorituskykyä sekä vaikuttava jopa 3500 kg jarrullinen vetopaino ja yli tuhannen kilon kantavuus. 

Ranger Platinum asettuu mallistossa huippuvarustellun Wildtrakin yläpuolelle. Wildtrakin osuus poistuvan Ranger-malliston myynnistä on ollut Euroopassa 60 prosenttia.

Ulkoisesti Ranger Platinum erottuu muista Ranger-malleista muun muassa ainutlaatuisen etusäleikön ja tyylikkäiden silkkikromiviimeisteltyjen yksityiskohtien ansiosta. Lisäksi mallissa on uudet 20 tuuman kevytmetallivanteet, joissa on korkeakiiltoiset Ebony-väriset viimeistelyt. Laadukkuutta lisäävät myös muun muassa pehmeästi sulkeutuva takaluukku, tummennetut ikkunat ja Rangerille tunnusomaiset matriisi-LED-ajovalot päiväajovaloineen. Vakiokattokaiteet korostavat auton monikäyttöisyyttä ja käytännöllisyyttä.

Ranger Platinumin mukavuutta lisäävät sisätilojen laadukkaat materiaalit ja älykäs, elämää helpottava teknologia. Kuljettajan ja etumatkustajan korkealaatuisissa nahkaistuimissa on rei’itys ja laadukkaat pehmusteet, 10-suuntainen sähkösäätö, lämmitys- ja jäähdystystoiminnot sekä tyylikkäät kontrastiompeleet. Eläväpintaiset tummat vaahterapuupinnat tuovat ohjaamon laatua ja ylellisyyttä ja hienostunut valaistus luo sinne rauhoittavan tunnelman.

Ohjaamossa on kaksi 12 tuuman näyttöä; perinteiset ratin takana olevat mittarit korvaava täysin digitaalinen mittaristopaneeli ja pystysuuntainen kosketusnäyttö, jonka kautta käytetään Fordin SYNC 4A -tietoviihdejärjestelmää. Ranger Platinumissa on lisäksi vakiona kahdeksan kaiutinta sisältävä B&O-audiojärjestelmä ja mobiililaitteiden langaton lataus.

Mallissa vakiona oleva FordPass Connect -modeemi takaa hyvät liitettävyysominaisuudet, minkä ansiosta muun muassa auton useat moduulit voivat ottaa vastaan langattomia Ford Power-Up -ohjelmistopäivityksiä.

Ranger Wildtrakin kattavien kuljettajaa avustavien järjestelmien lisäksi Platinum-mallissa on vakiona myös aktiivinen pysäköintiavustin Park Out Assist -toiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä risteävän liikenteen varoituksella ja perävaunun tunnistusjärjestelmällä, kaistanvaihtovaroitus ja -apu sekä 360-asteinen kamera.

Kaikkien aikojen laajin Ranger-mallisto

Ford Ranger -mallisto on kaikkien aikojen laajin. Uuden sukupolven Ranger-mallistosta ovat jo aiemmin tulleet myyntiin Raptor-, Wildtrak- ja Limited- mallit. Nyt eurooppalaiset asiakkaat voivat tilata Platinum-mallin lisäksi myös XL- ja XLT-malleja, jotka soveltuvat erinomaisesti työkäyttöön esimerkiksi rakennusalalla, metsätaloudessa ja pelastuspalvelussa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi