Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Auto- ja liikenneala muistuttaa: Jäiset ja lumiset lasit ovat turvallisuusriski – Pääsiäisliikenteessä jälleen ilmaisia kuntotarkastuksia

Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat pahimmillaan myötävaikuttaneet kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn. Talvella on tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin ja muiden kuljettajan näkyvyyteen vaikuttavien ajoneuvon lasien puhtaudesta on erittäin tärkeää pitää huolta.

Erityisesti uudempien ajoneuvojen avustinjärjestelmät (ADAS) edellyttävät toimiakseen puhdasta ja ehjää tuulilasia. Vuonna 2022 Tuulilasikampanjan aikana tarkastetuista yli 1600 ajoneuvosta noin 40 prosentilla oli avustinjärjestelmät.

Ajansaatossa tulleet pienet naarmut ja kiveniskemät aiheuttavat vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä ajoneuvosta ulos. Likaisen tuulilasin skrapaaminen naarmuttaa lasia herkemmin.Harva meistä kuitenkaan tiedostaa, että myös kulunut tuulilasi on turvallisuusriski. Monesti tuulilasi mielletään ehjäksi, jos siinä ei ole halkeamia.

Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisliikenteessä

Autoalan opiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä, kiirastorstaina 6.4., pitkäperjantaina 7.4. ja pääsiäismaanantaina 10.4.2023 klo 12-18 seuraavilla paikkakunnilla:

Hämeenlinna -> ABC Tiiriö
Lappeenranta -> ABC Viipurinportti
Lohja -> ABC Lohja
Oulu -> ABC Tupos Liminka
Raisio -> ABC Raisio
Tampere-> ABC Pirkkala


Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja, joka on järjestetty jo useana vuonna. Kampanjalla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä. Tuulilasitarkastuksilla kerätään hyödyllistä seurantatietoa liikenteessä olevien autojen tuulilasien kunnosta.


www.kirkkaastiturvallisin.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi