Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Hyundai IONIQ 6 paras suuri perheauto 2022 Euro NCAP -turvallisuusluokituksessa

Riippumaton European New Car Assessment Programme -järjestö (Euro NCAP) on julkistanut vuoden 2022 turvallisimminksi arvioidut autot. Viime vuosi oli organisaatiolle kaikkien aikojen vilkkain, sillä se testasi peräti 66 uutta henkilöautoa. Hyundain IONIQ 6 palkittiin luokkansa parhaana suurena perheautona.

”Tämä uusin IONIQ 6:n saavuttama Euro NCAP ”Best in Class” 2022 -titteli on jatkoa automallille viime vuonna myönnetylle korkeimmalle viiden tähden turvallisuusluokitukselle ja todistaa, että se on yksi turvallisimmista sähköautoista Euroopan markkinoilla”, sanoo Andreas-Christoph Hofmann, Hyundai Motor Europen markkinointi- ja tuotejohtaja. 

Euro NCAP -testeissä ajoneuvoja arvioidaan neljässä eri kategoriassa. Autossa matkustavien turvallisuutta arvioidaan erikseen aikuisten ja lasten näkökulmasta, minkä ohella arvioidaan ajoneuvon turvallisuutta muilla tiellä liikkuvien osalta sekä auton omien turvallisuusjärjestelmien toimivuutta. Luokkien parhaiden autojen määrittelemiseksi lasketaan kunkin neljän arviointialueen pisteiden painotettu summa. Luokkien parhaissa autoissa arvioidut turvallisuusominaisuudet ja varusteet ovat aina vakiovarusteita, lisävarusteisiin perustuvia arviointeja ei huomioida.

Aikuismatkustajien turvallisuuden arvioinnissa IONIQ 6 saavutti 97 prosentin ja lapsimatkustajien turvallisuudessa 87 prosentin tuloksen. Turvallisuusvarusteistaan IONIQ 6 sai 90 prosentin arvion.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi