Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Liikenneonnettomuudet vähenivät viime vuonna Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tilastoinnin mukaan tieliikenteessä tapahtuneet onnettomuudet vähenivät vuonna 2022 edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2022 aikana Pohjois-Karjalassa tapahtui 469 tieliikenneonnettomuutta, näissä osallisina oli yhteensä 909 henkilöä.

Pidemmällä aikavälillä tarkasteluna tieliikenteessä tapahtuneiden onnettomuuksien määrä näyttää sitkeästi vakioituneen. Myös onnettomuuksissa osallisina olevien henkilöiden määrä on koronavuosien hyvästä laskusuunnasta lähtenyt nousemaan.

Maakunnan onnettomuuksissa menehtyi vuoden aikana pelastuslaitoksen tilastoinnin mukaan kuusi henkilöä ja loukkaantui 218 henkilöä. Vakavasti loukkaantuneiden määrä (14) on ilahduttavaksi vähentynyt vuoteen 2021 verrattuna (23).

Pelastuslaitoksen tilastojen mukaan eniten liikenneonnetomuuksia tapahtui Joensuussa, jossa on asutuksen myötä myös paljon liikennettä. Lisäksi maakunnan maantiestön pääkulkuväylät ja asutuskeskukset näkyvät kunnittaisessa onnettomuuksien jakaantumisessa, Joensuun lisäksi onnettomuuksia tapahtui paljon Liperissä ja Kontiolahdessa. Useiten havereita sattui henkilöautolla. Näet kunnittaisen tarkastelun alta.

Kelivaraa oikealla tilannenopeudella ja turvavälillä

Eniten liikenneonnettomuuksia tapahtui tammikuussa ja joulukuussa. Vaihtelevat kelit lisäävät onnettomuusriskiä, joten talvella onnettomuusriski on suurimmillaan alku- ja lopputalvesta. Odotettavissa olevista haastavista keleistä voikin hankkia ennakkotietoa ja seuraavan päivän sään tarkistaminen jo edellisenä iltana onkin suositeltava tapa. Huonon kelin uhatessa matkaan kannattaa varata enemmän aikaa tai vaihtoehtoisesti siirtää matkantekoa odottamaan parempia kelejä, jos se on mahdollista.

Liikenneonnettomuuksien tilastoinnista

Virallisen liikenneonnettomuustilaston julkaisee Liikenneturva Tilastokeskuksen aineiston perusteella. Itä-Suomen osalta Pohjois-Savon ELY-keskus ja Itä-Suomen poliisi julkaisevat vuosittaisen katsauksen maakunnan liikenneonnettomuuksiin. Tässä tiedotteessa käsitellään Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tietoon tulleet liikenneonnettomuudet, kun onnettomuuspaikalle on mennyt pelastustoimen yksikkö.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi