Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestarin ja Luminarin yhteistyö jatkuu myös Polestar 5 -mallissa

Polestar ja Luminar laajentavat yhteistyötään. Luminarin pitkän kantaman LiDAR-teknologia integroidaan tulevaisuudessa yhä useampiin Polestar-malleihin. LiDAR-teknologian hyödyntäminen on tärkeässä roolissa – uuden sukupolven turvallisuustoimintoihin ja autonomisiin ratkaisuihin kiinnitetään maailmanlaajuisesti koko ajan enemmän huomiota.

Laajentuva kumppanuus mahdollistaa tiiviin yhteistyön teollisessa suunnittelussa ja Luminarin 3D-laserskannausteknologian integroinnissa. Teknologiaa käytetään Polestarin tulevissa malleissa, kuten 4-ovisessa Polestar 5 -GT-mallissa, joka lanseerataan vuonna 2024. Polestar 5 perustuu Polestar Precept -konseptiautoon.

Polestarilla ja Luminarilla on jo Volvo Carsin kautta yhteistyösopimus, jonka mukaisesti LiDAR-teknologiaa toimitetaan Polestar 3 -malliin. Polestarin ensimmäinen SUV-malli Polestar 3 lanseerattiin ensimmäisillä markkinoilla vuoden 2022 lokakuussa, jolloin myös käynnistyi sen myynti. Myös LiDARilla varustetun Polestar 3:n myynti on alkanut, ja asiakkaat voivat tietyillä markkinoilla tilata auton jo nyt. Toimitukset alkavat vuonna 2024.

“Luminar on edelläkävijä pitkän kantaman LiDAR-teknologiassa, ja tiiviimmän yhteistyön ansiosta voimme kehittää tuleviin autoihimme entistä innovatiivisempia ratkaisuja. Odotamme innolla tutkimus- ja kehitystyötoimintojamme sekä tuotesuunnitteluosaamisemme yhdistämistä – näin voimme tarjota todella hienon LiDAR-integroinnin ja sen ominaisuuksia Polestareihin”, toteaa Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

“Polestarin luottamus Luminariin ja teknologiamme tarjoama lisäarvo kasvavat menestyksekkään yhteistyömme myötä. Tämän tiivistyneen yhteistyön ja yhteisen pioneerihengen ansiosta rikomme autoteknologian ja suunnittelun raja-aitoja ja voimme tuottaa uuden sukupolven ratkaisuja”, sanoo Luminarin perustaja ja pääjohtaja Austin Russell.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi