Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän verkosto kasvaa ja käyttöaika pitenee

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän asemaverkostoon, käyttöaikaan ja hinnoitteluun on luvassa muutoksia. Uudistuksissa on otettu huomioon asiakkailta saadut palautteet ja kehitysideat.

Kaupunkipyöräasemien verkosto kaudella 2023. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla kauden aikana Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa sekä Nyssen reittioppaassa.

Kaudella 2023 kaupunkipyörien asemaverkkoa laajennetaan yhteensä 17 asemalla Kalevanrinteelle, Kaukajärvelle, Koivistonkylään, Linnainmaalle, Messukylään, Nekalaan, Pispalaan ja Pyynikille. Laajennuksen jälkeen kaupunkipyöräasemia on 110 kappaletta. Viime kauden asemat esimerkiksi keskusta-alueella, Hakametsässä, Hatanpäällä, Hervannassa ja Kalevassa pysyvät pääosin ennallaan. 
 
Entistä laajemmalle alueelle levittyvän asemaverkoston lisäksi kaupunkipyörien käyttöä sujuvoittaa pidempi ajoaika. Käyttöaikaa pidennetään 45 minuutista 60 minuuttiin. Kuten viime vuonna, käyttöoikeuden kestoksi voi tulevallakin kaudella valita päivän (24 h), kuukauden (30 vrk) tai koko kauden (15.4.–31.10.). Valitun käyttöoikeuden puitteissa kaupunkipyörillä voi tehdä rajattoman määrän nyt siis tunnin matkoja.  
 
Hinnoittelua muutetaan niin, että päivän käyttöoikeus nousee 4 eurosta 5 euroon, kuukauden käyttöoikeus 7 eurosta 10 euroon ja koko kauden käyttöoikeus 25 eurosta 30 euroon. Lisämaksujen hinnoittelu ja enimmäiskäyttöaika säilyvät ennallaan. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 14.2.2023 kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöoikeusmaksut ja -ehdot kaudelle 2023. 
 
Kaupunkipyöräkausi alkaa 15.4. ja päättyy 31.10.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi