Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Traficom: Opetusajoneuvojen ja lupien valvonta paljasti jälleen puutteita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Itä- Uudenmaan poliisilaitoksen yhteisessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen ja lupien kenttävalvonnassa havaittiin useita puutteita.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Itä-Uudenmaan poliisi valvoivat yhdessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen vaatimustenmukaisuutta Vantaan Kaivokselassa 30.5.2023.

Valvonnassa kiinnitettiin huomiota opetusajoneuvojen vaatimuksiin, joita ovat opettajan lisäjarrupoljin, valkoinen opetuskolmio sekä lisäpeili. Lisäksi valvonnassa tarkastettiin opetuksen liittyvät luvat.  Autokoululuvalla toimivilta liikenneopettajalupa ja opetusluvalla opettavilta opetusluvan asianmukaisuus sekä ajo-opettajien ajo-oikeudet.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 23 opetusajoneuvoa.

  • Poliisi puuttui kahden ajoneuvon osalta puutteelliseen lisäjarrupolkimen asennukseen ja tutkintoon pääsy estyi
  • Yhden opetuslupaoppilaan tutkintoon pääsy estyi puuttuvan opetuksen vuoksi
  • Yhden opetuksessa käytetyn ajoneuvon ajoneuvovero oli erääntynyt, yksi ajoneuvo oli epäkuntoinen ja yhdellä liikenneopettajalla ei ollut esittää liikenneopettajalupaa

”Vastaavia valvontoja on järjestetty nyt viisi kertaa ja edelleen saman tyylisiä puutteita tulee ilmi. Puutteet osoittavat, että valvonnalle on edelleen tarvetta. Aiommekin jatkaa valvontayhteistyötä poliisin kanssa eri puolella Suomea,” sanoo Traficomin päällikkö Max Fogdell.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi