Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

10 000 kurssia yhdessä osoitteessa

Swahilia, zumbaa vai kalanperkausta? Osoitteessa www.ilmonet.fi voi tutustua ja ilmoittautua sekä Helsingin, Espoon että Vantaan kansalaisopistojen kursseille. Pääkaupunkiseudun kunnille rakennetun järjestelmän on toimittanut IT-palveluyritys Logica.

Pääkaupunkiseudun kansalaisopistojen 10 000 kurssin tarjonta aukeaa jo toista syksyä yhdestä osoitteesta. Kuntalaiset voivat siis hakea mieluista opiskeltavaa yhdellä haulla kolmesta eri opistosta. Kurssia voi hakea paitsi oppiaineen ja tason mukaan, niin vaikkapa sijainnin tai kellonajan perusteella. Hakuperusteena voi olla myös kurssin soveltuvuus ikä-ihmisille tai maahanmuuttajille.

”Yhteinen järjestelmä on lisännyt yhteistyötä myös koulutustarjonnan suunnittelussa. Esimerkiksi joidenkin hyvin harvinaisten kielten opetus on voitu keskittää yhteen opistoon. Näin varmistamme, että kursseille saadaan riittävästi tulijoita”, kertoo Espoon työväenopiston rehtori Tarja Lang.

Lisäksi verkossa kurssitarjonta on helppo pitää ajan tasalla, ja opiskelijan on helppo vertailla tarjontaa.

Elokuun ilmoittautumispiikkiin on varauduttu

Pääkaupunkiseudun kunnille rakennetun järjestelmän on toimittanut Logica, joka vastaa myös järjestelmän vaatimista palvelimista.

”Järjestelmän erityispiirteitä ovat erittäin voimakkaat kuormituspiikit sekä reaaliaikaisuusvaatimukset. Suurimman osan vuodesta kursseja selataan vain harvakseltaan. Ilmoittautumisaikaan elokuun puolivälissä käyttäjiä onkin sitten jopa tuhansia yhtä aikaa. Ensimmäisen päivän pahin ilmoittautumisruuhka on useimmiten ohi viidessätoista minuutissa,” toteaa johtaja Jukka Kotro Logicasta.

Kuormaa jaetaan Logicassa useiden palvelinten kesken, minkä lisäksi tänä syksynä kurssi-ilmoittautumiset on porrastettu eri opistojen ja kurssien välillä.

Järjestelmän reaaliaikaisuusvaatimusten takia sujuva ilmoittautuminen vaatii eri toimittajien välisten järjestelmien saumatonta yhteistyötä.

Yli puolet ilmoittautuu verkossa

Vuonna 2010 Espoossa hyväksyttiin kursseille 32 100 opiskelijaa, joista puolet ilmoittautui Ilmonetin kautta. Tavoitteena on nostaa netin kautta tulevien ilmoittautumisten määrää. Verkkoilmoittautuminen vähentää käsityötä ja lyhentää odotusaikoja puhelimessa.

”Joillekin opiskelijaryhmille, kuten huonosti suomea puhuville, mahdollisuus ilmoittautua netin kautta englanniksi madaltaa varmasti ilmoittautumiskynnystä”, uskoo Tarja Lang.

Pääkaupunkiseudun kolmen suuren kunnan kansalais- ja työväenopistoissa ahkeroi vuosittain yhteensä noin 150 000 kurssilaista.

Lisätietoja:

Logica, johtaja Jukka Kotro, puh. 0400 497 886
Espoon työväenopisto, rehtori Tarja Lang, puh. 050 577 1723

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi