Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Elvyttämällä pidetään pyörät pyörimässä

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kannattaa tuntuvia elvytystoimia, joilla parannetaan nykyistä tieverkostoamme ja kehitetään liikenneyhteyksiä. Elvyttävän vaikutuksen lisäksi näillä toimilla parannetaan myös liikenneturvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Tieverkkoamme tulee kohentaa lisäämällä ohituskaistoja ja rakentamalla keskikaiteita sekä kiihdytyskaistoja risteysalueille. Lisäksi raskaan liikenteen käyttämät sillat tulee kunnostaa ja päällystää teitä aiempaa enemmän. Samalla parannetaan merkittävästi liikenneturvallisuutta ja vähennetään myös CO2-päästöjä, sillä tiestön kunnon ja liikenneyhteyksien parantuessa polttoaineen kulutus vähenee.

Tässä taloudellisessa tilanteessa SKAL pitää erittäin tärkeänä tieinvestointien aikaistamista siten, että valmisteltuja tiehankkeita käynnistetään jo kuluvana vuonna liikenne- ja viestintäministeriön esittämällä tavalla.

Raskaan kaluston uudistumista entistä ympäristöystävällisemmäksi tulee kannustaa EURO 5 -moottoreiden määräaikaisella hankintatuella, kuten useissa muissa Euroopan maissa on jo tehty.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Iiro Lehtonen,
puh. 040 502 8181

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi