Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

KULJETUS 2011 –NÄYTTELY TODISTE ALAN ELPYMISESTÄ

Kuljetus 2011 –näyttely järjestetään Jyväskylässä 19. – 21.toukokuuta ja kaikki näyttelypaikat on myyty loppuun jo kuukausia ennen näyttelyn avautumista. Tämän lisäksi alan elpymisen merkit näkyvät selvästi kuljetuskaluston ensirekisteröintimäärien kasvuna alkuvuonna, sanoo messujen järjestäjän, Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio


”Näyttely järjestetään Jyväskylässä, keskellä maamme liikenteellisesti tärkeää solmukohtaa, jotta kaikilla alasta kiinnostuneilla olisi kohtuullinen matka tutustumaan alan viimeisiin uutuuksiin ja palveluihin” kertoo Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio. ”Näyttely on tarkoitettu kaikille tavaraliikenteen harjoittajille ja siihen läheisesti liittyville sidosryhmille, sekä alalla työskenteleville että siitä kiinnostuneille. Olemme keskittyneet sekä itse kuljetuskaluston että tavaraliikennealan palvelujen esittelyyn”, kertoo Kallio ja toivottaa kaikki alasta kiinnostuneet tervetulleiksi Jyväskylään toukokuussa.

Näyttelyn yhteydessä tarjolla myös seminaari ja Puunkuormaus-kilpailu

Torstaina 19.5. järjestetään Jyväskylän Messujen Kongressisiivessä iltapäiväseminaari klo 13.00 alkaen. Seminaariin on vapaa pääsy ja se on avoinna kaikille kiinnostuneille. Seminaarin ohjelma julkaistaan lähempänä tilaisuutta. Näyttelyn yhteydessä tullaan näkemään myös vauhdikasta menoa perjantai-iltapäivällä. Silloin messualueella järjestetään Puunkuormaus-kilpailun Suomen mestaruuskilpailun loppukisa. Kilpailussa kokonainen tukkikuorma puretaan ja kuormataan uudelleen kuljetusautoon sellaisella vauhdilla, että sellaista on harvoin mahdollisuus nähdä näin läheltä.

Kuljetuskaluston kaupalle ennustetaan kuluvana vuonna reilua kasvua

Kuljetuskaluston kauppa on sujunut alkuvuonna viime vuotta vauhdikkaammin. Pakettiautojen ensirekisteröinnit kasvoivat tammi–helmikuussa 41,8 prosenttia ja kuorma-autojen rekisteröinnit 27 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kuluvalle vuodelle autoalan ennusteryhmä on ennustanut, että uusia pakettiautoja myydään 14 000 kappaletta ja kuorma-autoja 3 330 kappaletta, joista 2 250 kappaletta olisi raskasta, yli 16-tonnista kalustoa. Mikäli ennustetut myyntimäärät toteutuvat, pakettiautokauppa kasvaa kuluvana vuonna lähes 27 prosenttia ja kuorma-autokauppa 16 prosenttia viime vuodesta.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tero Kallio, Autotuojat ry, puh. 040 729 451

 

Kuljetus 2011 -tapahtuman verkkosivut löydät osoitteesta:

http://www.jklpaviljonki.fi/kuljetus2011/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi