Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Olavi Räsänen Oy:n OR-lavoille kuormalavojen ensimmäinen PEFC-sertifikaatti Suomessa

Olavi Räsänen Oy on ensimmäisenä kuormalavojen valmistajana saanut tuotteilleen PEFC-sertifikaatin Suomessa. PEFC-sertifioiduilla tuotteilla haluamme osoittaa kantavamme huolta toimintamme ja tuotteidemme ympäristövaikutuksista. Meille on tärkeää turvata metsätalouden kestävä kehitys ja varmistaa metsänkäytön mahdollisuus myös tuleville polville.

Puuraaka-aine on ympäristövaikutuksiltaan kiistatta parempi kuin kilpailevat raaka-aineet. Ympäristövaikutukset perustuvat mm. metsien uusiutuvuuteen, kestävään metsätalouteen, joka taataan kestävän kehityksen mukaisella metsien hoidolla. PEFC-sertifikaatilla merkityn tuotteen raaka-aine on peräisin juuri kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista metsistä. Puuraaka-aineen alkuperää valvotaan seurantajärjestelmän avulla, jolla voidaan luotettavasti jäljittää tuotannossa olevien puuraaka-aine erien alkuperä metsään asti.

Olavi Räsänen Oy on valmistanut kuormalavoja vuodesta 1954 alkaen. Vuositasolla yhtiö valmistaa noin 1-1,5 miljoonaa kuormalavaa Mikkelissä. Tuotevalikoimaan kuuluvat kertalavat, standardilavat, myymälälavat, pienlavat sekä lavakannet ja -kaulukset. Asiakkaita löytyy eri teollisuuden aloilta ympäri Suomea.

Olavi Räsänen Oy on osa OR group yhtiöryhmää. Muut OR groupin yritykset ovat Savopak Oy, Parla Floor Oy ja Parlatuote Oy. OR groupin yritykset ovat keskittyneet puun teolliseen tuotantoon ja mahdollisimman pitkälle jalostettujen tuotteiden valmistukseen yhtiöryhmään kuuluvien yhtiöiden yhteistyönä. Olavi Räsänen Oy:n Parlawood-sahatavaralla on ollut käytössään PEFC-sertifikaatti jo useiden vuosien ajan.

Lisätietoja: Yksikönjohtaja Olli Kivijärvi, olli.kivijarvi@or-group.fi tai puh. 020 791 9802.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi