Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Mercedes-Benz Actros

Uusi Actros on täynnä erilaisia uudistuksia ja ennennäkemättömän ympäristöystävällinen. Se sanelee luokkansa kärkitulokset, kun puhutaan mukavuudesta, taloudellisuudesta ja ajettavuudesta. Viimeistelty laatu tarkoittaa myös matalampia käyttökustannuksia. Kaikkien järkiperusteiden lisäksi kuljettaja saa linjakkaan kauniiksi muotoillun työkalun. Linjakas ulkonäkö ei tule pelkästään muotoilijan kynästä, vaan sitä on hiottu tuulitunnelissa 2600 tuntia. Moottoreita on testattu 50 miljoonaa kilometriä käytännön töissä ja maantiekilometrejä on kertynyt 20 miljoonaa. Tätä autoa on testattu ennen markkinoille tuloa enemmän kuin mitään muuta mallia aikaisemmin.

Suunniteltu pitkän matkan kuljetuksiin

Uusi Actros on kehitetty tinkimättömästi hallitsemaan pitkän matkan kuljetuksia. Uutuuden soveltuvuus näihin eri tehtäviin on mahdollistanut sen, että sen harteille voidaan panna tehtävät, joista aikaisemmin huolehti kaksi mallisarjaa Actros ja Axor. Uusi Actros perustuu moduulijärjestelmään, joten se voidaan helpommin rakentaa asiakkaan tarpeita ja käyttöä huomioiden. Erilaisia ohjaamoita on seitsemän kappaletta. Viidessä on tasainen lattia. Niissä on myös edistyksellisiä sisustusratkaisuja, kuten erilliset työ- ja asumistilat. Uusi ohjaamo on entistäkin ergonomisempi. Lisäksi sen viihtyisyyttä on onnistuttu parantamaan. Uusi vääntävä, puhdas ja taloudellinen kuusisylinterinen rivimoottori tuo lisäjoustoa ajettavuuteen. Uusi runko ja dynaaminen alusta, yhdessä entisestään parannetun turvallisuuden kanssa, vahvistavat sen paremmuutta. Uutta Actrosia voidaan pitää edistyksellisten ratkaisujen näyteikkunana.

Uusi Actros täyttää Euro 6 päästöluokituksen. Euro 5 versiona sen kulutus on 6-7 prosenttia pienempi kuin edeltäjässä. Euro 6 version kulutus on vielä 3-4 prosenttia pienempi kuin edeltävän mallin Euro 5 –versio ja AdBlue lisäaineen kulutus on 40 prosenttia pienempi. Huolto ja korjauskustannukset ovat edeltäjää matalammat, joista todisteena toimivat edulliset huoltosopimukset. Kaiken kaikkiaan Actrosilla on kaikissa päästöluokissa matalammat yleiskustannukset kuin sen kilpailijoilla.

Ainutlaatuisen linjakas ulkonäkö pienentää ilmanvastusta

Mercedes-Benz Actrosin uudenlainen ajattelu paljastuu jo auton erityisestä ulkoasusta. Yksi suunnittelun päätavoitteista oli hyvä aerodynamiikka. Tässä tapauksessa se on erityinen yhdistelmä muotoilijoiden linjakasta näkemystä ja insinöörien tietotaitoa. Ulkonäköä on kehitetty ilmanvastuksen ehdoilla, mutta siinä on myös otettu huomioon kaikki pitkän matkan työjuhdalle asetetut vaatimukset. Ilmanvastusta on jalostettu tuulitunnelissa 2600 tuntia. Enemmän kuin mitään muuta kuorma-autoa aikaisemmin. Sen aerodynaaminen muotoilu on paljolti mahdollistanut taloudellisuuden parantamisen. Vaikka se näyttää maskuliiniselta, niin dynaamiset ominaisuudet ovat etusijalla. Muun muassa jäähdyttimen säleikön listat ohjaavat jäähdytysilmaa tarpeen mukaan. Jos jäähdytysilman tarve on suuri, niin listat avautuvat enemmän ja jäähdytystarpeen pienentyessä, ne sulkeutuvat parantaen näin ilmanvastusta. Auton alla ilmaa ohjataan suojalevyillä, jotka estävät ilman pyörteilyn alustan elementeissä. Myös lokasuojien kaaret ovat saaneet osansa muotoilusta, kun on tavoiteltu pienempää ilmanvastusta. Kuten Mercedes-Benz henkilöautoissakin, niin Actrosissa tuttu tähti hallitsee keulan ilmettä ja pääelementit on koottu jäähdyttimen säleikön ympärille. Sen persoonallinen olemus antaa suuntaviivat kuorma-autojen tulevaisuudelle.

Sisätilojen toimivuus ja mukavuus tuovat raskaan kaluston ennennäkemättömälle tasolle

Uudenlainen ohjaamoajattelu on mahdollistanut täysin uusien ohjaamoratkaisujen toteutuksen. Suunnittelu perustuu käyttäjäkokemuksiin ja heidän toivomuksiinsa. Heille auton hytti on työpaikka, olohuone ja makuuhuone yhtä aikaa. Hytissä on leveyttä 2,3 tai 2,5 metriä. Neljä kattovaihtoehtoa. Ohjaamon pituus aina 2,3 metriin saakka. Näihin perusedellytyksiin rajoittuvat seitsemän eri ohjaamovaihtoehtoa. Aikaisemmin tasaista lattiaa pidettiin ylellisyytenä kuorma-auton hytissä, mutta nyt viidessä näistä seitsemästä hyttivaihtoehdosta on tasainen lattia. Suurimmillaan tilaa on 11,6 kuutiota, lattia on tasainen, seisomakorkeutta on 2,13 metriä ja säilytystilaa miltei kuutio. Lisäksi tila on sijoitettu oikein kuljettajan tarpeiden mukaan. Ohjaamo- ja asuintila on tehty myös visuaalisesti erilaisiksi värien ja niiden linjauksen avulla. Toiminnallinen alue kuljettajan ympärillä on käytännöllisesti antrasiitin harmaa, kun taas takaosa, katto ja apumiehen istuimen ympäristö ovat vaalean ruskean mantelin väriset. Näin sisätilat ovat tilavamman ja valoisamman tuntuiset ja lisäksi vaaleat pinnat eivät lämpene auringonpaisteessa yhtä paljon kuin tummat. Pintamateriaalit ovat korkealaatuisia ja kuljettajan istuin on erityisen ylellinen. Vuonna 2012 istuimeen tulee mahdolliseksi yhdistää myös hierontatoiminto. Kuljettajan istuimeksi on neljä eri vaihtoehtoa ja apukuljettajakin saa valita kolmesta eri mallista.

Vuoteet tarjoavat kotona asumisen mukavuutta. Kapeammissakin ohjaamoissa vuoteen koko on 2000×750 mm. Leveämmissä 2,5 m ohjaamoissa vuoteen koko on 2200×750 mm. Uudet seitsemänkerroksista vaahtomuovia olevat mukavuuspatjat ovat 11 cm paksut, ja ne tarjoavat jopa paremman mukavuuden ja ergonomian kuin monen kotona. Vuoteen alla on valaistua säilytystilaa, johon pääsee käsiksi ulkoa ja sisältä. Pelkästään vuoteen alle jäävän säilytystilan tilavuus on 595 litraa. Uuden Actrosin ohjaamon tavaratila on kasvanut 40 prosenttia, eli tavaratilaa on saman verran kuin Mercedes-Benz E-sarjan farmarissa.

– ClassicSpace ohjaamo normaalikatolla. 2,3 m leveä, moottoritunneli 170 mm korkea. Seisomakorkeus tunnelin päällä 1,46 m, kuljettajan istuimen edessä 1,59 m.

– ClassicSpace ohjaamo normaalikatolla. 2.3 m leveä, tasainen lattia. Seisomakorkeus moottoritunnelin päällä 1,64 m.

– StreamSpace ohjaamo. 2,3 m leveä, moottoritunneli 170 korkea. Seisomakorkeus tunnelin päällä 1,79 m, kuljettajan istuimen edessä 1,84 m.

– StreamSpace ohjaamo. 2,3 m leveä, tasainen lattia, seisomakorkeus 1,97 m.

– StreamSpace ohjaamo. 2,5 m leveä, tasainen lattia, seisomakorkeus kauttaaltaan 1,97 m.

– BigSpace ohjaamo. 2,5 m leveä, tasainen lattia, seisomakorkeus kauttaaltaan 1,99 m.

– GigaSpace ohjaamo. 2,5 m leveä, tasainen lattia, seisomakorkeus 2,13 m.

Ohjaamoon on myös mahdollista saada uusi SoloStar varustelu. Se luo hyttiin aivan uuden tunnelman. Apumiehen puoli on muotoiltu ikään kuin kulmasohvaksi. Laajennettu olotila auttaa kuljettajaa lepäämään ja palautumaan nopeammin. Uuden Actrosin myötä kuljetusyhtiöt voivat tarjota huippukuljettajilleen huippuolosuhteet, koska tyytyväiset kuljettajat ovat myös hyviä ja taloudellisia kuljettajia.

Monitoiminen ohjauspyörä, informatiiviset ja miellyttävät laitteet sekä epäsymmetriset säilytystilat ovat osa erityisesti Actrosiin suunniteltuja yksityiskohtia. Kokonaisuudessa suunnittelijat ovat kiinnittäneet erityistä huomiota myös siihen, että kuljettajan on helppo liikkua tai seisoa ohjaamossa. Kuljettajan varsinainen työympäristö on saanut uuden mittariston, jossa tärkeimmät eli kierros- ja nopeusmittarit erottuvat suurempina pyöreinä mittareina ja pienempiin pyöreisiin mittareihin on sijoitettu muu tarpeellinen moottoria koskeva informaatio. Keskellä mittaristopaneelia on uusi värinäyttö, jossa on muun muassa ajotietokone. Näytön kautta on lisäksi käytettävissä FleetBoard EcoSupport toiminto, jolloin kuljettaja saa tilastoa myös ajosuorituksestaan. Näytön voi valita joko 10,4 tai 12,7 senttisenä.

Uuteen Actrosiin voidaan autokohtaisesti tilata monitoimivirta-avain, jolla varustetasosta riippuen pystytään suorittamaan esimerkiksi rengaspaineiden tarkistus sekä voidaan kauko-ohjata lisälämmityksen ja radion toimintoja.

Käynnistettäessä uuden Actrossin mittarit käväisevät ääriasennoissaan hetkellisesti, jotta kuljettaja näkee kaikkien laitteiden olevan kunnossa. Käynnistys ja sammutus tapahtuvat erillisestä napista ja käsijarru sijaitsee kätevästi keskikonsolissa. Ajopiirturi on hyväksi totutussa paikassa kuljettajan edessä tuulilasin yläpuolella, joka on myös hyvä sijoituspaikka vaikka LA-puhelimelle.

Valinnainen huippulaadukas äänentoistojärjestelmä saa Actrosin ohjaamossa aikaan lähes konserttisalimaisen tunnelman.

Uudenlaiset tuuletusventtiilit ohjaavat hyttiin halutunlämpöistä ilmaa. Edistyksellinen moottorin hukkalämmön talteenotto mahdollistaa ohjaamon lämmittämisen peräti kaksi tuntia moottorin sammuttamisen jälkeen. Tällöin jonottamisten, pidempien odotusten tai taukojen ajaksi ei tarvitse käynnistää erillistä lämmitintä, joka taas parantaa kokonaistaloudellisuutta. Lämmittimiä on kaksi vaihtoehtoa, 3,8 kW tai 9 kW, mihin on myös yhdistetty moottorinlämmitin. Kaikissa uusissa Actros-malleissa on Tempmatic – ilmastointi automaattisella lämmön säädöllä.

Uuden Actrosin voi valita Home line tai Style line sisutuksin. Home line painottuu kodikkaaseen vaikutelmaan. Ovenkahvat sisällä näyttävät puulta ja sisustaa korostavat samanlaiset listat. Ohjauspyörä on nahkaa , ja sen voi myös valita puulla maustettuna. Istuinten väliset matot ovat velouria ja ovipaneelit on pilkutettu mantelin vaalean ruskealla. Style line kuvastaa enemmän Actroksen dynaamista henkeä. Siinä ovenkahvat ovat kromipintaiset ja ohjaamon korostuslistoitus on myös kromia. Ohjauspyörä, tuuletusventtiilit ja ohjauspylväs ovat myös saaneet kromipinnoitteet. Tässä varustelussa matot ovat myös velouria, lisäksi oviverhoilut musta hopeisena velourina viimeistelevät tyylikkään sisustuksen. Style linen ulkoista asua korostavat vielä krominen aurinkosuoja ja peilien kromikuoret. Mercedes-tähti on valaistu, edessä on sumuvalot ja LED valot päiväkäyttöön.

Kolme houkuttelevasti hinnoiteltua varustevaihtoehtoa tekevät Actroksesta helpon valinnan. Erilaisia lisävarusteita voidaan valita ja yhdistää kunkin tarpeen ja maun mukaan. Esimerkiksi Basic Comfort Pack varustukseen kuuluu keskuslukitus, sähköinen rullaverho, Ambiente tunnelmavalaistus ja kaksitiekaiuttimet. Classic Comfort Pack varustukseen kuuluvat lisäksi tuulilasin yläpuolelle lukittava säilytystila, keskikonsolin laatikosto, paineilmatorvet, rullattavat aurinkoverhot sivulaseihin, nahkainen ohjauspyörä ja sähköinen kattoluukku. Top Comfort Packin valitsijat saavat lisäksi nauttia huippu äänentoistosta, Highline mittaristopaneelista, kattotilan hyllystä, automaattisesta ilmastoinnista, jääkaapista vuoteen alla ja valaistusta Mercedes-tähdestä jäähdyttimen säleikössä.

Voimakkaat Euro 6 moottorit ja pienempi kulutus

Uusi Mercedes-Benz OM 471 täyttää jo tulevat Euro 6 päästömääräykset. Euro 6 luokitus vaatii oleellisesti pienemmät pakokaasupäästöt, varsinkin partikkeleiden ja typpioksidien osalta.

Uudet moottorit on varustettu edistyksellisellä pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmällä ja Blue Tec pakokaasujen puhdistustekniikalla. BlueTec -moottoritekniikkaa on käytetty Mercedes-Benzin moottoreissa menestyksellä jo kuusi vuotta. Blue Tec on pakokaasujen puhdistusmenetelmä, jossa käytetään AdBlue -lisäainetta, jota sekoitetaan pakokaasuihin puhdistustehon parantamiseksi. AdBlue -lisäaine muuttaa haitallisen typpioksidin harmittomaksi vedeksi ja typeksi SCR (selective catalytic reduction) katalysaattorissa, jota on jo käytetty tuloksekkaasti muualla kuin Euroopassa ja nyt järjestelmä saadaan myös vastaamaan Euroopan säännöksiä. Mercedes-Benzin BlueTec -teknologia takaa parhaan mahdollisen palamisen ja sen avulla on saavutettu myös erityisen hyvä polttoainetaloudellisuus.

Polttoaineen tehokas ja puhdas palaminen on parantunut uuden elektronisesti ohjatun common-rail järjestelmän ansiosta. Joustava polttoaineen suihkutustapahtuma saadaan aikaan uuden X-PULSE tekniikan ansiosta. Järjestelmä valvoo ja muuttaa tarpeen mukaan suihkutuspainetta, suihkutusaikaa ja suihkutettavan polttoaineen määrää. Näin saavutetaan hiljainen ja pehmeä moottorin käynti.

Mercedes-Benz OM 471 on pystyyn sijoitettu kuusisylinterinen rivimoottori. Moottori on pituudeltaan vain 1531 mm.

Ensimmäistä kertaa on raskaan kaluston moottorissa käytetty nokka-akselissa kahta erilaista metallia. Itse akseli on sitkeää metallia, joka kestää myös vääntämistä ja kulutusrasituksella olevat nokat ovat kovempaa metallia. Puristussovituksella kiinnitetyt nokat on asennettu sitkeämpään akseliin lämpökäsittelyn avulla. Uudessa moottorissa on myös uudenlainen yhtenäinen sylinterikansi. Lohkon ja kannen lämpölaajeneminen vastaavat toisiaan ja näin saadaan moottoriin parempi jäähtyvyys. Moottorissa ja kannessa on käytetty uudenlaista grafiittivalua.

Uusi epäsymmetrinen pakokaasuahdin parantaa moottorin reagointikykyä. Moottorin vääntökäyrä on saatu erittäin tasaiseksi ja lähes huippuvääntö on käytössä jo 800 kierroksella. Suuri teho saavutetaan jo 1400 kierroksella minuutissa. Näillä arvoilla paras voima ja teho on käytettävissä päivittäisellä käyttöalueella. Näin saadaan myös paras polttoainetalous. Kokonaistaloudellisuus on parantunut myös parhailaan 150 000 km huoltovälin ansiosta, ja esimerkiksi huoltovapaa partikkelisuodatin täytyy vaihtaa 450 000 kilometrin välein. Ilmanpuhdistimen vaihtoväli uudessa Actroksessa on 300 000 km.

Raskaiden ja tehokkaiden kuorma-autojen segmentissä tämä moottori tarjoaa hyvän polttoainetalouden ja poikkeuksellisen lujan rakenteen sekä pitkän käyttöiän. Lisäksi moottori on kevyempi ja ympäristöystävällisempi valmistaa.

Actrosiin uuden Mercedes-Benz OM 471 moottorin saa neljänä eri versiona tehon ja väännön suhteen. Näisssä moottoreissa on erityisesti huomioitu Eurooppalaiset luokitukset.

kW hv Nm

310 421 2100

330 449 2200

350 476 2300

375 510 2500

Kaikissa malleissa on kolmannen sukupolven Mercedes PowerShift G211 tai G281 automaattivaihteisto, joissa on aikaisempaa herkemmät vaihteen tunnistimet, joiden ansiosta vaihtotapahtuma on nopeampi ja tarkempi. Kaksitoistavaihteisen vaihteistojen välitykset on sovitettu uusien moottoreiden ominaisuuksiin. Pidemmät perävälitykset myös vaikuttavat moottorin käyttökierroksiin niitä alentavasti, joten kulutuskin tällöin laskee. Pakokaasujarru on kolmivaiheisesti optimoitu tuottamaan suurimmillaan jopa 400 kW:n jarrutusteho.

Mercedes-Benz tarjoaa valmiin pakettiratkaisun kuljetusliikkeille, joiden tavoitteena on saada pienellä investoinnilla mahdollisimman hyvä tulos. Tällaisessa Economy Packissa varustukseen kuuluu rengaspaineenseurantanäyttö ja ilmanohjaimet. Paremmassa Top Economy Packissa on lisäksi hidastin.

Pelkästään ajoneuvon paremmuus ja taloudellisuus ei rakenna parasta kokonaistaloudellisuutta. Hyvä työn seuranta ja johto luovat yhdessä ammattitaitoisten kuljettajien ja erinomaisten autojen kanssa kokonaistaloudellisuuden, joka tuottaa tulosta. Uudessa Actroksessa on FleetBoard seurantajärjestelmä vakiovarusteena. Sen palvelut ovat uudelle FleetBoard asiakkaalle ensimmäiset neljä kuukautta maksuttomia. Sen jälkeen asiakas saa päättää pystyykö hän hyödyntämään FleetBoardin palveluita haluamallaan tavalla. Sen avulla voidaan seurata ajoneuvon reittejä, ajotapaa sekä ajoneuvon tilaa ja huollontarvetta. Lisäksi kuljettaja, ja vain kuljettaja, voi seurata ajotaparaportteja hänen omasta suorituksestaan ajoneuvon kuljettajana suoraan auton informaatioruudulta. Tämäkin toiminta liittyy FleetBoardin EcoSupport apujärjestelmään. FleetBoardin hyväksikäytöllä on onnistuttu saamaan noin 15 prosentin kustannussäästöjä.

Ajotuntuma on täsmällisempi, tarkempi ja kevyempi kuin muissa kuorma-autoissa

Uusi Actros tuo raskaisiin kuorma-autoihin uudenlaisen ajettavuuden. Samanlaista tarkkuutta, herkkyyttä ja ajamisen keveyttä ei löydy muista saman kokoluokan autoista. Hyvä ajettavuus perustuu leveään ja vääntöjäykkään runkoon, joka on nimenomaan suunniteltu maantieajoon. Nykyinen runkoleveys on 834 mm ja edeltäjän runkoleveys oli 744 mm.

Akselistot on koeteltu edellisessä mallissa perusteellisesti, joten ne ovat siirtyneet lähes sellaisenaan uutuuteen. Niiden tuentaa ja kiinnitystä on tosin kehitetty edelleen. Myös jousitus on hienosäädetty uudelleen. Kokonaisuudessaan turvallisuutta ja matkustusmukavuutta on onnistuttu parantamaan.

Vähäisin merkitys ajettavuuden parantumiselle ei ole täysin uudella ohjauslaitteistolla, joka on erittäin tarkka ja välittää erinomaisesti tuntuman tiehen. Ohjauksen välitys on suorempi, jolloin ohjauksen kitkat ovat pienemmät ja yhdessä uuden tehostimen pumpun kanssa pienemmät vastukset vähentävät polttoaineen kulutusta. Ohjaustehostin on entistä tehokkaampi, vaikka onkin rakenteeltaan kevyempi.

Mercedes-Benz esittää jälleen uuden aikakauden avustusjärjestelmissä. Ainutlaatuinen etäisyydenvalvonta stop-and-go toiminnolla helpottaa kuljettajan tehtäviä, kun ajetaan ruuhkaisessa liikenteessä. Lisäksi varustuksesta löytyvät tutut adaptiivinen vakionopeustoiminto, kaistavahti, ajonhallintajärjestelmä tai edistyksellinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka reagoi, kun se havaitsee esteen ajoneuvon edessä. Uutena varusteena on myös peruutus näkymän laajentuminen peruutusvaihteen kytkeytyessä. Tällöin apukuljettajan puoleinen taustapeili kääntyy ulospäin kymmenen prosenttia.

Ennen esittelyä ajettiin 20 miljoonaa testikilometriä

Kuorma-autoa ei ole koskaan aikaisemmin testattu yhtä perusteellisesti ennen sen markkinoille tuloa. Uuden Actrosin kehitystyö alkoi jo kymmenen vuotta sitten ja Mercedes-Benz on testannut viisi vuotta eri komponentteja ja autoa kokonaisuutena. Testiautot ovat kiertäneet maanteitä 20 miljoonaa kilometriä. Sen lisäksi laitteistoja ja kokonaisuuden toimivuutta on kokeiltu äärimmäisissä olosuhteissa. Näihin kilometreihin on mahtunut kaikkia mahdollisia tietyyppejä, kuten myös ilmasto-olosuhteita. Autot ovat kiertäneet arktisesta talvesta kuivan erämaan kuumuuteen. Kehitysprojektin ympärillä työskenteli kaikkiaan 1600 Daimler kuorma-autojen suunnittelijaa, testaajaa ja pääkomponenttien alihankkijaa. Uuden Actrosin ratkaisujen toimivuutta on myös tutkittu erilaisissa asiakastesteissä, joissa auton varsinaisilta käyttäjiltä on saatu tärkeitä mielipiteitä. Mittavat testit ovat tuoneet vahvistuksen Mercedeksen tavoitteille tämän uuden moottorin suhteen.

Uusi Actros kiertueella 5.11.-9.12.2011, kiertueaikataulu:

Ma-pe 10-17, la 10-16

la 5.11. Espoo KehäVeho Espoo, Lommilanrinne 3

ma 7.11. Vantaa KehäVeho Vantaa, Ansakuja 3

ti 8.11. Kotka Veho Hyötyajoneuvot, Jylpyntie 25

ke 9.11. Lappeenranta Veho Hyötyajoneuvot, Terminaalinkatu 27

to 10.11. Kouvola Veho Hyötyajoneuvot, Savonsuontie 8

pe 11.11. Lahti Veho Hyötyajoneuvot, Kasaajankatu 8

ma 14.11. Salo Veho Hyötyajoneuvot, Myllyojankatu 5

ti 15.11. Lieto Veho Hyötyajoneuvot, Loukinaistentie 10

ke 16.11. Pori Veho Hyötyajoneuvot, Korjaamonkatu 3

to 17.11. Tampere Veho Hyötyajoneuvot, Jasperint.1, Pirkkala

pe 18.11. Jyväskylä Veho Hyötyajoneuvot, Vasarakatu 10

ma 21.11. Seinäjoki Veho Hyötyajoneuvot, Rengastie 21

ti 22.11. Vaasa Veho Hyötyajoneuvot (Käyttöauto), Rantamaantie 37

ke 23.11. Kokkola Veho Hyötyajoneuvot, Indolantie 2

to 24.11. Ylivieska ABC, Joutsentie 9

pe 25.11. Oulu Veho Hyötyajoneuvot, Kaarnatie 32

la 26.11. Kemi Neste Lapintuuli

ma 28.11. Rovaniemi Veho Hyötyajoneuvot, Teollisuustie 9

ti 29.11. Kuusamo KTK

ke 30.11. Kajaani Veho Hyötyajoneuvot (Hartikainen), Syväojankatu 5

to 1.12. Iisalmi Autotalo Hartikainen, Marjahaankierto 11

pe 2.12. Kuopio Veho Hyötyajoneuvot, Takojantie 24

ke 7.12. Joensuu Autotalo Hartikainen, Pamilonkatu 31

to 8.12. Mikkeli Veho Hyötyajoneuvot (Raskone), Insinöörinkatu 6

pe 9.12. Hämeenlinna Raskone, Terminaalitie 26

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi