Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kahdeksan kuljettajaa varmistanut paikkansa Scanian nuorten kuljettajien kilpailun Suomen finaaliin

Jani Haavisto ja Jussi Salomaa selvittivät tiensä Suomen Young European Truck Driver -loppukilpailuun Jalasjärven aluekilpailusta 21. huhtikuuta. Jyväskylässä 22. huhtikuuta pidetyssä aluekilpailussa kaksi parasta olivat Kalle Ylönen ja Jeppe Pusila, jotka myös nähdään Suomen YETD-finaalissa toukokuussa Helsingissä.

Young European Truck Driver 2012 -kilpailu on nuorille eurooppalaisille ammattikuljettajille tarkoitettu ammattitaitokilpailu. Kilpailun pääpalkinto on uusi R-sarjan Scania-kuorma-auto.

Suomessa kilpailu käynnistyi helmikuun alussa ja kilpailuun ilmoittautui ennätykselliset 680 kuljettajaa. Teoriakokeen perusteella kuuteen aluekilpailuun kutsuttiin 141 nuorta kuljettajaa. Kaikissa aluekilpailuissa kilpaillaan taloudellisen ja turvallisen ajamisen, ajoneuvoyhdistelmän käsittelyn, kuormansidonnan sekä ensiavun taidoissa.

Jalasjärven aluekilpailussa Jani Haavisto oli päivän paras sekä ajotaitoradalla että taloudellisessa ajamisessa. Jani on Suomen YETD-finalisti vuosilta 2003 ja 2005 ja nyt hän on siis jälleen mukana seitsemän vuoden tauon jälkeen. Toisen loppukilpailupaikan Jalasjärvellä vei Jussi Salomaa, joka onnistui tasaisesti kaikissa kilpailuosioissa.

Jyväskylässä ykköseksi nousi Kalle Ylönen, joka onnistui erinomaisesti ajotaito-osuudessa sekä turvallisessa ajamisessa. Toiseksi sijoittui Jeppe Pusila, joka sai päivän parhaat pisteet kuormansidonnassa.

Aiemmista aluekilpailuista ovat loppukilpailuun selvittäneet tiensä Mikko Kemppainen ja Miika Karesma sekä Petri Ojala ja Marko Niemelä. Viimeiset neljä finaalipaikkaa täytetään aluekilpailuissa, jotka järjestetään 28. huhtikuuta Kuopiossa ja 29. huhtikuuta Oulussa.

Suomen loppukilpailu järjestetään 11. – 12. toukokuuta. Voittaja selviää lauantaina 12. toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa Logistiikka – Kuljetus 2012 -messuilla. Loppukilpailun voittaja edustaa Suomea Euroopan finaalissa Södertäljessä Ruotsissa 8. syyskuuta.

Suomessa Young European Truck Driver -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Kuljetus ja Logistiikka ry SKAL, Rahtarit, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikkuva poliisi, Suomen Punainen Risti, Ekeri, PNO, Dimex, Teboil, Viking Line ja Scania Finans. Kilpailun Euroopan laajuisia yhteistyökumppaneita ovat Euroopan Unionin komissio, Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU sekä Michelin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi