Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sertfifioidut vuoratut venttiilit vaarallisten syövyttävien nesteiden kuljetukseen

Vaarallisten syövyttävien nesteiden kuljetukset lisääntyvät jatkuvasti. Autoihin , juniin ja laivoihin asennetut PFA vuoratut pumput ja venttiilit takaavat maa – ja merikuljetusten turvallisuuden.

Eurooppalainen DIN EN 14432 ” Vaarallisten aineiden kuljetussäiliöt, nestemäisten aineiden kuljetussäiliöiden varusteet, sulkuventtiilit, tyhjennysventtiilit ja ilman talteenottoventtiilit ” on ollut voimassa tammikuusta 2011 lähtien ja kaikkien varusteiden tulee täyttää tämän standardin vaatimukset.

Näissä säiliöissä käytetyt Richter – tuotteet ovat PFA – vuorattuja, liitäntätapa laipoin tai laippojen väliin.

Palloventtiilit KN/F ja KK/F ovat DIN EN 14432 (ADR/RID 2011) TUEV tyyppihyväksyttyjä. Nämä venttiilit soveltuvat erinomaisesti syövyttävien nesteiden kuljetussäiliöihin koska ne täyttävät myös TA – LUFT vaatimukset.

Kemikaalilaivoissa käytetään tyypillisesti PFA/PTFE vuorattuja läppäventtiileitä, PFA vuorattuja kalvoventtiileitä käytetään esimerkiksi bromisäiliöiden täyttö- ja tyhjennysventtiileinä. Magneettikäyttöisiä pumppuja käytetään säiliörekkojen purkua nopeuttamaan esim. H2SO4 kuljetuksissa.

Sisäpuolisella PFA vuorauksella on monia etuja puolellaan ja se kestää paremmin korroosiota verrattuna moniin materiaaleihin, kuten esim. Duplex, Hastelloy, PVDF, ETFE ja jopa titaaniin ja nikkeliin.

PFA on ” tarttumaton” vakuuminkestävä vuoraus, joka on helppo puhdistaa paikan päällä ja sitä voidaan käyttää myös puhtaiden ja kiintoaineita sisältävien väliaineiden kanssa. Käyttölämpötila-alue on laaja ; -60°C…+200°C. Vuorattujen putkistovarusteidentoimitusajat ovat tyypillisesti lyhyemmät kuin erikoismetalleista valmistetuilla tuotteilla.

Lutz Rosin, Richter Chemie-Technikin markkinoinnista vastaava henkilö kommentoi : koska lastaus – ja purkulaitteistot Euroopan kemikaalitehtailla eivät aina välttämättä ole suunniteltu syövyttäville ja vaarallisille aineille kuten rikkihappo, ovat rahdinkuljettajat joutuneet tekemään omia sovelluksiaan kuljetussäiliöihin. Tätä taustaa vasten on järkevää, että kuljetussäiliöt on jatkossa suunniteltu ja valmistettu kaikilta osin myös vaarallisille syövyttäville aineille.
[rivi korkeus=1]

RICHTER`N magneettivetoisia pumppuja voidaan asentaa säiliölaivoihin ja niitä voidaan käyttää hydraulisesti.

Richterin tiivisteettömissä magneettikäyttöisissä keskipakopumpuissa on PFA vuoraus, joka on ideaali silloin kun AISI316, Hastelloy etc. eivät ole riittävän korroosionkestäviä materiaaleja. Richerin pumput ovat tämän lisäksi hermeettisesti tiiviitä.

Richterillä on monivuotinen kokemus vaarallisten aineiden kuljetussäiliöistä. Lukuisat logistiikayritykset, säiliö- ja tankkiautoavalmistajat luottavat Richterin EN hyväksyttyihin putkistovarusteisiin.

Eurooppalaisten hyväksyntöjen lisäksi Richterin palloventtiileillä BVA ja KN-A on AAR (ASSOCIATION OF AMERICAN RAILROAD) amerikkalainen hyväksyntä.

Lisätietoja saat
www.richter-ct.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi