Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Meripelastajien uusi alus kastetaan Naantalin Venemessuilla

meripelastajat_alusNaantalin Seudun Meripelastajien kauan odottama uusi pelastusalus on laskettu vesille ja tositoimiin se pääsee sopivasti veneilykauden alkaessa kesäkuun alussa. Ennen partioinnin alkamista alukselle annetaan kuitenkin virallinen nimi ja juhlallinen kastaminen tapahtuu lauantaina 25.5.2013 klo 15.00 Naantalin Venemessuilla, Naantalin vierasvenesatamassa.

[rivi korkeus=2]

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia siitä, että saamme viimein tämän uuden aluksen seuramme käyttöön, tätä on odotettu pitkään, iloitsee seuran puheenjohtaja Kalle Hartikainen.

Naantalin Meripelastusseuran partiointialue on laaja, Naantalista aina Kihdille saakka. Uuden aluksen myötä pääsemme paljon aikaisempaa nopeammin auttamaan pulaan joutuneita veneilijöitä ja muita avuntarvitsijoita, toteaa Kalle Hartikainen.

[rivi korkeus=1]

meripelastajat_alus2Uusi alus lisää Naantalin Meripelastajien nopeutta roimasti. Nykyinen pelastusalus, P/V Nunnalahti yltää noin 8 solmun matkanopeuteen kun uuden, vielä nimeä vailla olevan PV 4-luokan aluksen partiointinopeus on 25 – 30 solmua. Aluksen pääkoneina on kaksi Catepillar C9-dieselmoottoria, jotka tuottavat yhteensä 750 kW:n (1020 hv) tehon.

Alus edustaa moderneinta pelastusvenesuunnittelua ja ohjaaminen tapahtuu ruorin sijaan Vector Stick -ohjausjärjestelmän ohjaussauvoilla. Aluksen Rolls-Royce FF340 -vesisuihkulaitteisto mahdollistaa liikkumisen myös sivusuunnassa.

– Tällaiset isot alushankinnat ovat valtavia ponnistuksia yksittäiselle meripelastusseuralle. Tämän uuden aluksen budjetti on noin 700 000 euroa, josta 100 000 euroa on paikallisten yritysten ja lähialueen kuntien rahoitusta. Loppuosa rahoituksesta tulee Raha-automaattiyhdistykseltä, kertoo Hartikainen.

Naantalin Seudun Meripelastajien uuden aluksen on rakentanut turkulainen Mobimar Oy:n. Yhtiö on erikoistunut alumiinirakenteisten työveneiden ja erikoisalusten valmistukseen. Meripelastajien uusi alus on yleisön nähtävillä koko viikonlopun Naantalin Venemessuilla Naantalin vierasvenesatamassa 24.-26.5.2013.

Naantalin Seudun Meripelastajilla on yli 400 jäsentä ja partiointiin osallistuvia aluksen päälliköitä on noin 20. Toiminta on vireää, mutta jatkuvasti tarvitaan uutta verta jatkuvuuden turvaamiseksi.

Toivottavasti uusi alus houkuttelee taas uusia innokkaita jäseniä mukaan, joten tervetuloa tutustumaan meripelastustoimintaan ja uuteen alukseemme, toivottavaa Kalle Hartikainen.

 

Katso myös:

Naantalin Seudun Meripelastajat ry

Naantalin Venemessut 2013

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi