Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Pk-yrityksille uudet ovet auki Venäjälle

tekesTekes ja venäläinen Skolkovo ovat avanneet yhteisen rahoituskanavan pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämä avaa suomalaisille yrityksille uusia mahdollisuuksia Venäjän markkinoille ja yhteistyöhön venäläisten yritysten kanssa.

Venäjällä Skolkovon piirissä on suuri joukko startup-yrityksiä. Peräti sata skolkovolaista oli tällä viikolla Suomessa Slushissa hakemassa yhteistyökumppaneita ja rahoittajia.

Nyt on aika avata uusia ovia Venäjälle. Venäläisiltä yrityksiltä löytyy erittäin hyvää teknologista osaamista. Myös rahoituskapasiteettia Venäjällä on huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Sen sijaan vientiponnisteluissa ja kansainvälistämisessä venäläiset yritykset ovat vielä aivan alkutaipaleella, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini puntaroi näkymiä.

Yhdistämällä venäläisten vahvuudet suomalaiseen huippuosaamiseen esimerkiksi ohjelmistoalalla yritykset voivat ponkaista aivan uuteen saumaan niin Venäjän markkinoilla kuin kansainvälisesti, Pekka Soini kannustaa yrityksiä.

Tekesin ja Skolkovon yhteistyösopimus ja helmikuun 2014 loppuun asti avoinna oleva rahoitushaku luovat hyvät puitteet löytää venäläistä osaamista ja kumppaneita. Sopimuksen avulla suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten on nyt aiempaa helpompi käynnistää yhteistyötä ja yhteisprojekteja.

Tavoitteena on käynnistää markkinalähtöisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja, joissa kehitetään innovatiivisia tuotteita ja palveluja. Tekes rahoittaa suomalaisia osapuolia ja Skolkovo venäläisiä.

Yhteisprojektissa tulee olla vähintään yksi yritysosallistuja molemmista maista. Venäläisen osapuolen täytyy toimia Skolkovon piirissä.

Pk-yritysten kannattaa tarttua tähän tilaisuuteen nyt, Pekka Soini sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi