Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähkömopomies taivalsi läpi Suomen helpon liikkumisen puolesta

Jan_tiedoteLaajan mediahuomion saavuttanut helpon liikkumisen puolestapuhuja Jan Huopainen saapui määränpäähänsä Rovaniemelle kuukauden kestäneen sähkömopomaratoninsa päätteeksi. Jan matkasi Suomen halki keskustellen esteettömyydestä paikallisten asukkaiden kanssa 12 eri kaupungin torilla.

– Yleisesti hankalimmiksi paikoiksi liikkua ihmiset kokivat kaupunkien kadut.  Myös julkiset liikennevälineet saivat vielä moitteita vaikka parannusta onkin onneksi tapahtunut viime vuosina. Paljon on kuitenkin vielä matkaa siihen, että meidän kaikkien olisi helppo liikkua, pohtii sähkömopomaratoonari.

Paitsi esteettömyyden saamasta huomiosta, Jan on tempauksen aikana ollut positiivisesti yllättynyt myös ihmisten kannustavista reaktioista, viesteistä ja seuraksi kokoontuneista ajosaattueista ympäri Suomen.  Määränpäähän saapumisen jälkeen saadut monet onnittelut ovat lämmittäneet mopomiehen mieltä.

– Suomenlippu salkoon, mahtava suoritus takana! 1250 kilometrin sähkömopotaival on vaatinut päätä, sisua ja kunnon istumalihaksia. Esteettömyys on laatutekijä ja se koskettaa jokaista suomalaista. Matka on täyttänyt Janin unelman ja kaiken huipuksi edistänyt Helppo liikkua -kampanjaamme, iloitsee Invalidiliiton toimitusjohtaja Marja Pihnala.

Yhteistyökumppaneina Jan Huopaisen mukana villiä unelmaa toteuttamassa ovat olleet Invalidiliiton lisäksi Cumulus, Garmin Suomi, 24rent ja RehaMed. Cumuluksen tuotemerkkipäällikkö Samuli Heiskalan mukaan on ollut hienoa olla mukana yhteistyökumppanina levittämässä Helppo liikkua -kampanjan sanomaa tempauksen kautta ja saada lisää näkyvyyttä esteettömyysasioille. Projektin suojelija sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko kiittelee Jan Huopaisen ihailtavaa aloitteellisuutta esteettömyyskeskustelun herättämiseksi.

– Hieno teko Janilta. Matka valaisi monelle esteettömyyden tärkeyden. Toki näin itsestään selvän asian pitäisi helpommallakin tavalla mennä jakeluun, mutta hyvä näin, pohtii Risikko.

[rivi korkeus=2]

Helsingin Narinkkatorilla järjestetään tiedotustilaisuus 1.8 klo 11–12, jossa Jan Huopainen kertoo mietteitään matkan onnistumisesta sekä jakaa omia ja matkan varrella tapaamiensa ihmisten esteettömyyteen liittyviä kokemuksia ympäri Suomea. Paikalla Jania suorituksesta onnittelemassa on myös muun muassa projektin suojelija ministeri Risikko. Lehdistön edustajat sekä kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita paikan päälle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi