Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Renault Trucks esittelee uuden Renault Masterin Birminghamin höytyajoneuvomessuilla

master_ivUusi Renault Master esitellään yleisölle tämänvuotisilla Birminghamin Commercial Vehicle Show -messuilla. Uusi Renault Master on saatavana 2,8–4,5t-tonnisina versioina, joiden muotoilua on uudistettu ja tehovaihtoehtoja lisätty. Autossa on kaksoisturbotekniikka, ESC-ajonvakautus vakiona ja polttoainetta säästävä taloudellisuustila. Uudistetut Renault Masterit tulevat myyntiin Suomessa myöhemmin kesällä ja toimitukset alkavat syksyllä.

[rivi korkeus=1]

 

Renault Trucks esittelee uuden Renault Masterin Birminghamissa Englannissa 29.4.–1.5.2014 järjestettävillä Commercial Vehicle Show -hyötyajoneuvomessuilla. 2,8–4,5-tonninen ajoneuvo on saatavana sekä umpitavara-autona että riisutulla alustalla miehistö-, combi-, linja-auto- tai lavaohjaamolla. Ajoneuvo on saatavana etu- tai takavetoisena, yksikkö- tai paripyörillä joko manuaali- tai automaattivaihteistolla. Uusi Renault Master on ihanteellinen ratkaisu kaupunkialueilla toimiville asiakkaille.

Uudessa Renault Masterissa käytetään kaksoisturbotekniikkaa (135 ja 165 hevosvoiman moottoreissa). Matala- ja korkeapaineturbot toimivat joko vuorotellen tai yhtä aikaa, joten tekniikan ansiosta turboa voidaan käyttää kaikilla moottorin kierroslukualueilla. Kuljettaja näkee hyödyt ajomukavuuden parantumisena ja tehojen lisääntymisenä, mutta lisäksi tekniikka auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta ja tätä kautta myös hiilidioksidipäästöjä.

Uuden Renault Masterin käyttöön ottavat asiakkaat voivat säästää polttoainetta myös Eco-Mode-taloudellisuustilan avulla. Järjestelmä on vakiona 135 ja 165 hevosvoiman moottoreissa. Kuljettaja voi optimoida polttoaineen kulutuksen yksinkertaisesti kojelaudassa olevaa nappia painamalla. Uuden Renault Masterin 135 ja 165 hevosvoiman malleissa on vakiona myös Stop & Start -järjestelmä. Se pysäyttää moottorin automaattisesti valmiustilaan, kun ajoneuvo pysähtyy esimerkiksi liikennevaloihin. Moottori käynnistyy uudelleen automaattisesti, kun kytkin painetaan pohjaan tai ykkösvaihde kytketään päälle. Yhdessä kaksoisturbotekniikan kanssa näiden järjestelmien avulla voidaan saavuttaa jopa 10 prosentin säästö polttoaineenkulutuksessa.
Uudessa Renault Masterissa on 2,3 litran Euro 5 -moottori, josta on saatavana monia eri tehovaihtoehtoja: manuaalivaihteisissa malleissa tehovaihtoehtoja on viisi (110–165 hv) ja automaattivaihteisissa malleissa kaksi (125 ja 150 hv).
Myös turvallisuustekijät on huomioitu, sillä kaikissa uuden Renault Masterin malleissa on ESC-ajonvakautusjärjestelmä vakiona. Ohjattavuutta ja turvallisuutta tehostavaan ESC-järjestelmään on yhdistetty lisäksi mäkilähtöavustin, hätäjarrutusavustin, elektroninen luistonesto, perävaunun vakautustoiminto, säätyvä kuormanhallinta ja kaatumisen estojärjestelmä.

Combi-versioihin on saatavana rengaspaineen valvontajärjestelmä. Uuden Renault Masterin turvallisuus voidaan virittää huippuunsa matkustajan aurinkovisiiriin asennettavalla peilillä, jonka kautta kuljettaja näkee myös ulkopeilien jättämään kuolleeseen kulmaan.

Renault Masterin yleisilmettä ja muotoilua on myös uudistettu. Konepelti ja jäähdyttimen säleikkö on uudistettu, ja jäähdyttimeen voidaan nyt asentaa hiekkasuojus. Renault’n uusien kuorma-automallien tapaan uudessa Renault Masterissa on punainen ”by Renault Trucks” -kyltti kuljettajan ja matkustajan ovissa sekä pakettiautomalleissa takaovessa.

Renault Trucksille huollot ovat olennainen osa ajoneuvon omistamista, joten uusiin Renault Mastereihin on saatavana niiden käyttötarkoituksiin sopivat huoltopalvelut. Renault Trucks -huoltojen laadun voi turvata myös Start & Drive -huoltosopimuksilla ja optimoiduilla rahoitus- ja vakuutusratkaisuilla.
Renault Trucksin jakeluautomallisto on markkinoiden kattavimpia; uusi Renault Master liittyy joukkoon, johon kuuluvat Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D ja Renault Trucks D WIDE.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi