Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomalaisen motoristin maailma sävähdyttää MP-messuilla

mp_13_-messut_aec7d325-e3bc-4001-ac6e-cccc6886d93f-main_imageMP 14 Moottoripyöränäyttely perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2. Messukeskuksessa Helsingissä tarjoaa entistä laajemman katsauksen moottoripyöräilyyn. Messuilla esitellään vuoden 2014 uudet moottoripyörät ja yli 90 rakennettua moottoripyörää. Tarjolla on ennätysmäärä ohjelmaa, tähtivieraana maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini.

MP-messuihin osallistuu 140  yritystä. Mukana ovat mm. BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Suzuki, Triumph ja Victory sekä uusina merkkeinä Suomen markkinoille tulleet Indian ja Norton.

Motoristeille elämyksiä – Miss Supercross, Bike’s Church, KTM-ajorata, julkkiskisa

MP-messut tarjoaa ohjelmaa enemmän kun koskaan, Supercross Arenalla on kilpailuja ja näytöksiä kaikkina päivinä lähes tauotta. Varikkoalueella pääsee keskustelemaan kuskien kanssa.  KTM-MotoJysky-ajoalueella 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat kokeilla moottoripyörällä ajamista ilman aiempaa ajokokemusta ja ajokorttia. Electric Arenalla voi ajaa sähkömoottoripyörällä ja perheen pienimmät voivat kokeilla minimotoa omalla alueellaan.  Tie vie -alueella esitellään kotimaan hienoimpia reittejä, kokoontumisajoja ja matkailukohteita.

Perjantaina on julkkiskisa, jossa ajetaan sähkömoottoripyörillä nopeinta aikaa. Lauantain Champions  Race -kisassa moottoriurheilun mestarit kohtaavat toisensa samalla sähkömoottoripyöräradalla. Perjantaina ja lauantaina yleisö voi äänestää Miss Supercross -kisan voittajaa ja sunnuntaina on rockhenkinen Biker’s Church, josta rippikoululaiset voivat hakea leiman riparipassiinsa. Yleisö voi kuvauttaa itsensä moottoripyörän selässä ja osallistua MP 14 vuoden suomalainen motoristi -kisaan.

Messuilla on Kamapörssi, johon voi tuoda epäsopivat käytetyt ajovarusteet myyntiin. Nettix käytettyjen pyörien alue tarjoaa entistä laajemman valikoiman moottoripyöriä ja mopoja.

Tähtivieraana ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini

Italialainen maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini tulee MP-messuille Moottoripyörämuseon vieraana. Agostini on messuilla tavattavissa lauantaina ja sunnuntaina Moottoripyörämuseon osastolla, jossa hän jakaa nimikirjoituksia ja kertoo uudesta elämänkertakirjastaan. Agostini on uransa aikana osallistunut useisiin suomalaisiin ratamoottoripyöräkilpailuihin Imatralla ja on tunnetusti Suomen ystävä.

Messuilla tapaa myös nykyisiä menestyneitä ratamoottoripyöräilijöitä mm Niklas Ajon ja australialaisen Jack Millerin.

Petrol Circus Custom Bike Show´ssa yli 90 pyörää

Suomalainen rakentaminen on pääosassa rakennettujen moottoripyörien alueella. Esillä on omaperäisiä ratkaisuja ja todellista kädentaitoa. Esillä on eri rakentelutyylejä; customeja, streetfightereita, classic-pyöriä ja openclass-pyöriä. Merkkejä on edustettuna huimat 30.  Näyttelyyn tulee reilut kymmenen classic-kilpapyörää 1950-70-luvuilta. Jokaisella pyörällä on omat kilpailuhistoriansa ja muutamilla ajetaan vieläkin näytösajoja.

Petrol Circuksessa palkitaan luokansa parhaat pyörät pokaalilla ja 1000 €:lla. Pääpalkintopokaalin voittaa näyttelyn paras pyörä. Kaikki voittajapyörät valitsee yleisö. MP-messujen verkkosivuillakin nähtävillä olevia pyöriä voi äänestää 31.1. alkaen tekstiviestillä.  Voittajat selviävät sunnuntaina 2.2. klo 15.

Supercross SM -osakilpailut, enduroa, trialia, junior crossia

Tänä vuonna Supercross SM -osakilpailut ovat osa MP-messujen ohjelmaa. Kilpailut avaa pe klo 15.30 kansanedustaja Timo Heinonen. Supercrossin SM-avaus kerää ison tukun kovia nimiä Messukeskukseen. Sarja käynnistyy näyttävästi kahdella kansainvälisellä halliosakilpailulla perjantaina ja lauantaina. Kisoihin osallistuu 36 kuljettajaa hallitsevan Suomen mestarin Toni Erikssonin ja MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuvan Harri Kullaksen johdolla.

Perjantaina radalla nähdään myös Classic Motocrossia ja lauantaina ison yleisön eteen kurvailevat MX65-luokan 7-11 -vuotiaat tulevaisuuden tekijänimet. Sunnuntaina ajetaan enduro-näytöskilpailu ja trial-näytöksiä.

MP 14 Champions Race kerää mestareita

MP-messuilla ajetaan läpi viikonvaihteen muutenkin lujaa ja paljon. Sähköpyörillä ajettavassa Champions Race  -kisassa ovat mukana motocrossin maailmanmestarit Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen, endurolegendat Juha Salminen ja Kari Tiainen adjutantteinaan Petteri Silvan, Marko Tarkkala ja Matti Seistola, trialin takavuosien taituri Tommi Ahvala, sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa mainetta niittänyt Pekka Päivärinta. Haastajikseen mestarit saavat Niklas ja Aki Ajon, Pasi Hagströmin, Mika Koukin, Kurt Ljunqvistin sekä Tomi Konttisen.

Pohjoismaiden suurin moottoripyöränäyttely

Messukeskus  järjestää MP-messut vuosittain Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Vuonna 2012 tapahtumassa vieraili yli 56 000 kävijää. MP-messuilla ovat esillä moottoripyörät, mopot, skootterit, maastoajoneuvot, mopoautot, kolmipyöräiset, ajovarusteet, varaosat, tarvikkeet ja rakentelu, moottoripyörämatkailu sekä muut alan tuotteet ja palvelut.

MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Liput maksavat 19 €/aikuiset, 12 € lapset (7-15 v), eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat.
Perhelippu 49 € (2 aikuista ja alle 16-vuotiaat lapset),  ryhmäliput 16 €/hlö (min 10 hlöä/ryhmä). Kokoaikaliput 33 €/23 €. Mopokorttilippu 15 € (sisältää Hesburger kerrosaterian) .

Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta: http://shop.messukeskus.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi