Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan suurtapahtuma syksyllä Tampereella

eurosafetyTampereella järjestetään 5.–7. marraskuuta 2014 samanaikaisesti kolme kansainvälistä ammattimessutapahtumaa, jotka tarjoavat ennennäkemättömän paljon synergiaetuja kävijöille. Turvallisuusalan kansainväliset ammattimessut toteutetaan Tampereella jo 14. kerran. Uudella nimellä EuroSafety pidettävien messujen lisäksi tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Työhyvinvointi-messut sekä Pohjoismaiden merkittävin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo. Hitsausmessujen yhteydessä on alan kansainvälinen konferenssi Nordic Welding Conference sekä Nuorten SM-hitsauskilpailut.

[rivi korkeus=1]

Syksyn messutapahtuma muodostaa antoisan kokonaisuuden turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja hitsauksen ammattilaisille. Miksi turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan messut kannattaa pitää samaan aikaan?

– Tapahtumien sisältö ja tarjonta tukevat aidosti toisiaan, joten synergiahyödyt ovat mittavat. Tarjolla on monipuolisesti ratkaisuja yritysten tarpeisiin yhdellä käynnillä. Hitsauksessa jos missä tarvitaan tuotteita, joita työsuojeluun painottuvilla turvallisuusmessuilla on esillä. Esimerkiksi hitsausalan investoinneista päättävät kävijät saavat alan oman tapahtuman ohella kattavan läpileikkauksen työsuojelupuolen tarjonnasta ja uutuuksista. Tapahtuma tarjoaa ratkaisuja hitsauksen lisäksi toki kaikille toimialoille, joilla työsuojelua tarvitaan. Työhyvinvoinnin merkitys puolestaan kasvaa alasta riippumatta, joten teemat istuvat hyvin kokonaisuuteen. Messuille kannattaa lähteä yrityksistä useammankin henkilön niin johdon kuin työntekijöidenkin piiristä. Tarjontaa riittää eri tehtävissä toimiville, kuten työsuojelupäälliköille ja -valtuutetuille, hankinnoista päättäville, hr- ja työhyvinvointivastaaville sekä hitsauksen ja tuotannon asiantuntijoille, kertoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

 

Tampereen turvallisuusmessut jo 14. kerran – EuroSafety tuo kansainvälisyyttä alan tapahtumaan

Tampereella vuodesta 1986 lähtien toteutettu kansainvälinen turvallisuusalan messutapahtuma järjestetään yhä edelleen Tampereella. Tapahtuma ei ole siirtynyt Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta mihinkään muualle. Nyt jo 14. kerran pidettävät turvallisuusmessut ovat saaneet nimekseen EuroSafety. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppanina toimii Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto STYL ry.

– Meillä on ilo olla toteuttamassa kansainvälistä turvallisuusmessutapahtumaa Tampereelle jo 14. kerran. Hitsausalan ja turvallisuusalan messujen järjestäminen samanaikaisesti on ollut pitkään tavoitteenamme, joten olemme innoissamme tästä merkittäviä synergiaetuja tarjoavasta kokonaisuudesta. Tuskin kukaan hitsaa ilman henkilönsuojaimia, joten näillä tapahtumilla on paljon yhteistä. Hitsarin suojaimien lisäksi alan ammattilaiset tarvitsevat erityisvaatimukset täyttäviä muita varusteita, kuten kuumuuden kestäviä vaatteita, käsineitä ja jalkineita, hengitys- ja kuulonsuojaimia sekä monia muita suojaimia. Työhyvinvointi tuo osaltaan tärkeää sisältöä tapahtumakokonaisuuteen, sanoo STYL ry:n puheenjohtaja Jukka Nylander.

– Tampereen turvallisuusmessuja on haluttu uudistaa yhä kansainvälisempään ja nykyaikaisempaan suuntaan. Turvallisuusalan ammattilaisten EuroSafety-messuilla on Suomen lisäksi näytteilleasettajia muun muassa Norjasta, Ruotsista ja Sri Lankasta. Alan ammattilaisilla on laajemmat mahdollisuudet verkostoitua ja saada monipuolisemmin uusia kontakteja myös muiden tapahtumien puolelta. Messut tulevat kattamaan monipuolisesti turvallisuuden eri osa-alueita mukaan lukien safety, security, työsuojelu, työhyvinvointi ja työturvallisuus. Painopisteet ovat tänä vuonna työsuojelussa, työhyvinvoinnissa ja hitsauksessa. Mukana on myös useita yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja palo- ja pelastuspuolelle, kertoo EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messujen projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali Tampereen Messut Oy:stä.

Tampereella edellisen kerran vuonna 2012 toteutettujen turvallisuusmessujen kävijöistä yli 50 prosenttia oli kiinnostunut työsuojelusta ja 35 prosenttia työhyvinvointipalveluista. Vuonna 2012 pidettyjen NWE-messujen kävijöistä 29 prosenttia nimesi työsuojelun ja työvaatteet kolmen kiinnostavimman tuoteryhmän joukkoon.

 

Nordic Welding Conference tuo lisää kansainvälisyyttä hitsausalan ykköstapahtumaan

Tampereen Messut Oy toteuttaa Nordic Welding Expo -messut Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n (SHY) toimeksiannosta jo viidennen kerran. Kyseessä on Pohjoismaiden tärkein alan messutapahtuma, jossa ovat mukana kaikki alan merkittävät toimijat. SHY on tänä vuonna mukana vain NWE-messujen järjestelyissä.

NWE tarjoaa läpileikkauksen hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen uusista tuotteista sekä innovaatioista. Ajankohtaisia teemoja ovat myös teräsrakentaminen ja kunnossapito. Messujen yhteydessä pidetään kaksipäiväinen Nordic Welding Conference 2014, joka on ensimmäistä kertaa ns. IIW Associated Event (International Institute of Welding). NWC on osa IIW:n alueellista Regional Activities -toimintaa.

– Nordic Welding Conference, NWC, on järjestetty yleensä kolmen vuoden välein. Edellinen konferenssi oli Oslossa vuonna 2012. Halusimme tuoda NWC:n merkittävänä ohjelmasisältönä syksyn NWE-messujen yhteyteen. Konferenssiin odotetaan noin 150 osallistujaa pääasiassa Pohjoismaista. Luennoitsijoita saapuu myös muualta Euroopasta. Hitsausalan ajankohtaisia aiheita käsittelevä konferenssi nostaa tänä vuonna puheenaiheiksi muun muassa hitsauksen tulevaisuuden ja kilpailukyvyn, lujat teräkset ja suunnittelun, laser- ja robottihitsauksen sekä automaation. NWC on pidetty aiemmin Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Tapahtuma tunnettiin aikanaan myös nimellä Nordisk Svetsmötet, NSM, kertoo SHY:n koulutuspäällikkö Juha Kauppila.

SHY järjestää messujen yhteydessä Nuorten SM-hitsauskilpailut, joissa alle 21-vuotiaat ammattikoulussa opiskelevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat ottavat mittaa toisistaan. Myös hitsausrobotit kilpailevat messuilla keskenään ensimmäistä kertaa, mikäli robottisarjaan ilmoittautuu osanottajia. Kilpailuja käydään kaikkina messupäivinä.

 

Satelliittiseminaari herättää pohtimaan turvallisuutta jo messuja edeltävänä päivänä

Työterveyslaitos, Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto STYL ry, Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry SHY ja Työsuojelupäälliköt ry järjestävät messuja edeltävänä päivänä tiistaina 4.11. Satelliittiseminaarin. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävässä seminaarissa pohditaan muun muassa suomalaisen työn tulevaisuutta hitsauksen näkökulmasta, hitsauksen ja robotiikan turvallisuutta sekä suojainten tärkeyttä ja käyttöä. Tilaisuuden ohjelma ja lisätiedot: www.eurosafety.fi, www.nordicweldingexpo.fi (Ohjelma).

 

Työhyvinvointi tarjoaa työkaluja mielekkääseen työelämään

Kun työhyvinvointi on kunnossa, työnteko on mielekästä ja turvallista. Työhyvinvointiin kuuluvat ergonomian ja turvallisuuden lisäksi hyvä johtaminen, yhdenvertaisuus, ilmapiiri ja ammattitaito. Työterveyslaitoksen mukaan panostukset työhyvinvointiin maksavat itsensä moninkertaisena takaisin, joten hyvinvoiva henkilökunta on työnantajan tärkein voimavara. Työpaikan hyvinvoinnin merkitys kilpailukykyyn, maineeseen ja kannattavuuteen onkin korvaamaton. Työnantajille ja työntekijöille suunnattu Työhyvinvointi 2014 esittelee tuotteita, palveluita, ratkaisuja ja alan uusinta tietoa työhyvinvointiin, työterveyteen sekä työkykyyn liittyen. Tarjolla on monipuolisesti myös alan neuvontaa, koulutusta ja konsultointia sekä toiminnallista oheisohjelmaa, kuten työkykyyn liittyviä testauksia ja tyky-toiminnan esittelyä. Tampereen Messut Oy järjestää tapahtuman nyt viidennen kerran.

TTT-lehti antaa vuosittain tunnustuksen Hyvän työelämän puolestapuhujalle. Tänä vuonna tunnustus jaetaan EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo -messujen avajaisissa 5.11.2014. Kuka sinun mielestäsi on tehnyt valtakunnallisesti merkittävää työtä työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden edistämiseksi? Lähetä ehdotuksesi perusteluineen ja yhteystietosi sähköpostitse osoitteella ttt-palaute@ttl.fi.

Turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja hitsauksen suurtapahtuma 5.–7.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut A-hallissa, Nordic Welding Expo -messut E-hallissa. Messut avoinna keskiviikkona ja torstaina klo 9–17, perjantaina klo 9–16.

 

Lisätiedot: www.eurosafety.fiwww.tyohyvinvointimessut.fiwww.nordicweldingexpo.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi